Käyttäjän Metsäkupsa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,116)
 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Anton odottelee vielä Tiirolan vastausta, mutta ei Mikko jouda. Nyt etusijalla kepun aisankanto hädän ollessa päällä.  Hirviasioihin varmaan ottaa kantaa, kunhan MTK:ssa tutkitaan jäsenkadon syitä ensihätään.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Edellä jo oleellisempi kommenteissa tullutkin esiin, joten työmaata voit aloittaa suunittelemaan, joskaan en suositteli kesällä tautiriskin vuoksi aloittamaan. Jos olet innokas ”puistonhoitaja”, niin syksyllä aloitat ilmojen kylmetessä kapistella pienimpiä hentoja yksilöitä poistamaan pikkuhiljaa. Sitten kun taimikko selvenee, poista lisää, mahdolliset etukasvuiset susipuut, jos niitä on, on syytä raaskia kaataa. Sitten muutaman vuoden päästä kun puut voimistuvat varsinainen kasvatus / maisemanhoito harvennusraivaus.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Yhdellä kertaa myydään, niin harvennukset kuin päätehakkuut. Ei merkitystä täällä tarjoajille, sillä suuret yksityiset sahayrityksetkin pystyvät päätehakkuuseen koplatuista harvennuksistakin maksamaan . Nelinumeroisia leimikoita on hyvä myydä, ostajatkin ovat paljon hanakampia kunnon tarjouksilla kauppaa käymään.  Itse olen puukaupat hoitanut ilman  välikäsiä ja  ei ole tarvinnut katua. Asia on toisin niillä, joilla ei ole välttämättä tietotaitoa ym, tähän joukkoon taitaa kuulua uskoakseni 90 % metsänomistajista.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tukin hinnan veikkasin koronan alussa vikaan, mutta sahatavaran hinta tulee huipun jälkeen putoamaan jyrkästi. Näin markkinat toimivat, moni myöhästyy puukaupoissaan satasta motilta odotellen turhaan.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä 8 metriin metsätien saa tehtyä, mutta jos raviojat tarvitsee kaivaa, silloin kyllä tila loppuu . Risteys taasen riippuu kohtaavan tien leveydestä ja tulokulmasta. Yleensäkin kannattaa rasitemaan omistajaan olla ensin yhteydessä ja keskustella yhdessä asiasta ennen töiden aloittamista.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  On huvittavaa seurata keskustelua persuista, jota Tolopainen täällä osaltaan yllä pitää. Eiköhän ne persut ole aivan tavallisia entisiä kepulaisia, kokoomuksen tai sdp entisiä kannatajia. Visakallo on niitä harvoja palstalaisia jotka ovat kupletin juonen ymmärtäneet, eli persujen nouseva kannatus laittaa muita tarkistamaan kantojaan . Ketjun otsikko kertoo totuuden, mutta käytännössä kumpanuudesta on lunnaat maksettava ja se on EU jäsenyyden varjopuli, joka isojen määräämänä pienille lankeaa. Velkaunioni lopputuloksena , no samapa se taitaa olla, sillä tällä menolla Suomikin vekselivedoksi kirii hallituksen toimesta hyvää vauhtia.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Olen aikoinaan tavannut isännän, joka kertoi saaneensa kovan hinnan puistaan, vähän samaan malliin puolet enemmän kuin muut. Eipä hän suostunut ostajaa nimeämään. Joten taisi oma mielikuvitus luoda hintakuplan, johon alkoi sitten itsekkin uskoa. Kantohinta normitukista ei kyllä euroissa satasessa motilta ole, saahan sitä lämmikseen kirjoitella 110 €. Enkä epäile, että palstalla 120 euroon nousee kohta, joskaan ei taida vakuutena olla muuta, kuin savolaista kuulijan vastuuta.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Stora Ensolla hinta määräytyy  ainespuukuutioiden mukaan. Eli jos ha puuta lähtee 300 m3, se kerrotaan hinnalla joka vaihtelee markinatilanteen mukaan, on joko kymmeniä senttejä motille tai useita euroja. Tällä hetkellä euroja, jotka ovat todellisuudessa tukin hintatilastosta näkymättömiin häivytettyä lisähintaa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Taitaa kasat olla todellisuudessa moton hakkuukarsintakasoja, ainakin täällä. Yrittäjän ajojärjestelijä on henkilö, joka ohjelmoi ajot, eli häneen yhteys. Uskoakseni toukokuun puolivälissä tulee ajolupa, riippuu firmasta. Tämän jälkeen alueurakoitsijalla lupa aloittaa hakkuutähteiden ajot.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Olen usein istuttanut kuvion toista laitaa, maanmuokkauksen ollessa käynnissä. Tätä sanotaan uudistamisen kuumaksi ketjuksi. Siinä voittaa yhden vuoden kasvun ja säästää yhden heinäysvuoden. Kannattaa soittaa hakkuutähteiden ajosta puunostajalle, milloin aikovat ajaa. Yhtiöillä on päivämäärä, jonka jälkeen risunajo sallittu riittävän kuivumisen osalta. Itse olen joutunut patistelemaan ajoa, sillä vaakakoneita urakoitsijoilla vähän, jollaista ainakin S/E vaatii. Toinen asia miksi firmat lykkäävät ajoa on paino, kuivat risut firmalle edullisempia ajattaa. Tonneja tulee vähemmän, jolloin lopputulos edullisempi, koska neulasia  laanille tulee vähemmän maanlannaksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,116)