Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 362)
 • MIISU4F MIISU4F

  Jos haluaa keskustella enemmän metsäalan TES asioista, niin Teollisuusliitto järjestää aiheesta koulutusta. Seuraava on lokakuun lopussa.
  Sinne pitää ilmoittautua henkilökohtaisesti Teollisuusliiton tapahtumailmoituksien kautta.

  ”Tapahtumassa on vielä 14 paikkaa vapaana.
  Tervetuloa Metsäalan edunvalvontakoulutukseen
  24.10-25.10.2020 Ouluun***

  TES muutoksia voi esittää voimassaolon välissä mutta ehdotusten tule kulkea ammattiosastojen kautta. Myös noissa koulutuksissa on koostettu ehdotuksia ja joku en sitten vienyt ne eteenpäin protokollan mukaisesti jne.

  Teollisuusliiton metsurijäsenten kannattaa käydä koulutuksissa. Muulloin niin harvoin kohtaa vertaisiaan.

  MIISU4F MIISU4F

  Aloittajalla oli ihan eri aihe eilen!  Hän muutti sekä otsikon, että sisällön joten kommentoijien tekstit koskee alkuperäistä tupakka-aihetta mutta aloittajan jutut muuttui ihan muuksi.

  MIISU4F MIISU4F

  No, tulipa sitten hauska ketju(polttajan) vaihto. Mihin täällä enää voi luottaa..

  Olen itse raivaussahan jatke, kävelevä raivausyksikkö, tehot lie mitä on. Polttoainetta palaa ja ruokaa kuluu mutta tupakkia ei.

  MIISU4F MIISU4F

  Kasvata omat tupakkikasvisi! Näin et tue myöskään riistäjiä ja orjuuttajia sekä maan tuhoamista tupakkaviljelmillä. Ja saat lisäaineetonta täyttä tavaraa, luomunakin kenties.

  MIISU4F MIISU4F

  Ei toimi tökötit, paljon on kokeiltu. Hirvikärpäshuppari päälle. On hiostava ja ikävä mutta toimii, ettei iholle pääse.

  Artikkelit, joissa kerrotaan, että hirvikärpänen välttää aukeita on soopaa. Aukeilla ne tulee kahta kovempana armeijana. Varhaisperkuulla todettu monet vuodet.

  Toissapäivänä oli täälläkin 17-20 metrin tuulia ja puuskia. Hirvikärpäset tuntuu *hyppäävän* tuulen mukaan ja vastatuuli paiskaa ne naamalle. Nyt ovat lentäneet myös kovassa sateessa ja aamulla lämpötilan ollessa +6, niin alkavat jo surahdella.

  Niitä torjuu sorkkaeläinten vahva kannan lasku….

  Sukkahousut päähän ja menox =D

  Kiitos ja kuulemiin.

  MIISU4F MIISU4F

  Kiitos kaunis. On onneksi monta muutakin työ iloisen tekijää.

  MIISU4F MIISU4F

  Aloittajalle: Itse En ehdikään / jaksakaan. Kotiläppäriltä vilkaisen otsikot, kuvat ja uutiset ML palstalta iltaisin. Lomalla/lomautuksella sitten kirjoitan enempi. Kännykällä tai muulla mukana kannettavalla apparaatilla en käytä kuin isompien uutistalojen sovelluksia. Niistä vain YLE laittaa kännyn näytölle, kun on tapahtunut joku suuri uutinen.

  Kommentoin satunnaisesti Ylen juttuja netissä.

  Kommentoin satunnaisesti täällä.   En työn aikana. Ei  ole aikaa / asiaa/ viitsimystä selailla, menee tauot täysin hukkaan, ötökät syö,  pakkanen puree, aurinko polttaa ja tuotokset kusee vaikka aikapalkalla olenkin..

  Twitterkin käytössä vain kotona läppärillä.

  Ai mihin ihmisryhmään? Työssä 40h/vko, 8-9 kk/vuosi, hiukan vihertävä  mutta ehdottomasti talousmetsän hoidon kannattaja, hiilinielujen tekijä, monimuotoisuuden kannattaja.

  MIISU4F MIISU4F

  ANNELI: ***Tarvittaisiin pihatien kivien välistä tunkevien rikkaruohojen poistoon myrkytön menetelmä. Voisi kai istutusalueellakin liekittää kastikat, mutta alueelle pitäisi järjestää sitten palovartio?****

  Tässä suora lainaus Helsingin kaupunki STARA:

  ****
  Kuumalla vedellä rikkaruohojen kimppuun:

  Moni on saattanut ihmetellä kaduille ja puistoihin ilmestyneitä ”höyrypesureita”, joilla Staran työntekijät ”putsaavat” muun muassa katukiveyksiä ja viheralueiden kulkuväyliä. Kyse ei kuitenkaan ole höyrypesusta vaan ympäristöystävällisestä kasvintorjunnasta – mikä ihan oikeasti toimii.
  — Viime syksynä testasimme kiehuvan veden levittämistä rikkakasvien päälle. Menetelmä todettiin hyväksi, ja tänä kesänä se on ollut laajalti käytössä Itä-Helsingissä ja keskusta-alueella, kertoo vihertyöntekijä Evita Leskinen

  Kuuma vesi rikkoo kasvin solurakenteen, ja varsinkin aurinkoisella ja lämpimällä säällä vaikutus on välitön.
  Kuumavesitorjunta vaatii kesän aikana useamman käsittelyn kuin myrkytys, mutta teho on hyvä, Leskinen sanoo.
  Idän puistoalueilla kuuma vesi on kitkemisen lisäksi jo pääasiallinen torjuntamuoto. Esimerkiksi leikkipuistojen läheisyydessä torjunta-aineita ei käytetä lainkaan.
  Käytössä on painepesurilta näyttävä laite käsin tehtävään kasvintorjuntaan sekä taajamatraktoriin liitetty ajettava malli.

  Menetelmä ei vahingoita rakenteita eikä puuvartisia kasveja.****

   

  MIISU4F MIISU4F

  Paikalliseen uimahallin saunoihin tehtiin remontin yhteydessä kauttaaltaan kaakelista istuinpinnat. Ei kai voi puhua lauteista, kun ne eivät puuta ole. Laudeliinan käyttö ainakin yleistyi. Jos laudeliina on unohtunut, kyllä moni käy vetämässä käsipaperia alle, sen verran niljakas kaakeli on istua/maata. Ei se järin kuuma ole kuitenkaan.

  Kotisaunassa tietää itse kanssasaunojien hygieeniatason mutta kyllä yhtiönsaunassa, kylässä tai julkisissa aina laudeliinaa käytän ja siellä  kotisaunassakin, tosin ei ole omaa, vaan yhtiön sauna. Mummukat saattaa tulla saunaan suoraan pesuhuoneesta meikit päällä käymättä suihkun kautta. Hajuvettä on lotrattu huolella, sen haistaa uimahallissakin, kun tädit käy vesijuoksussa. Kyllä yleisissä saunoissa olisi hyvä nykyaikana saunavahdit. .

  Paikallisradiossa haastateltiin Jukka Puotilaa ja oli oikein kyselykin, meneekö saunaan suihkun kautta vai kuivana. Jukka Puotila näet meni kuivana. Oli sitä mieltä vahvasti, että kyllähän saunaa pestään ja saunoja peseytyy monta kertaa saunomisen aikana mutta ensin otettava hiki irti kuiviltaan. Muistaakseni myös yleisöäänestyksessä oli noin puolet, jotka menee kuivana saunaan. En ymmärrä, kyllä ensin pestään huolella kroppa ja hiukset, sitten saunaan.

  MIISU4F MIISU4F

  Jospa ne sieltä *räjähtää* ulos, kunhan tekeytyy vielä. Sieniä ja muita luonnon kasvannaisia on vaikea määrätä tekemään mitään määräajassa =D

  Meille tuli pyytämättä ja yllättäen huhtasieniä kompostikasaan ja sen taakse. Omenanperskat oli vuosia mätetty avokompostiin ( kasarilla Vantaa).

  Korvasienikuoppia tehtiin monta vasiten sanomalehtiä, hiekkaa ja  hakkuuaukolta korvasienten rihmastoa ym. kuoppiin. >Ikinä ei tullut.

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 362)