Käyttäjän Kuitupuunkasvattaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 347)
 • Kuitupuunkasvattaja

  Tapio  – Se metsänomistajan tappio…

  Kuitupuunkasvattaja

  FSC on nimenomaan korruptoitunut järjestelmä ja veripuun väylä länsimarkkinoille. HCV on Suomeen heijastuva lieveilmiö.

  Kaikkien vastuullisten metsäihmisten ympäri maailman pitäisi vaatia FSC:n toiminnan perinpohjaista tutkimista. Taannoisen BBC-dokumentin mukaan FSC-puu ja puutuotteet ansaitsisivat kyllä myös globaalin boikotin. Harmi ettei tuo dokumentti ole saanut keskustelunsijaa Suomessa, vaikka se kai esitettiin myös täällä.

  Käsittämätöntä, että globaalia solidaarisuutta vaalivat tahot suostuvat yhä toimimaan FSC:n puolesta. Mutta siinähän tämä juju taitaa ollakin.

  Kuitupuunkasvattaja

  Tapsan tehtävänä on ulostulo. Tapio pitää painostaa kaapista ulos. Selitykset yleensä vain pahentavat tilannetta, mutta nyt voisi antaa viikonlopun yli aikaa miettiä sanottavaa.

  Metsäväki voisi miettiä jo toimia, jos tuo ulostulo ei tunnu onnistuvan. Tapio on ollut tarkka maineestaan. Saapas nähdä mitä Tapio Palvelut Oy ja Metsälehti (kustannusosakeyhtiöineen) tuumaavat asiasta.

  Kuitupuunkasvattaja

  En ole lukenut uutta yksityistielakia kokonaan läpi, mutta muutamia pointteja olen ollut kuulemassa siitä.

  Lainlaatijalla taisi unohtua juuri tämä rekisterinpito yksityisteistä. MML on juuri se oikea taho pitämään yksityistien osakkaista luotteloa, yksiköintiä ja rekisteriä. Luettelo ei ole betonoitu, sillä osakkaisiin ja yksikönteihin tulee muutoksia aivan kuten kiinteistöihin.

  MML haluaa todennäköisesti rahaa tiekunnilta luetteloista ja muutoksista. Mutta eihän MML ole rahaa vailla kiinteistönomistajiltakaan varsinaisesta rekisterinpidosta, Miksi tiekuntien pitäisi joutua maksajiksi?

  Kuitupuunkasvattaja

  Se on totta, että yrittäjä voidaan tappaa helposti viranomaisbyrokratiaan ja oikeusasteisiin.

  Kuitupuunkasvattaja

  Antaako vesilaki mahdollisuuden pilata naapurin maaomaisuutta ja elinkeinoa? En ole lakiekspertti, mutta eikös vesilaki nimenomaan suojaa kiusanteolta?

  Kuitupuunkasvattaja

  Huoltoreissuista: Tarinahan kertoo, että Einari Vieremältä joutui aikoinaan käyttämään autonsa merkkihuollot Tukholmassa. Siihen aikaan Bentley ei ollut kovin yleinen Suomessa.

  Kuitupuunkasvattaja

  Kokeileppa Helsingin herra ensin ajaa pehmopaperikoneella lyhytkuituisesta massasta laadukasta pehmopaperia. On tietty jotenkin mahdollista, muttei ihan helppoa.

  Kun olet saanut pehmopaperia aikaiseksi, kokeileppa pyyhkäistä istunnon jälkeen. Huomaat kohta mikä meillä on käsissä, kun vihreät neuvovat metsänkasvatuksessa tai puunjalostuksessa.

  Kuitupuunkasvattaja

  Lupon tai naavan määrä on sensijaan lisääntynyt huomattavasti esim. viimeisen 15 vuoden aikana. Suhteellisen nuorissakin metsissä näkee tuppoja.

  Kuitupuunkasvattaja

  Tilanne näyttää metsäkeskusteluissa aina niin tai näin. Usein asia halutaan nähdä väärinpäin.

  Mutta kun metsävaroja osataan onneksi arvioida ja mitata, niin suurimmat kestävät hakkuumahdollisuudet ovat pohjoisessa. Maakunnittain suurimmat kestävät VUOSITTAISET hakkuumahdollisuudet 2015-2024, runkopuu ja kaikki puulajit (yksikkö miljoonaa m3):

  Pohjois-Pohjanmaa    8,69

  Pohjois-Savo    7,70

  Keski-Suomi   7,61

  Etelä-Savo    7,50

  Pohjois-Karjala    7,47

  Lappi    7,24

  Pirkanmaa    5,67

  Kainuu    5,14

  Etelä-Pohjanmaa    4,27

  jne

  Aika paljon on siis hakattavissa KESTÄVÄSTI  lisää niin pohjoisessa kuin Savo-Karjalassa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 347)