Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 338)
 • MIISU4F MIISU4F

  Anneli:  se maalaisisäntä ja muutkin naapurit oli kutsuttu. Moni niistä kävikin piipahtamassa. Se, miksi levitti, ei selvinnyt, ehkä piruuttaan, vaiko suosiko säät silloin. Tai säiliö täyttynyt =D Tequilan nauttiminen  peitti hajut…. 😉

   

  metsänkasvattaja: Niin, varhaisperkaus sopii tehdä vain  kesällä. Kellonajan saa päätellä itse mutta lomautusajat on korkeammassa kädessä. Viime joulukuussa tuli lunta kiitettävästi. Sitä ei voi aina ennustaa, pysyykö lumet vai ei.

  Mielummin töissä kesällä, en tykkäis olla jouten liian kuumassa, kun en ole kesäihminen sitten ollenkaan. Onhan tässä kesälomaakin tiedossa kyllä. Jos infernaalinen pitkä hellejakso yllättää, ja voimat loppuu,  voi lomapäiviä siihen lyhyellä varoitusajalla ja palata taas kohta töihin, kun kelit asettuu.

  Kysehän on asenteesta ja joustavuudesta puolin ynnä toisin <3

  Yöraivaus on ihan mukavaa 😉

  MIISU4F MIISU4F

  Anneli: **Mites työn sankarit, oletteko huomioineet mökkinaapurit? Joku saattaa haluta nukkua eikä se onnistu jos raivaussaha pörisee***

  En ja kyllä =S

  Kerran on tultu sanomaan, kun aloitin n 6.30. Sanoin mökkiläiselle, että nyt on minun työkausi, talvet olen lomautuksella. Että työt on tehtävä, kun on inhimillisesti järkevää. Tämä on minun työmaa, että pahoittelen.

  Helteillä katson kyllä nykyään työmaat niin syrjästä, että voi aloittaa pikkutunneilla.

  Lisäksi sanoisin, jos kehtaisin, että: ** Ei pidä tulla maalle ja mökille, jos ei kestä maaseudun ja metsän työn ääniä**

  Koska JOS menen talvella Helsinkiin tai muuhun isoon kaupunkiin hotelliin, niin kyllä liikennemelu on lähes vuorokauden ympäri tauoton, enkä saa minäkään lomalla matkustaessani nukkua kunnolla =D  (korvatulpat on)

  Maalla eräissä juhlissa kävi lietteen haju nenään, kun isäntä jakoi sitä pari pv pelloilleen, niin kauan kuin juhlat kesti. Paikalliset olivat, että ei pidä tulla maaseudulle, jos ei kestä maaseudun hajuja =D

  MIISU4F MIISU4F

  Tamperelainen **Missäpäin Suomea vielä istutukset pyörii? Pirkanmaalla loppui(MHY) taimet jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla****

   

  Kaakkois-Suomessa.

  Täällä oli yöpakkasia tosi pitkään, aloitin tavanomaista myöhemmin. Silloinkin välillä taimet oli aamulla jäässä, kun oli -2kin pakkasella kesäkuun alussakin kylmiä  öitä..  Sitten oli taimieriä, kun joutui odottamaan viikon-puolitoista niiden sulamista. Tälle alueelle tulee puolisen miljoonaa + jotain taimea suurvarastoon, josta yrittäjät ja omat metsurit hakee. Sitten kun iso erä tulee, niin sulamista joutuu odottamaan. Välissä piti olla raivuullakin.

  Muut metsurit tainneet lopettaa jo aikaa sitten ja taimivarasto ilmeisesti tyhjä yrittäjienkin taimista. Itselle oli muita juttuja  ja  muita työhönkin  liittyviä hommia väliin, niin nyt on lopuksi enää pariksi pv vielä istuttamista..

  Taimia on ja riittävävsti ollut aina, kunhan isot erät vaan saapuu.

  En ole mhy.ssä

  Pohjoisemmassa aloittivat niin ikään myöhemmin, lienee sielläkin vielä joku istuttamassa, en tiijä.

  Useimmiten loppuu juhannukseen tai viikko sen jälkeen. Eli tavallaan ihan aikataulussa vielä.

  MIISU4F MIISU4F

  Raivaussahatöissä, jos on asutusta lähellä, niin n. klo 6 aamulla uskaltaa aloitella. Muutoin niin aikaisin kuin kehtaa herätä.

  NYT, istutuksilla olen mennyt aamu 2-3 aikaan töihin. Alkaa se jo klo 7 aurinko mollottamaan, loput tunnit märkä pyyhe olkapäillä ja märkä hattu päässä. Kello 1 voin istuttamaan mennä, ja olen mennytkin .

  Helteessä työnteko on joillekin ja joskus itsellenikin pakollista päiväaikaan mutta virvoitus, suolapalaa ja viilennys omaa kehoa kuunnellen.

  Aamupäivällä kotona kylmä suihku, ruokaa nassuun ja niin pitkät unet kuin maittaa. Herätessä taas syömistä, eväiden pakkaus ja takaisin nukkumaan. Herätys puolen yön jälkeen taas.

  Sateita odotellen ja kaivaten.

  MIISU4F MIISU4F

  Laitoin juhannusKuusia maahan tänään 1350 kpl =D

  Taloyhtiössä on rapunpielessä koivuämpärit. Ei puita mutta kimppu pitkiä oksia. Yhden lahjaksi saadun hortensian istutin pihalle.

  Juhannus Johannes Kastajan päivä. Puoli vuotta jouluun Jeesuksen synttäreihin. Olisi juhannuskin vaan omalla paikallaan 24 päivänä. Tapaan olla aatto pe töissä ja usein käyty sitten illalla kimpassa etsimässä kokkoja. Nyt vietänkin ekan *yksinäisen* jussin, kun etäkumppani töissä eikä aikuisista lapsistakaan kukaan nyt ollut kiinnostunut juhannusajelulle Saimaan rannoille.

  Ei poikkea juuri kesäviikonlopusta paitsi ehkä jotain ylimääräistä herkkua voisi napostella. Ahvenia olisi pakkasessa, joku on lämmittänyt taloyhtiön savustuspöntön mutta unohdin ottaa affenet sulamaan. Huomenna ehkäpä sitten.

  Hauskaa keskikesää!

  MIISU4F MIISU4F

  On sekin eläinrääkkäystä ampua tikka, jolla on omat poikaset, jotka kuolee nälkään. Antaa luonnon valita kuka syö ja kenet. Tai jätä pöntöttämättä.

  Ei kait mitään eläimiä ammuta, kun niillä poikaset pesässä. Ihme rotuerottelua. Ihminen tahtoo vaan hallita ja suosia *kivoja* eläimiä.

   

  MIISU4F MIISU4F

  Miten kävisi hajustetut pyykinpesuaineet. Itse käytän hajusteettomia, enkä huuhteluaineita. Ne hajustetut haisee niin karseelle, että ihmiset, jotka pesee vaatteensa niillä, aiheuttaa lähellä ollessaan pahan olon. Yhtiön pyykkituvassa, kun pesee pyykit jonkun hajuainetta käyttäneen jälkeen, omatkin pyykit haisee lisähuuhteluista huolimatta.

  Kestää varmaan ulkonakin, kastelee riepuja pyykkiaineella ja ripustaa niitä.

  MIISU4F MIISU4F

  On erimittaisia työuria ken missäkin niitä suorittaa, ja elämänmittainen pitkä polveileva matka. Ei tässä voittajia haeta.

  Iso Kirja sanoo, että kilpailkaa vain toistenne kunnioittamisessa.

  MIISU4F MIISU4F

  Hieno juttu!

  A. Jalkanen todella ansaitsee asiallisuuspalkinnon! Joka vuosi <3

  Minäkään en jaksa olla asiallinen, kun nuo setämiesten esi-isät ottaa mittaa. Mulla kun ei ole edes mitä mitata :'(

  Antoisia metsätyöpäiviä!

   

  MIISU4F MIISU4F

  Oppilas, sinulla jo hyvin jalka oven välissä! Toivottavasti saat rohkaisua ja neuvoja muualtakin, kuin tältä palstalta..

  Mörri, hyvä, että kokemusasiantuntija kertoo! Se on parhautta!

  Uutiset osastolla on tuo uutinen kahden sisaren ja kolmannen naisen yhteisyrityksestä! Jos ja KUN naisista on tähän, niin on sitten kaikista! Oli sukupuoli tai ei.

  Hahhaa…minäkin olin 32v *nuori* (kolmen lapsen kotiäiti) kun sain tämän työpaikkani metsurina =D ( niin 29 v menin koulutukseen)  15 kesää metsätyötä takana. Kyl tää tästä.

  Minä taas tahdon olla vain palkoillinen. Metsää en ole koskaan halunnut omistaa, enkä omista: perintömetsä myytiin samoin tein.

  Nimike  metsuri voisi muuttaa : Suomen hiilinielujen ylläpitäjä/kunnostaja..

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 338)