Käyttäjän Jätkä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13,207)
 • Jätkä

  Kun tie on metsäautotie, niin paino tilanteen mukaan, mutta muistetaan, että siinä on sana auto.

  Lumipaakkuja on ainakin kolmenlaisi: On pehmeitä, jotka hajoavat jopa jalalla päälle astuttaessa, on kovia, jo pyörähtävvät auton spoilerin edessä ja pyöriessään auton alla kopisevat jo niin ihanasti , ja on lumen peittämiä paakkuja, jotka ovat jään kovia, niissä saataa olla hiekkaa, soraa, tai jopa kivi.

  Kun paakkuja on, niin kyllä siinä aivan varmasti katsotaan aika vihaisesti, kun esim kolmen tonnin puskuri ja puolet etulokasuojista särkyy. Tietä lanailevalla / aurailevalla on syytä olla vakuutus kunnossa, ellei kyse ole vain hänen omasta tiestään.

  Jätkä

  Evolla on jo kymmeniä vuosia ”kasvatettu jatkuvasti”. Siellä on myös tehty tulosten mittaamista oppilastyönä uskomattomat määrät. Ja on vertailukoealat, joissa on tehty ”oikealla tavalla” vastaavat toimenpiteet. Oletan, että löytyisi tarkkaakin tarkemmat laskelmat kannattavuudesta, mutta en osaa sanoa, onko huomioitu korjuukustannusten erittäin huomattaava ero. Kyseessä on siis ollut Ammattikorkeakoulun puitteissa tehty Metsätalousinsinöörien koulutus nimenomaa luonnonmukaiseen metsätalouteen. Tuntuu vain siltä, että tuolla tapahtunut suuri panostus on jäänyt paitsioon ainakin julkisuudessa esiintyneiden ”Tietojen”varjossa.

  Jätkä

  Puuki. Tuo on kyllä totta. Metsäkuusen lisäksi meillä hyvin yleinen kuusilaji on joulukuusi, joka tosin ei enää kasva senjälkeen, kun se on saatu jalkaan ja muuttuu ruskeaksi.

  Siperian kuusi on varmaan tulokaslaji, joka pitäisi hävittää, kuten vieraslajit yleensäkin.

  Jätkä

  Soratiellä on syytä pitää tassut, jos ei maanpinta ole jäätynyt, mielellään polannetta edes hieman, mutta ei toki liikaa. Suojakelin tullessa polanne upottaa ja tie muuttuu vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi kulkea tavallisilla henkilöautoilla.

  Talvella kuitenkin niin ohut polanne kuin mahdollista. Jeessin mainostama perälevy olisi hyvä, mutta se ei saa talvella lunta pois tieltä aurauvallin takia, vaan esim lumipaakut pyörähtävät tielle ja kovettuneena jopa särkevät normaalin henkilöauton. Kuka silloin korvaa? Tienpitäjä !

  Jätkä

  Lingoissa on tassut!

  Jätkä

  Tutkimuksia voidaan manipuloida, esin Maksajan ääni vaikuttaa erittäin paljon siihen, miten tutkitaan, koska tutkitaan, miten rajataan ja miten julkaistaan.

  Varmasti on tehty lukematon määrä tutkimuksia, joita ei koskaan tuoda päivänvaloon.

  Tarkoitushakuiset ”tutkimukset” ovat usein tutkielmia, jotka ovat jo valmista paperikoritavaraa. Myöskään jonkun ”Professorin” käyttö ikäänkuin takuumiehenä on täyttä humpuukia. Monet ”tutkijat” pesevät lopuksi kätensä sanomalla, että aineisto oli niin rajoittunut määrärahojen vähyydesä tai aikataulun kireydestä johtuen, että tutkimuksen tulokset eivät ole ihan takuuvarmoja.

  Jätkä

  arto. Et kai väitä, että tuossa videolla olevalla tiellä on metri lunta – siis pystysuoraan mitattuna? Tuollainen lumi lähtee kevyesti suurteholingolla ilman kärkiauraa.

  Perintesessä ”Riiholaisessa” terät leikaavat polanteen kuin kyntöauran vantaat, eli kun lingolla on uusien terien laiton jälkeen ajettu muutama kymmenen kilometriä, on terän reuna kulunut veitsenteräväksi. Sillä kyllä polannekin lähtee yhtä hyvin kuin hyvän lumiauran terällä.

  Jätkä

  Puuki:”Uudistamiseen liittyi se ko-vesakoista ja siemensyntyisistä kirjottaminen, ei mihinkään laatutekijöihin. Tahallaan väärinymmärrys Jätkällä.”

  Miten tuo pitäisi ymmärtää? Oikein vai väärin? Mitään tolkkua siinä ei kuitenkaan ole.

  Jätkä

  Jeessin valheitten mukaan Harvainvallassa kuuset ja männytkin kasvavat (Jeessin mailla) – pituutta 1 – 1,5 m ja paksuutta n. kolme senttiä vuodessa! Hybridihaapa puolestaan on kasvanut VAIN 200 kiintoa / ha 20 vuodessa! (Ja sekin on kasvanut Perkeleesti).

  Jätkä

  Venäjältä Olikarkkien ryöstämät rahat ovat varmasti suurimmaksi osaksi länsimaisilla numerotileillä, lähinnä mallia Sveitsi.

  Siksi niiden kaikkien tilien jäädyttäminen / takavarikoiminen olisi koko kansakuntaa hyödyttävä liike.

  Euroopan maiden armeijoiden pitää järjestää yhteiset sotaharjoitukset Ukrainassa, koska sellainen näyttää olevan nyt ajan henki.

  USA toisi vielä näytille uusimmat ohjuksensa, joilla malliksi voisi posauttaa Ukrainan puolella olevia Venäläisjoukkoja pois muonavahvuudesta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13,207)