Käyttäjän Metsäkupsa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,434)
 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ikkunapokakaapo näköjään asialla, nälässä kasvatettu sikapossukin kasvaa hitaammin, nopeasti kasvanut päätyy nopeammin lahtiin. Sama on puunkasvun kanssa, kun hitaasta kasvusta ja pitkästä iästä ei metsänkasvattajan pussi liho , nopeasti kasvaneesta järeytyneestä tukkipuusta taasen kyllä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Metsien hiilinielujen hupenemistalkoisiin osallistutaan heinäkuussa alkavissa hakkuissa. Voihan ne hinnat vielä nousta, mutta viimevuotenakin hinnannousu lopahti kesälomiin. 80;lla  kympillä lisineen on kuusitukit myyty, kuten vuosi sittenkin. Kyllä rakentaminen ennen pitkään tällä menolla hiipuu, kunnes Ukrainan uudelleen rakentamiseen maksajat löytyy.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tänään istutin 50 kpl paikkokoivua ja 800 kuusen tainta. Viimetalvenakin yhdellä palstalla ja etenkin naapurin oli hirvet tykistökeskityksen  jäljittelyä suorittaneet. En ole näkemässä mitä metsille 50 vuoden kuluttua kuuluu, jatkan entiseen viisiin kuusivoittoisesti. Luonto antaa koivut ja männyt sekapuuksi, jos vain säilyisivät jatkossa paremmin. Maailman meno ei minun murehdinnallakaan miksikään muutu, sama on ilmastopelkojen suhteen asenteeni.

  Osani olen ilmastotalkoista tehnyt, on maalämpöä, aurinkopaneelit ja hakelämmitys. Aika näyttää, mutta minun kuusiuskoni ei horju toistaiseksi. Jos vanhempieni ikään yltäisi, niin 30 vuotta olisi aikaa nähdä, miten tänään istutetuille kuusille silloin kuuluu. Maani ovat reheviä, joten riskit karuihin maihin nähden vähäisemmät tulevien kuivien ja kuumien kesien suhteen.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Viime vuotena sahat ja teollisuus onnistuivat kasvattamaan voittojaan ennätyksellisesti. Huomioitavaa on tällä kertaa, ettei varsinaista tukkipuun jyrkkää hinnannousua tapahtunut. Rahat jäivät sahureille, kannolle suhteessa vain rippeitä . Näyttää tämä sama toistuvan kuluvana vuotenakin, hyvää jatkon kannalta on sahojen runsaat investoinnit ja taseiden korjaantuminen.

  Energiapuun ja kuidun suhteen on vaarana käydä samoin, ei nousevien korjuukulujen  johdosta metsänomistajalle makseta suhteessa odotuksiin. Eiköhän laulu energiapuu/ kuitupuu pulasta ala syksyä kohden, jolloin metsänomistajia talkoisiin patistellaan.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Olen tyytyväinen Metsälehden tilaaja, laatu/ hinta suhde hyvä. Toinen hyvä laatuhintasuhteen lehti on Maaseudun Tulevaisuus. Nykyisin lehdet taantuneet ja hinnat nousseet. Metsänomistajana tilausmaksukin verovähennyskelpoinen. Näiden lehtien sisältö on sitä, mitä itse kaipaan, toisin kuin HS:n metsäuutisointi.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Selvähän on, että harventamaton ajouraton täyspeittävä metsä kasvaa aikansa eniten. Se sitten on eri asia, mitä riukua kasvaa ja milloin luonnonpoistumassa kiihtyy. Harvennus tuo taloudellisen lopputuloksen järeytymisen kautta, tukilla tili on tehty tähän asti. Ajourat ovat pinta-alasta yleensä n.20 %, mutta uskoakseni kasvumenetys puolet vähemmän, veikkaukseni 10%. Hevospelejä ja ajureita ei ole, eikä muutkaan pikkuhärvelit ole taloudellisesti kilpailukyisiä ammattimaisessa puunkorjuussa. Metsänhoitokin on palapeli, jostain on joskus tingittävä, jotta lopputulos olisi kuitenkin hyvä kokonaisuus.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Hintatakuun varaan ei paljoa kannata laskea, vähänlaisesti  hinnantarkistustilityksiä yleensä tipahtaa. Hommahan menee niin, että laskennallisella vertailuajankohtana hinnat pyritään pitämään kurissa. Jos hinnat taasen ovat  reippaasti nousseet, niin sitten leikkuri iskee esim. 5% maksimi hinnantarkastus hyvitys.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä nyt melkoista kasvuhöttöä on pukannut, sentin vuoteen paksuutta. Todellisuudessa enemmänkin, sillä ainakaan viiteen ensimmäiseen vuoteen (10% iästä) ei paksuutta rinnankorkeudelle kerry sanottavasti. Täytyy arton männyissä oksiakin olla, ei tupsulatva turpoa alkuunkaan tuohon malliin, räkämännyt kylläkin harvassa kasvatuksessa saattaa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Jessen metsätili on ok, 200 € ha tuotoksi on yli keskimääräisen vuosituoton. Mitä taseeseen tulee, ainakin näinä vuosina metsämaan arvonnousu ollut täällä n.500 € hehtaarille. Keskihintakin jo melkein 7 000 €/ ha . Eihän Jessellä ole vaan  viehättävä puunostaja , kun kauppoja yhtenään tekee. Täällä oli muutama vuosi sitten Keijo, joka puolentusinaa kauppaa vuodessa teki vastaavalta pinta-alalta. Vaimo rupesi isäntää toppuuttelemaan mustasukaisuudesta ilmeisesti, kun jatkuvaa tipottaista kaupantekoa oli vireessä jatkuvasti.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kulut ja hankintatyö sille vuodelle kun tehty ja tulot kassaperiaatteella sille vuodelle kun tilille saat.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,434)