Käyttäjän Makarov kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 84)
 • Makarov

  Niin eihän tuossa oikein logiikka pelaa kun muutaman hehtaarin aukko jossakin metsän keskellä häiritsee. Aukolla saattaa kulkea joku satunnainen metsästäjä silloin tällöin. Tuulimylly joka näkyy kilometrien päähän ei sitten häiritseekään. Vaikka sen näkee tuhannet ihmiset päivittäin pyörivän keskellä taivasta.

  Makarov

  Saattaa muutama kuiva kesäkin vaikuttaa kuusiin. Tosiaan jos on kovin karkea niin lannoite menee läpi. Muuten kyllä lannoitus piristää kuusia jos on oikea maalaji. Taimikoita ei kyllä kannattane lannoittaa. Samoin jos on metsänhoito työt on tehty ajallaan ja vesitalous on kunnossa ei tuulituho vaaraa pahemmin ole vaikka lannoitetaan. Niitä vähän turhaan liioitellaan.

  Makarov

  Lehtomainen kangas   ei kyllä lähtökohtaisesti kaipaa lisätyppeä. Juurikin boorista tahtoo olla pula. Sitäkin np:ssä toki on. En ehkä lannoittas jos on selvästi omt. Mutta jos tuoreen ja omt;n rajapinnassa niin vois olla ihan hyvä kohde.

  Makarov

  Se on sosialisteille melko vaikea selittää nuita verotus käytäntöjä.

  Joku aika sitten eräs suvun miehistä kateellisena posmenti kun eräs maajussi oli ostanu yli 100 000€ traktorin. Kuulemma että saa poistoja ja tietysti kuvitteli että hinnan saa suoraan vähentää kokonaan poistoina. Koitappa siinä sitten selittää millä tavalla asia menee.

  Ostoja ei kannata ikinä tehdä poistojen takia vaan tarpeen mukaan. Koneesta mikä se nyt onkin pitää aina maksaa 100%.  Mutta mitäpä sitä ei tekis verojen väittelyn takia. Siitähän voi vaikka maksaa.

  Makarov

  Oli kyllä kieltämättä aika jännä se juttu siitä huolesta liiallisesta kuusen istuttamisesta. Varsinkaan kun todellista syytä ei mainittu korkeasta hirvi kannasta joka käytännössä estää koivun istuttamisen.

  Kyllähän se aina metsänomistajalla on puntarointia riskien kanssa. Valitseeko hyvin kasvavan männyn jonka hirvet saattaa syödä tai kohtuudella kasvavan kuusen. Niin monasti vaaka kääntyy kuuseen. Että en minä tiedä onko kuusen istutuksissa menty liiallisuuksiin vai pitäskö kenties tehdä jotain.

   

  Makarov

  Vai kannattasko ennemmin lannoittaa? Aika kova homma ruveta aitoja värkkäämään isommille aloille.

  Varsinkin ostopalstoilla on hirvien pelossa laitettu kuusta turhan kuiville kankaille. Mutta taimena kasvaa silti ihan kohtuudella. Kun on harvennuksen aika   rupeaa potku loppumaan. Niimpä olen harvenmuksen jälkeen ajatellut lannoittamista. Tehnytkin niitä jonkun verran ja kokemukset olleet ihan hyviä.

  Tänäänkin raivasin viimeistely raivausta n.15 ha alalla n.20 vuotiasta kuusikkoa. Josta puolella alkaa olla harvennus ajankohtaista.  Toinen puolisko kuivemmalla taas tulee harvennukseen n.10 vuoden päästä. Suunnittelin lämmittävän sen sitten on todella hyvälaatuista suoraa kuusta. Ehkä kokeilen jopa koe alalle jo nyt miten typpi vaikuttaa. Toki pitäs käsin levittää.

  Makarov

  Kyllähän se aina tuloutetaan mutta mikäli kaupasta ei voittoa tule niin ei siitä tarvi maksaa verojakaan.

  Jos ostat 100 000€ metsän hakkaat sen ja arvo tippuu 40 000€. Myyt sen sitten Oy:lle 40 000€.  Metsävähennystä on kertynyt 60 000€ joka tuloutetaan ja lisätään kauppasumma 40 000€ tulee 100 000€. Joten voittoa ei kaupassa ole syntynyt niin ei siinä ole verottajalle verottamistakaan.

  Sitten tietysti jos tuloutuksen jälkeen tulee voittoa vaikka 20 000€. Silloin tietysti sitä verotetaan. Voihan siitä parhaimmassa tapauksessa tulla tappiotakin jota pystyy hyödyntämään Heli.kohtasessa verotuksessa. Metsäarvio pitää olla metsäammattilaisen tekemä ettei ihan ruutupaperille raapustelut käy.

   

   

  Makarov

  Koko talven harvennellu moottorisahalla ensiharvennuksia. N. 15 ha tuli tehtyä ja puutakin lähti n.700m3. Pääosin kuusikoita joten karsimista riitti. Nyt on pari viikkoa raivattu taimikoita ja onpa joukossa ollut ennakkoraivaustakin.

  Puukauppoja tein muuan viikko sitten. Kesäaukkoa/talviaukkoa ja kesä/talvi harvennuksia. Kaikki samalle saha firmalle ja hinnatkin oli kohilleen.

  Männyn taimia tulee ensiviikolla ja kuusen taimet toukokuun loppupuolella. Typpeäkin pitäs levittää kankaille kun on tullut niitä ostettua. Hommia riittää mutta mikäpä se on touhuta kun hommasta tykkää.

   

   

  Makarov

  Jos ostat hyvä puustoisen metsän ja käytät hakkuu mahdollisuudet voi käypä arvo tippua jopa metsähennyksen verran. Joten ei tule mitään tulouttamista. Sekä silloin tietysti pystyt nostamaan oy:stä verottomasti kauppasumman verran. Mikä se kauppasumma sitten onkin. Kauppahan nostaa sitten taas oy:n tasetta.

  Tietysti jos ostat metsää jossa ei ole vähään aikaan hakkaamista voi olla järkevää ostaa se suoraan oy:lle. Aika tahtoo nakertaa vähennyksen jos sitä ei heti pysty käyttämään.

  En nyt ole ostellu oy:n aikana metsiä. On kumminkin sen verran tuore asia. Onhan nuo hinnatkin olleet turhan korkeita mitä olen seuraillut. Nyt voi koronna vaikuttaa hintoihin alaspäin  kun ihmiset tulevat varovaisemmiksi.

  Makarov

  Sen verran vielä että silloin kun toimitaan yrittäjämäisesti niin kannattaa miettiä keinoja millä parannetaan yrityksen kannattavuutta. Keinoja on ja niitä kannattaa käyttää rohkeasti. Esim. Itselleni Oy tuo paljon vaihtoehtoja varsinkin pitemmällä aika jaksolla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 84)