Käyttäjän jees h-valta kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21,221 - 21,230 (kaikkiaan 21,534)
  • jees h-valta

    Molemmat oikeilla asioilla. Anton ja tamperelainen juuri samasta kuusihurmion turmiosta tässä väännetään.

    jees h-valta

    Eiväthän ne ole kun noinkin paljon turhaa lahtia tehdään.

    jees h-valta

    Tuota pete, kuuluuko meidän sitten ottaa sen lehtipuuviljelyn jälkeisen ajan murheita nyt murehdittavaksemme?
    Ehkä sinäkin aikana tutkimustieto asioista paranee ja voipi olla ettei sitä boorin kuluttaja-kuusta silloin enää edes kasva/kasvateta täällä päin euroopankolkkaa. Muista muutkin aika järtsyt skenaariot esim. ilmaston lämpenemisen (kuusi astetta lappiin) ja lisääntyvien itikkatuhojen myötä.
    Vedät herneen nekkuun nyt mielipiteestä jonka uhka-arvoa sinulle en käsitä. Etpä itsekkään mitään lähdeaineistoja esittänyt noille tutkimuksillesi. Pelkästään kaskeaminen ei MIELESTÄNI selitä boorin puutetta. Kuten sanoin aiemmin satakunnan pohjoisosan metsät paloivat (kuten omanikin) v-59 ja silti ei havaittua boorin puutetta. Ja sielläkin on metsäkeskuksen ammattilainen ne kulkenut.

    jees h-valta

    Aloittajan mainitsemat virheet kyllä käsittää jääväksi metsänomistajan vastuulle. (Siinäkin voidaan tietysti kysyä myös voiko metsässä virheitä tehdäkkään.)
    Mutta sitä en käsitä että minusta riippumaton myrskytuho käy ja sen uudistamisessa en olekkaan tasavertainen kemera-tuen saaja.
    Jos olisin hyväksynyt harsuuntuneen ja huonokasvuisen kuusen tilalle kuusentaimet olisin ne saanut kemeraan.
    Jos olisin hyväksynyt männyntaimet viljelyhaavikon viereen tuhoutumaan männynversosyöpään olisin ne saanut.
    Mutta kun olisin halunnut liittä hybridihaavan sen kasvatuksen lisäksi en sitä saanut. HYLÄTTY:
    Perusteluina ettei niin kallista puuta kannata kasvattaa heidän mielestään karussa pohjassa. (Siitä pohjasta 0,2ha-ta oli tuoretta lehtopohjaa). Lopuissakin kuusi tosiaan kasvoi joskan ei loistavasti.
    Tässä nyt mallia mistä voidaan vieläkin valittaa. Jäähän meille Metsäkeskuksen byrokraatit jotka osaavat vielä jurnata.

    jees h-valta

    Kriitikko ehkä voi olla huoleti. On nimittäin myös myynnin-ja markkinoinnin ammattitutkinto tullut suoritettua tuolla K-ryhmän instituutissa Espoossa. Ehkä osaan poimia ne minulle tarpeelliset jyväset sieltä heidän oman itseismainostuksensa joukosta. Jota on kyllä jopa yllättävän vähän jonka voisi jokainen epäilijä käydä joskus itsekkin toteamassa. Kyllä homma keskittyy aika pitkälle metsätoiminnan opastuspuolelle. Siitä juuri tuolla toisaalla kerroin kun puolitoistatuntiakin joku paahtaa kuusikon perustamisesta oikein. +jatkuvaa kasvatusta- opetus kritisoimatta itse ajatusta juuri ollenkaan. Sitäkin tunnin verran.

    jees h-valta

    Tottahan kaikki tuet loppuu aikanaan kun homma alkaa pyöriä omillaan. Mutta vielä se ei sitä tee ja tuet ovat ja ne kelpaavat kaupantekovälineenä.

    jees h-valta

    Niin ja tuolla hiljaisten aikojen täyteohjelmalla voisin tarkoittaa ettei ostohenkilöiden työllisyys ainakaan huononisi jos vaikka päätehakkuu/harvennus-buumin jälkeen tänäkin kesänä keskityttäisiin ostelemaan energiakohteita. Ei nyt lakisääteisellä lomalla tietenkään mutta oletan että aikaa kesällä on enenmän perehtyä tälle puolelle.

    jees h-valta

    Sori H-v kriitikko mutta minulla taas tuo äidinkieli-kirjallisuus-kirjoitus oli kansakoulun päästötodistuksessa kiitettävää.
    (Tämä vain piikkinä jonkun vihjailuihin hyvästä laskupäästä.)
    Selkokielellä sen voisi tiivistää vaikka markkina-aktiivisuuden ilmaisuun. Eli ilmoitella ostohalukkuudestaan energiakohteista vai eikö ne kyvyt ja kalusto ajajineen sitten ole vieläkään valmiita toimintaan?
    Satakunnassa esim. toimii muutama pienempi hakettaja jotka kyllä tekevät korjuusta lähtien kaiken. Mutta eipä juuri ilmoitella itsestään missään. Harva metsänomistaja osaa kaivella niitä netistä tai jostain alan pienistä osoitehakemistoista.

    jees h-valta

    Juu, onhan se leevi hyvä mutta jos ei ole sitä biodiisselin tekijää?
    Jos meni halut ja himot?

    jees h-valta

    Edelleen olen sitä mieltä että ravinnetasapaino saavutetaan aivan ilman taloudellisia tai fyysisiä uhrauksia yksinkertaisesti vaihtamalla kuusen jälkeen lehtipuun viljelyyn yhden kierron ajaksi. Lisäksi pidän sen järkevänä metsätalouden ihmisiän tehokkuuskerrannaisena. Mitään ei silti tuhota jälkipolviltakaan vaan päinvastoin pidetään luontomme monipuolisena ja egolokisesti kestävämpänä. Minun kuusikoideni päätehakkuille ei yhteenkään ole kuusta uudelleen istutettu vaikkei pohjois-satakunnan tyvilho prosentti ole sitä ensimmäistä prosenttia kummempi. Nekin kolhituista. Mutta yksinkertaisen ihmisen pitää laskea myös yksinkertaisesti yhdenkertaisen elinikäkertoimen mukaan. Miksei voi tehdä vielä yhtä päätehakkuuta lisää samalta palstalta? Ajattelen näin ainakin 55v-en asti. Joten kuvittelen eläväni ehkä johonkin seiskavitosen lähituntumalle.
    Tuo ylenmääräinen jälkipolville jääminkistä murehtiminen ei muutenkaan istu ollenkaan minun pirtaani. Ne tekee jo täysillä omaa juttuaan.

Esillä 10 vastausta, 21,221 - 21,230 (kaikkiaan 21,534)