Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 477)
 • MIISU4F MIISU4F

  Kysyin toisaalla, miksi metsäkanalintuja  metsästetään nyt pidempään, kun on runsas määrä. Vastauksena, koska se noudattaa sykliä ja kuolee ne kumminkin johonkin. Eli metsästämisen väliin jättäminen ei nosta kantaa pidemmällä tähtäimellä.

  No juu toinen pointtini oli se, että voi ylimetsästämisellä  ja elinpaikkojen tuhoamisella nekin tappaa sukupuuttoon. Joten, metsästäjiä varten vain näemmä kanalintukantoja on..

  Ihminen korjatkoon virheensä. Pitäisi elää maan sadon koroilla, ei ryöstämällä vähästä tai paljostakaan vaan vain tietty määrä.  Ja pitää myös välivuosia. Raamatullisesti seitsemän ja seitsemänkymmenen vuoden välein antaa vapautus ihmisille ja maalle, jolloin ei kylvetä eikä kynnetä, ei korjata satoa vaikka maa sitä tuottaisi ja päästetään orjat vapauteen.

  MIISU4F MIISU4F

  A.J.n toiveeseen numero 1. Kauan on sitä kaivattu ->  Voisiko Ylläpito ystävällisesti alkaa vastaamaan kehitysideoihin..

  Ja tai kertoa, onko kuinka vaikeata se aakkosjärjestykseen saaminen, kerta vuosien *anomisen* jälkeen ei järjesty.

   

   

  MIISU4F MIISU4F

  Onko suomalaiset liian häveliäitä pyytämään apujoukkoja? Kalajoella tilanne ryöstäytyi. Olisiko kuitenkin pitänyt kutsua kaikki liikenevä kalusto ja miehistö etupainotteisesti?! Jälkikäteen paha sanoa :'(

  Sinne Ruotsiinhan lähti Suomestakin metsurijoukkioita jälkivartiointiin. Tuttuja meni monta auttamaan. Itseä harmittaa, etten mennyt, pelotti hiukan, varmasti syystäkin.

  MIISU4F MIISU4F

  Kun lopetin maidon ja juuston, niin ruisleipien väliin paistan aamulla 2-3 kananmunaa, reilusti suolaa ja vegejuustoa. On muhevat leivät.  Välillä kausia kun kananmuna ei maistu, sitten on metukkaa tai leikkelettä paksu nippu leivillä. Kun nekään ei maistu, on paprikaa, kurkkua ja tomaattia tms. Kesäkurpitsa on tosi herkkua viipaleina, kasvikset voi maustaa yrteillä.

  Ruokaisia salaatteja, tonnikalaa, kikherneet tai pavut yms. mukana. Banaania. Soija- ja kaura *rahka/jogurtti*valmisteita, ne on herkkua, turkkilais -tai kreikkalaistyylisesti hapatettuja. Maito kun jäi pois, kaurajuomia yms. kasvisjuomia, laihaa teetä, laihaa mehua, merisuolalla ja hunajalla  terästetty vesi ym..Nämä juomat osin pakastettuna, niin pysyy raikkaana myös eväät koko päivän repussa. Onhan noita vinkkejä ollut, ennenkin täällä jaellut. Kasvisvokit ym menee kylmänä. jne.

  Ennen se oli litra rasvatonta piimää päivässä, todella hyvä työeväs kuumalla, vaan minkäs allergialle mahtaa.

  Helteellä en juo kuin aamulla kuuman kahvin. Teen sen jääkahviksi. 1/3 osa kahvia, loput kaurajuomaa, vähän vaniljasokeria ja hitunen sokeria. Pakastimeen. Se on ihanaa juoda jäähileisenä. Päivän mittaan saatan lisätä pulloon vielä kaurajuomaa, niin on raikasta koko ajan ja kivan makuista.

  Mulla oli nielurisaleikkaus talvella. Nielu oli monta viikkoa erittäin kipeä. Huomasin, että suunnilleen kaiken ruuan voi laittaa blenderiin ja tehdä soseeksi kasviskerman tai lihaliemellä notkistettuna. Että ei mitään vauvanruokia ostella, tai vain velliä litkiä tai pelkkää mehujäätä tarvitse nuolla vaan ihan tavan ruokaa hienonnettuna lusikoida viileänä kitusiin. Nopea syödäkin =D vaikka mukista hörppiä ihan terveenäkin.. (metsässä on pakko syödä nopeasti, muutoin sinut syödään-verenimijöitä riittää)

  MIISU4F MIISU4F

  Kiitoskiitos!

  MIISU4F MIISU4F

  Se on kuule arto niin kuin kirjoitin, että se työ ei ole sen arvoista, että hajottaa paikkansa ennen kuin on 50v. Urakalla tai muutenkaan. Arvostuksen puutteesta puhumattakaan. Opintovapaata ajattelin, jos pääsen haluamaani koulutukseen. Siinä aikaa miettiä kanssa.

  Olen tarpeeksi *nuori* kouluttautumaan uuteen mutta A. Jalkanen: puutarha; ei ikinä! Sen verran on tuttuja puutarha- ja taimitaha-alalla ollut ja on nykyäänkin.  Olenhan ollut työssä itsekin myös kauppapuutarhassa. Siellähän on ihan sama tilanne: Kausityö kuumimpaan aikaan, talvet lomautettuna jne.. ulkoilma- tai kasvihuone, täys helve**i kuumaan aikaan,  sekä ulkolainen työvoima sielläkin nakertaa palkkoja. Että on sekin nähty. Itse asiassa puutarhalla saattaa olla vielä pidempi lomautusjakso kuin metsäalalla.

  Ihan muuta mielessä, jos ja kun pääsisin opiskelemaan. Liittyy kyllä jopa luonnonvara-alaan mutta ei metsätyöhön todellakaan. Insinööriksi ei tod., että jos metsäalalta lähden, ei kiinnosta se pätkän vertaa. Jo on koettu 20 vuodessa koulutuksineen, mihin se on Suomessa mennyt.  Hohto on mennyt siitä muutenkin.

  Eläkelaskurin mukaan 68 vuotiaaksi pitäis töitä tehdä ja ehdotti 70 vuotiaaksi, jopa.. hohhoijaa. Sesonkitöinä voisi tehdä vaikka istutuksia ja muina aikoina sitten ihan jotain muuta.. katsellaan nyt.

  Jatkoa seuraa syksyllä tai ensi vuonna. Ei sitä ny raamit kaulassa olla lähdössä mutta pikkuhiljaa jäähdytellen ja tulevaisuudessa haluan itselläni olevan muutakin kuin hajonneet polvet, selkä , olkapää tms.  mitä nyt katselee metsätöistä eläköityviä ihmisiä. Ei sillä, ettenkö kykenisi tällä hetkellä tekemään mutta arvostan kehoani varmasti  myös joten toivon sen olevan viiskuuskymppisenäkin juoksukunnossa ilman fyysisen työn aiheuttamia pysyviä vaivoja.

  MIISU4F MIISU4F

  Joo, A. Jalkanen. Kerrotaan sitten jotain kun on sen aika.

  Metsuri motokuski jäljillä. Lisäksi kun sen ulkomaisen työturvallisuudesta ei ole vuosikymmeniin huolehdittu. Aika läheltä nähnyt. Näennäisyrittäjyydellä poljettu hintoja. Palkkatyöntekijää verrataan niinin konkkaronkkiin. Jos siellä on yritys jolla 10- 15 ukkoa raivaamassa rivissä urakkana on se hieman eri kuin yksintyöskentelevä metsuri, joka vastaa yksin kaikesta.

  Työparitöinäkin mm istutus meni joutuisaan, kun yhdessä taimienhaut ja kuljetus plus kanto. Yksin kun tekee, joskus tuntuu, ettei tää lopu ikinä. Yrittäjillä ne porukat senkuin hujahtaa hommat läpi– osa asioista on niille valmiina laitettu ensin ja ryhmissä kuskataan työmaalta toiselle.  Niin ja niitten työnjälki saapi olla sitten sitä sun tätä mutta palkkametsureilta vaaditaan vain priimaa. Sitä on aina tehtykin mutta nyt pitäisi vissiin tehdä sillä hintaa millä joku epämääräinen ryhmä.. jne.

  Mettänakuri: juuri noin,,masokisti saa olla.. Mulle alkaa riittään, jospa vaikka opintovapaata, katselisi sesonkiajan muita juttuja varoiksi. Ja kun se työntekijän arvostus on pohjamudissa, mitä sitä viittii enää leikkii kiiltokuvatyttöä lehden kannessa..

  MIISU4F MIISU4F

  Juhannus eiitselle merkkaa tavan viikonloppua kummempaa. Viimeiset kolme viikkoa herätys 1.1:30 ja viim aamu3 raivaamassa.

  Juhannuskokkojakaan ollut kuin harvoin enää, kun on nää varoitukset aina vaan päällä. Juhannusaatto normaali työpv, ellei halua ottaa pekkasta, palkatonta tai tehdä sisään.

  Juomia tosiaan kuluu. Pakastan n. 1/3 juomista  etukäteen. Ennen töihin lähtöä kutakin nestettä putelit täyteen. Työsuojelun ohjeiden mukaan pitkät tauot ja varjossa. Nälkä ei oikein ole mutta aina sitä jotain purtavaa oltava.

  Ketään ole sinne tarkoitus tappaa, niin kuin on kylmärajat niin kuumarajat myös. Helpompi torjua kylmyyttä. Kuumuutta ei pysty. Tsiljoona mäkäräistä ja puoli tsiljoonaa eri lajia paarmaa myös vaivoina.

  Olenkin tässä n. 17 vuoden jälkeen miettinyt, onko tämä työ edes enää tekemisen arvoista, paikat hajoo pikkuhiljaa,  saavutettuja etuja heikennetään mutta työtahtia ja tuloksia pitäisi samalla kasvattaa. Kiitosta ei kuulu mutta kaikenlaista pikku leikkausta sieltä täältä.

  Työssä itsessään ei ole vikaa mutta työssäkäynti olosuhteet ja palkkaus alkaa hiertämään. Siivojana saa 11-12 euroa tunti ja se on kevyttä metsätöihin verrattuna. Tiedän, koska olen sitä tehnyt 5 vuotiaasta 15 vuotiaaksi kaikki lomat sekä aikuisiälläkin ihan tarpeeksi.

  Kestävä kehitys, ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen vastuu metsäalallla- ihan pöppöpuhetta Suomessa. Näyttää hyvältä paperilla mutta totuus on karu.

  MIISU4F MIISU4F

  Keskiluokka on väliinputoaja siis tuossakin asiassa, menee hyvin mutta kuitenkin huonosti.

  Kyllähän tuota tukee, Rukopiikki se, että jos on ylimääräistä valuutta sijoittaa sen eri paremmin kohteisiin. Jos metsästä tahtoo vain nauttia, ei polttopuuta yms.,  jokamiehen oikeudella voi samoilla vaikka missä vailla huolen häivää metsäsijoituksen mahdollisista tappioista.

  Saattaahan se tappio realisoitua vakuuttamattoman metsän kohdatessa laaja myrsky-tai hyönteistuho. Vai kannattaisiko suojeluttaa metsäpahasensa, niin saisi korvausta tekemättä enää mitään.

  Entä metsänvuokraus, mitä siitä ollaan mieltä.

  MIISU4F MIISU4F

  Rukopiikki: eli kannattaisi siis omistaa vain niin pienen tilkun, ettei siitä ole ylivoimaisia kuluja ja työtä tai vaihtoehtoisesti niin monta sataa hehtaaria, että se *maksaa itse itsensä* mitä tulee hoitokulut vs tulot ym?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 477)