Käyttäjän Köppäkynsi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 111)
  • Köppäkynsi

    2020 tein puukaupan päätehakkuusta ja näyttää siirtyvän hakkuu ensi talveen. Sitä se Veitsiluodon sulkeminen pohjoisen koivukuidun tarpeelle teetti.

    Köppäkynsi

    Paremmin tuon jäljellä olevan määrän palautumisen hahmottaa, jos esimerkissä tila1 ei olisi käyttänyt metsävähennystä ollenkaan ja tila2 olisi käyttänyt koko vähennyksen 24000. Siitä luovutusvoittoon olisi lisätty 12000, joka sitten palautuu takaisin käytettäväksi.

    Köppäkynsi

    Tarkoitukseni oli sanoa käytettävissä oleva metsävähennysoikeuden määrä, eikä metsävähennyspohja.

    Köppäkynsi

    Vaikutus metsävähennyspohjaan menee niin, että luovutusvoittoihin lisätyt metsävähennykset palautuvat takaisin metsävähennyspohjaan, jos muita metsävähennystä omaavia tiloja jää omistukseen.

    Köppäkynsi

    Joo, kyllä valtio ja sähkönsiirtoyhtiö pitävät huolen omistaan. Käsittääkseni kyse oli kuitenkin sähkönmyyntisopimuksesta ja 19.12 klo 02.00 oli halpaa sähköä tarjolla.

    Köppäkynsi

    Sähkösopimukseni on pörssisähkön spot-hintaan sidottu ja täytyy sanoa, että olen joulukuussakin saanut nauttia1,71 sentin kWh hinnoista. Parastahan tässä sopimuksessa on se, että välillä sähköyhtiö maksaa minulle siitä, että suostun kuluttamaan sähköä. Ja kyllä, minulla on sopimuksessa myös hintakatto.

    Köppäkynsi

    Vaikka tuossa toisessa jutussa olleen myhistyksen miehen jutut kokonaisuutena olivatkin pehmoisia, niin totuuden siemen sieltäkin löytyi joukosta. Saman rahan saadakseen nykyään on hakattava enemmän. Toisaalta puuston määrä ja kasvu on vuosikymmenien aikana kaksinkertaistunut. Hinta kertaa määrä antaa silti saman rahan nykypäivänä.

    Köppäkynsi

    Tämä ketju lienee sopiva uudistuskokemusten jakamiseen.

    Turvekangas: Sanoit, että tuhkalannoitus tehtiin ennen istutusta. Miten oli pölyisää istuttaa tuhkan sekaan? Miten käytännössä valuttaminen vain muokatulle osalle tapahtui? Myöhemmin koko alan tuhkalannoitus tapahtuu varmaan lentolevityksenä? Jos tuhkassa ei ole booria mukana, niin onnistuisiko boorin levitys samalla kuin torjunta-aineen levitys? Kiinnostaisi muutenkin tietää, miten paljon tuhkaa taimikolle kestää levittää, ettei siitä tule ongelmia?

    Köppäkynsi

    Oma mielipiteeni valtion tarjoamasta tuen tasosta on tyydyttävä.  En ehkä vielä tarttuisi siihen, vaan odottaisin markkinaehtoista vaihtoehtoa metsitykseen hiilinielupalvelua tarjoavilta yrityksiltä. Metsälehdenkin sivuilla mainostava yritys tarjoaa jo metsälannoitukseen kompensaatiomallia alentamaan lannoituksen kustannuksia. Kuten aiemmin jo sanottiin, tuet ovat pieniä verrattuna niistä saataviin hyötyihin. Tässä taas voi käydä niin, että muut korjaavat hyödyt ja metsänomistajalle jää omistamisen ilo.

    Köppäkynsi

    Ylä-Lapissa HCV-kohteissa tasapuolisuuden nimissä olisi rajoitettava myös poronhoitoa. Mielestäni poronhoitoa saisi harjoittaa vain omilla maillaan kotitarvekäyttöön. Nähtävissä alkaa jo olla, että poronhoito on seuraavia elinkeinoja, jotka tässä maassa vaaditaan lopetettavaksi. Sen verran sosiaalisessa mediassa porojen kasvattamista syötäväksi kyseenalaistetaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 111)