Käyttäjän Makarov kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 469)
  • Makarov

    Minä taas olen opettanut lapsilleni että saavat äänestää ihan keitä tahansa kunhan  eivät äänestä vasemmistoa ja vihreitä. Käsi on aina toisten  taskuilla niin että ei siinä kenenkään rahat riitä.

    Makarov

    Tuet pitäisi olla kannustavia niin kuin metsätalouden tuet ovat, silloin ne ovat järkeviä valtiolle. Jos teetät taimikonhoidon vaikka muilla tai vaikka jonkun lannoitushankkeen niin sinulle tulee lasku työstä vaikka tuen olisit hankkeelle saanut. Tuella on ihmisiä/yrityksiä työllistävä vaikutus josta valtio saa heti verotuloja ja pitkässä juoksussa se lisää/aikaistaa puunmyynti tuloja joista taas valtio ottaa omansa. Toki metsätaloudessa on näitä joitakin ennallistamis ja luonnonhoito tukia jotka eivät valtiolle ole niin järkeviä mutta ne ovat sen verran pieniä että niitä ei käytännössä hyväksi käytetä ja niillä on taas oma arvonsa.

    Makarov

    Juuri tätä tarkoitan minkä Timppa pukee sanoiksi. Omat perustetut taimikot ovat pitkälle aikalailla puhtaita havutaimikoita ja nykyään käytän sekaistutusta siellä missä se on järkevää. Osto palstoilla taas on aika paljon tullut vastaan huonosti perustettuja taimikoita joista saisi hyviä sekametsiä mutta kun se on monesti mahdotonta hirvituhojen takia. Kuten tässä missä eilen raivasin niin melkein jää pelkkää kuusta. Kertonee että on järkevää perustaa pelkkiä havutaimikoita ja raivata kaikki lehtipuu pois kun jättää lehtipuita ja sillä houkutella hirvet jotka sitten syövät männytkin. Elikkä jatkanen nykyisellä systeemillä kun se on vaikuttaa varmimmalta.

    Makarov

    Komppaan kyllä Timppaa tuossa että liian vanhoja kuusikoita ei kannata mennä yleensäkään harventamaan. N.50-60 vuotta on maksimissaan viimeinen hetki. Perustuu omalta osalta ihan käytännön kokemukseen, Säästyy paljolta harmilta. Uudistaminen on helppoa ja onnistuu hyvin eikä tarvi tapella tuulituhojen kanssa.

    Makarov

    Kyllä sitä ihmiselle itselle myös vastuu kuuluu elämästä. Kun tilanne muuttuu ruvetaan miettimään keinoja mitä keksitään tilalle että pärjätään. Monesti muuttuneet asiat tuo mahdollisuuksia pitäisi vaan ymmärtää käyttää niitä. Monet on tottuneet valmiisiin lounaisiin niin on hankala itse miettiä miten pärjätä.

    Makarov

    Hirvi ohjaa kuusettumista valitettavan paljon,  tämä asia edelleen ohitetaan keskusteluissa. Eilen raivasin kuusen taimikkoa jossa olisi ollut hyvät sekametsän ainekset mutta kun kaikki lehtipuut ja männyt oli käytännössä syöty. Nyt joutuu jättämään pelkkää kuusta vaikka tällä kohteella joka on paikoitellen kuuselle liian kuivaa olisi luontaiset männyt ja koivut passanneet täydentämään kuusikkoa.

    Makarov

    Samalla vaivalla ja rahalla ne huonot monesti on tehty ku hyvätkin. Siinä huonossa on vaan tehty yleiset virheet mitä uudistamisessa voidaan tehdä.

    Makarov

    Alv:tä joskus tuli käytettyä korottomana lainana metsänostoon. Nyt osakeyhtiössä on kuukausi Alvi niin ei onnistu.

    Tuo se on hyvä kun haittaveroja kiristetään. Voitas kiristää vielä enempi niin se voisi ohjata ihmisten käyttäytymistä terveempään suuntaan,  sitä kautta ihmiset eläisi terveempänä ja kuormittaisi terveyspalveluita vähempi. Nyt eletään niin ku metässä, syödään ja juodaan ihtesä huonoon kuntoon. Pahinta on että se näyttää periytyvän aina seuraavalle sukupolvelle. Sopivalla liikunnalla ja syömisellä pitkällä aikavälillä kansantalous kiittäisi mutta ennen kaikkea ihmisen oma elämänlaatu paranisi.

    Makarov

    <p>Jos puulle suotuisat määrät fosforia ja kaliumia horuksella puuston kasvuun saa 3-4tn/ha niin uskokaamme suosituksia. </p>

    Makarov

    <p>Kysynnän ja tarjonnan laki se määrää puukaupoissa. Lähtökohtaisesti kelirikko/kesäleimikoista on puutetta niin niistä tietenkin maksetaan enempi. Joskus pitänyt semmosta täsmä leimikkoa varastossa että jos kelitilanne menee niin huonoksi vaikka syksyllä niin joistakin yksittäisistä leimikoita voi saada huomattavasti paremman hinnan kuin keskimääräinen hintataso on. </p>

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 469)