Käyttäjän Metsäkupsa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,869)
 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Huomenna puukaupoille, nyt kuusitukki mielestäni aivan asiallinen hinnan puolesta.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Vadelman reikäperkaus lehdettömään aikaan taimien ympäriltä. Vuoden päästä taas sama urakka. Kuusi kyllä yleensä hengissä pysyy vatukossa, mutta pituuskasvu jää usein 5-10 cm. Vattuherkillä kuvioilla ei pidä lepovuotta pitää, kuten tässä on käynnyt. Itse hakkuutan puut, joko ennen elokuun alkua, tällöin ajavat risut syksyllä ja keväällä istutan , mättää talven alla alaantuneet, myös havupuunsiemeniä usein luonto antaa.

  Talvihakkuun risut taasen ajetaan toukokuun aikana pois, jonka jälkeen muokkaus ja taimet ennen juhannusta maahan. Näin jää ”mahovuosi” välistä, joka auttaa yhden vuoden edun vatukon ja heinikon suhteen.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tosi on. Teemu Keskisarja on jalat maassa oleva henkilö, joista alkaa nykyisessä Suomessa olla puute.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ymmärtääkseni metsät myytiin  Otson valtion omistus/ metsäkeskus  hetken aikana hiljaisella myynillä kyseiselle rahastolle, jonka jälkeen liiketoiminta myytiin  nykyisille omistajille. 3 000 ha muistelisin näitä metsäkeskuksen maita olleen kaikkiaan Suomessa, itsekkin pienen pläntin onnistuin ostamaa, joka ei siltältynyt köntissä myytävään kokonaisuuteen.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tuuli ulkona kohisee voimallisesti, sähköt toimineen yhtä tunnin katkoa lukuunottamatta . Autotallin kalustamisessa iltapäivä vietetty, joten en ole myrskyilmalla pihapiiristä poistunut. Ilmeisesti säikähdyksellä metsät selviävät, varmaankin paikallisia tuhoja hakkuualueiden reunoille saattaa ilmaantua.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä 4€ tonnihinta on kalliomurskeelle  niin halpa hinta, ettei täällä ole sitten viitostien remontin  työmaalta varastetun kuititoman pimeän kuorman sellaisia hintoja ollut. Parikymmentä vuotta tapahtuneesta, tavaraa saanut mökkiläinen soitti Destian päälikölle, että vieläkö teiltä saa sitä ”vajaalaatuista ” edullisesti. Pian alkoi poliisi asiaa selvittää, jolloin paljastui n, 100 kuorman varkausvyyti. 7  euroa plus alvi tonni alkaa olla hinta, jollaisella parikymmenen km päästä tavaraa saa toimitettuna. Tämän alittavissa alkaa kyllä kate olla ohut, tai sitten on jokin muu kannattavuutta parantava tekijä olemassa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Itsellä on kokemusta murskeen ajattamisesta omaan laskuun, kuin firmankin piikkiin. Kauppakirjoissa kyllä lukee, että myyjä vastaa tiestä, mutta käytännössä jos tie rikkoontuu kyllä täällä firma jo imagosyistäkin korjaa jälkensä. Jos tien päässä on esim. lomamökki, niin aika sähäkästi toimivat. Kasettikuorma edulliselta toimijalta maksaa täällä kalliomurkeena ( 16-32mm) 440 euroa. 26 kuutiota kasetissa tavaraa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tänään kauppareissulla naapuritilallinen tuli puheille ja kysyi varastopaikkaa. Oli kolmelta suurfirmalta tarjoukset pyytänyt, Metsäliitto oli huonoin, joten loppu neuvottelut sanoi UPM;n ja SE;n  kesken käyvänsä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Aamulla pistäin tällä palstalla, ruokatunnin pidän nimensä mukaisena, jolloin palstakin siikataan. Sitten illalla myös käväistään. Lumisen talven ja pimeän aikaan joutaa siinä välissäkin pöydän ääressä aikaansa vietellä ja nettiä käytellä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Arto jo antoi vastauksen  Kuntoilijalle. Mitenkä teidän kemeratukipäätösten laita on tänä kesänä. Itse laitoin kevätkesällä useammankin hankkeen vireille ja niihin tuli automaattinen sähköpostivastaus, että hakemus tullut metsäkeskukseen. Sen jälkeen ei ole kuulunut päätöksistä mitään, osan kuvioista varhaisperkasin alkukesästä, joten vesakko jo hyvällä alulla ja kaadetut risukot maartumassa. Aikaisemmin päätökset tulivat nopeasti, onkohan ruuhkaa tai väki lomilla , kun hiljaista kuin huopatossutehtaassa . Paha ilmoittaa valmiita palstoja, kun ei ole hankenumeroa ja hyväksymispäätöksiä käsillä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,869)