Käyttäjän Metsäkupsa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,148)
 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kysynnän ja tarjonnan laki määrää hinnat. On uskoakseni turha odotella kovin paljoa yli 80€ hintoja, sillä silloin tarjontaa on enemmän kuin kysyntää. Sahat eivät ole lisänneet tuotantoaan, vaan ennenminkin aloittaneet modernisointi investoinnit. Meiläkin nuori ”taloupäällikkö”luotti nouseviin kantohintoihin , toisin kävi.

  Itse myin huonomman leimikon latvusmassoineen 80:llä€. Tällä hetkellä hinnat 10% alle, joten nuoren miehen 3000 motin hyvä leimikko odottaa valtatienlaidassa kelirikkoa, jolloin tavoitehinta 80 on todonnäköisempi. Yhtiöillä on hyvät tukkivarannot, joka näkyy kantohinnoissa. Vaikka sahatavaran hinnat ovat korkeat, ei se heijastu kantohintoihin, jos puuta halvemmalla on riittävästi tarjolla. Sellu puolella se on kuidun hinnassa nähty, ei kuitu ole suhteessa lopputuotteen hinnan nousulle alkuunkaan pärjännyt. Siis epäyhtälö koskee alkutuottajaa. kuten tapana on.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ketjun otsikko on kohdalleen osuva, ei hömppää. Yhdyn Jessen tapaan aloittajan kommentiin. Onhan ihminen saasteineen viimeisen sadan vuoden ajan toimillaan ilmaston muutosta vaudittanut osaltaan. Taitaa liiallinen väestönkasvu olla suurin maapallon uhka kestävyyden kannalta, ei meidän hakkuut.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Meillä oli erinäisten syiden takia tuhatkunta tainta taanoin pakastetaimia laatikoissa viikkoja , istutettiin pariviikkoa sitten maahan. Teimme niin, että leikasimme laatikot 15 sm laidat ja kastelimme säännölliseti. Olivat varjossa vesipostin vieressä, uutta kasvua oli 5 sm , hyvin latvat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta säilyivät istutuksessa. Taimet ovat hyvin selvinneet, vain muutama kuivimpaan mättääseen istutettu lerpallaan. Tällä konstilla ei tule valkosta uutta valonarkaa kasvua ja tottuvat valoon hyvin.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Oman kokemuksen mukaan piikkilanka avittaa löytämään pyykin usein, kuten Panukin edellä toteaa. Jos aikanaan on ilmakuvauksia varten merkkimuovit laitettu vastoin ohjetta arvuutuksella, niin rajat näkyvät kartassa väärin ja gepsissä . Itselläkin eräällä tilalla kansalaisen karttapaikka  näyttää väärää rajan sijaintia, 20 m  sivussa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Käpyjä on tosiaan paljon ja myrsky katkoi latvoja. Paljon enemmän on kallistustuneita kaarella olevia latvoja, jotka ei taida oieta. Jos tulee raskas lumikuorma, silloin alkaa napse metsässä uskoakseni.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Myrskytuhot ovat yrittäjäriskiä, joka on omistajan, ellei ole esim. vakuutuksella suojautunut. Ei valtion kontolle voi kaikkea sysätä, koskee myös metsävahinkoja. Itsellä myrskytuhot alkavat olla koneella läpikäyty. Riskit kannan itse, on tietoinen valinta.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  EU;n metsäpolitikka on vähän huuhaata, kuten täällä yli satasessa tukit  ja mökin rötiskökint sadoissa tuhansissa. Kyllä niitä lukiessa jää savolaiseen tapaan vastuu lukijalle, satuja on mielen kohottamiseksi joilakin väliin tänne tarve kirjoitella. Helteelläkin saattaa olla osuutta asiaan, kuka tietää.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Itsellä ei uudistamiskulut kokonaisuudessa kovin oleellinen summa ole. Puolet kuluista tulee bonuksina ja latvusmassa rahoilla maksettua. Mitä taas korkoon tulee, on jännä, että jotkut kyllä metsänuudistamiselle laskevat kovaa korkoa, mutta muilla elämän aloilla usein jättävät pois investointejaan tehdessään. Ei taida näinä vuosina pankkia löytyä, joka edes muutaman prosentin korkoa maksaisi. Nollakorkopankkeja nykyisin ovat talletajalle, joihin todennäköisesti iso osa metsänomistajistakin asiakkkaana rahojaan säilyttää.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Vastuulliset suomen euroedustajat ovat julkaiseet yhteisen lausuman metsäasioissa. Vain kommunistien perilliset, eli Vasemmistoliiton ja Vihreiden edustajat eivät ole mukana, koska he ajavat metsiemme sosialisointia EU: n  kitaan. On ilo todeta demareiden  pääministeripuolueena jämäköityminen metsäasioissa. Ohisalo tekee oharit , eikös vihreät usein näin aikaisemminkin ole kesken lähteneet, kuten  myös Vasemmistoliitto.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ei nouse kuitupuun hinta jatkossakaan suuremmin, lisätulo on pinoa pidentämällä ainoa lisätulon takaaja. Alkutuotannossa yleensä on näin, kuten maataloudessakin on tapahtunut.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,148)