Käyttäjän Korpituvan Taneli kirjoittamat vastaukset
-
Kun Kaskisten tehdas rakennettiin, sinne tehtiin erillinen purukeitin. Sillä sitten keiteltiin sahanpurua (havu) ja tietysti omantalon hakkeen seulonnasta tulleet purut.
Tämä sellu oli tietysti lyhytkuituisempaa, mutta sitä voitiin lisätä sellun joukkoon kohtuullisia määriä ilman että sellun ominaisuudet erityisesti huonontuivat.Sitten mittariviisaat kehittivät kuidunpituusmittareita niin että niistä tuli lähes jokamiesluokan kapineita, kun aiemmin mittaus oli tarkkaa ja aikaaviepää laboratoriotyötä. Kaikki pienetkin sellunostajat alkoivat valvoa kuidunpituutta tarkasti. Vaikka sellu ei huonoa ollutkaan niin lyhyistä kuiduista reklamoitiin.
Niinpä Kaskisissakin purukeittimen käyttö väheni ja hiipui lopulta kokonaan pois. Metsä-Botnian Äänekosken tehtaalle ei enää purukeitintä hankittu, vaan seulontapurukin ohjattiin polttoon.
Tuskimpa enää missään keitetään sahanpurua selluksi, kyllä ne polttoon menevät.Sensijaan sahojen pintapuusta tekemä sahahake on edelleen kysyttyä tavaraa. Periaatteessa isomman puun pintakerrosten puu on se paras sellun raaka-aine, mutta sahojen hakut eivät vain saa rimoista ihan yhtä hyvää ja tasaista palakokoa kuin mitä tehtaitten kokopuuta hakkaavat hakut.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Ei se aselaki syö häntäänsä, vaan kommenttisi, jonka lainasin.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Selluteollisuudessa lasketaan että puussa on 13% kuorta. Se ja hiukan puuainesta menee sitä kautta polttoon. Lisäksi tietysti pilaantuneita hakeeriä.
Muistettava on että sahateollisuuden ja muunkin mekaanisen teollisuuden käyttämän puun kuori menee polttoon. Samoin esim sahanpuru menee polttoon
Jos mitattaisiin pelkästään puun osuuksia poltossa ne olisivat huomattavasti pienempiä. Jos sitten vielä katsottaisiin paljonko siitä puusta olisi muuhun käyttöön kelpaavaa, niin se puun poltto on todella vähäistä, vielä
Aikanaan sanottiin, että kaikki sahattavissa oleva puu pitää sahata ja kaikki kuiduksi kelpaava pitää kuiduttaa.
Ajat ovat muuttuneet. Selluteollisuudelle ei enää kelpaa puu, tai se ei ainakaan halua maksaa siitä kunnon hintaa.
Toisin sanoen puun poltolla on hirtoriallinen tilaisuus lisääntyä. Mikäs sen parempi kuin korvata tuontipolttoaineita puulla, vaikka se ei aina tunnu vihreitä miellyttävänkään.Terveisin: Korpituvan Taneli
6m3:
”Täytyypä palata tuohon Tanelin väittämään, että kuolinpesien aseluvat on otettu haltuun jo aikoja sitten.
Se ei pidä paikkaansa, siellä on aukkoja edelleen.
Se mihin Taneli viittaa on todennäköisesti 1998 aselain peruja, jolloin vanhat ”paperiset luvat” on siirretty tietokantoihin.
Silloin on tehty tarkistuksia poliisipiirien kirjanpidon perusteella.
Ennen -98 vuotta luvat ovat olleet ”kammarilla” ruutuvihkossa.”Tietysti kokemukseni ovat vain yhden poliisipiirin alueelta. Täällä se tilanne muuttui kuitenkin selkeästi, juuri ilmeisesti tuon 1998 aselain myötä.
Tottahan kaikissa laeissa saattaa löytyä vaikka minkälaisia porsaanreikiä, jos niitä ei paikallisesti kunnolla valvota.6m3:
”Samaten Tanelin kommentti 4.10. Kuolinpesän aseitten luvan haussa ei ole kysymys perunkirjan ja perinnönjaon/osituksen tulkinnasta eri poliisipiirien kesken.
Aselaista löytyy selkeät ohjeet, mutta poliisipiirit tulkitsevat niitä näköjään eritavoin.”Tuo kommentti syö oman häntänsä!
Ei ole kysymys poliisipiirien tulkintaeroista, mutta sitten kuitenkin on kyse poliisipiirien tulkintaeroista.Terveisin: Korpituvan Taneli
Noita metsäteollisuuden mediapäästöjä on turha ihmetellä. Jos kuka on edes 10 vuotta niitä seuraillut, niin tietää toki ettei niissä ole totuuden häivääkään.
Kyllähän se täällä Länsi-Suomessa on koivutukki hakusessa, laatu ei tahdo riittää. Tästä seuraa että kertymä on pieni leimikkoa kohti ja hintakin alhaalla. Kuitenkin tietääkseni täälläkin aina, jos koivutukille hinta kauppakirjaan laitetaan, se on vähintäänkin kaksi kertaa koivukuidun hinta. Eli ei mikään pieni ole se hintaero kuitenkaan.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Jees H-valta:
”Eikös silloin ole menty kehityksessä eteenpäin jos tuo rasvan präkkäys jää pois?”Ehkä niinkin, mutta merkinnee myös raivureissa siirtymistä ”kertakäyttöisyyden” suuntaa.
Tietysti jos stefat sitten pitävät, niin mihinkäs se rasva sieltä….
Ainakin se hyväkin puoli, ettei tule ylitäyttöä, joka myös on hupaa stefoille….Terveisin: Korpituvan Taneli
Riippuu nyt sitten vain siitä, mikä kokoluokka olisi sovelias. Osta se husku jonka mainitsit, niin on varmaankin turvallinen ostos. Nämä vähemmän käytetyt mallit voisivat tulla toki hinnaltaan edullisemmiksi, mutta miten sitten pitkän päälle.
Noista vaatimuksistasi:
– Minä kyllä luulin että kulmavaihteessa on aina rasvan lisäysmahdollisuus?
– Vaihdan silloin tällöin sahaa, mitä nyt milloinkin teenkin, enkä ollenkaan huomaa edes että niissä on erilainen kaasulipaisin.
– Vaikka olenkin reppuraivurin tilannut, en kyllä ostasi sitä ainoaksi raivuriksi. Jos vaikka joku olisi ajanut entisten raivureitteni yli traktorilla, niin ensimmäinen hankinta tuskin olisi ollut reppuraivuri. Sen verran vanhakantainen kuitenkin.Terveisin: Korpituvan Taneli
Terveisin
Arto on varmaan siinä oikeassa että ammattilaiselle nykyinen moottori liian pieni.
Tämä on nyt ensimmäinen kalu tätä sorttia. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa ei ensimmäinen versio ole paras mahdollinen. Tästäkin saattaa laajemmassa käytössä löytyä kehitettäviä kohtia, joiden muuttaminen ei edes ole kovinkaan kallista. Katsotaan minkälainen reppuraivuri meille on tarjolla esim. kolmen vuoden kuluttua.
Veikkaan että ainakin tehokkaammalla moottorilla varustettu versio on silloin, mutta mitä muuta on muuttunut, se jää nähtäväksi.Terveisin: Korpituvan Taneli
Joillakin on ihan tapana ottaa mänty Joulupuuksi. Kauniita ovat olleet katsella. Kuulemma monille allergisille parempi kuin kuusi.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Ei ollut kiitollisuuden velasta kysymys. Vieraantuminen Joulukuusesta, ainakin siitä aidosta, on parempi diagnoosi.
Syitä on toki monia, kissat ja koirat, sekä terveydelliset syyt päällimmäisenä.Eihän se mieli mettä keittänyt kun tyhjäsin sen kuorman takaisin metsään.
Terveisin: Korpituvan Taneli