Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset

Esillä 6 vastausta, 501 - 506 (kaikkiaan 506)
  • MIISU4F MIISU4F

    Toistan vanhaa itseäni. Nimenomaan, on hyvä, että KOKEILLAAN eri kasvatusmenetelmiä ja tutkaillaan korjuutuloksia. Koivun vihaamista ja männyn istuttamista reheville maillekin kokeiltiin ja harrastettiin- tuloksia korjataan nyt. Vajaatuottoisia ja räkämänniköitä korjataan pois ja puulajin vaihto sopivampaan, eikä edes kokonaista sukupolvea kulunut tämän toteamiseen.
    Luonnonlakeja ei vaan voi muuttaa eikä kasvua ja laatua äärettömiin nopeuttaa ja parantaa edes lannotteilla.

    Viime vuonna laitoin blogiini kuvakertomuksen JK koealoista Kymessä ja linkitin tänne. Silloin joku mainitsi tuloksen näyttävän vanhalta kunnon harsinnalta.. Korjuuvaurioita on runsaasti vaikka koealojen palstojen ikä ja puulajisuhteet olivat erilaiset. Ilman ennakkoraivausta kukin kohde on kuin pommin jäljiltä. Onhan ne harsitutkin metsät uudistuneet- hitaasti piiitkään ajan kanssa mutta eipä ole metsät tuhoutuneet/hävinneet meiltä sen takia!

    Onhan niitä muitakin JK koealoja kuin sellaisia missä on paljon kuusta/kuusialikasvosta lisäämässä korjuun hankaluutta ja korjuvaurioita.

    Itse tulokset kannattavuudesta saadaan kuitenkin vuosikymmenien päästä. Ellei myrsky tms- tuho vie palstoja nurin ja homma ala ns. alusta. Laho-ongelmat kyllä havaitaan jo paljon aikaisemmin.

    MIISU4F MIISU4F

    Itse olen luopunut raivaussahan säätöhommista jo vuosia sitten, tyhjäkäyntiä lukuunottamatta.
    Keväällä mh-kauden alussa ostaessani tarvikkeita, säädätän liikkeessä keväthuollon yhteydessä. Yleensähän kun lopetan kauden, heitän raivurit varastoon ja keväällä perushuollot sitten, kun on lämmintä ja valoisaa. Itse putsaan raivurit ja vaihdan suodattimet kylläkin.

    Kun kelit kuumenevat, saatan käyttää raivurit taas liikkeessä tai jos tulee joitan sytytysatulpanvaihtoa isompaa huoltoa. Syksyllä sitten taas, kun viilenee, säätöjen tsekkaus. Minä saan ne säädöt ostosteni kaupan päälle ja jos jotain isompaa huoltoa, se myös kuuluu hintaan.
    Itselläni ei edes ole *sävel*korvaa eikä kierroslukumittaria. Sahamyyjäni käyttää kierroslukimittaria ja hyvä niin.

    Jonseredilla tyytyväisenä raivaussahannut vuodesta 2005.

    MIISU4F MIISU4F

    Tulisi vaan uusi rutto, joka niittäisi porukkaa. Sillähän ylikansoittumisesta päästään. Uskon, että tuleekin paljon vaarallisempi kuin esim. sika-lintu-ym.influessat, ebola ym.
    Sen lisäksi, että tuholaisia vastaan käytetään myrkkyjä, ihminen myös lääkitsee itseään liikaa, jolloin pöpöistä tulee aina vain ilkeämpiä. VRT sairaalabakteeri, tuberkuloosi jne..

    Ja miten on mehiläisten maailmanlaajuinen tilanne?

    MIISU4F MIISU4F

    Onhan teillä Kisi, Anneli, Ritva ainakin täällä olleet aktiivisia. Yksi nainen vastaa aika montaa miestä =D

    MIISU4F MIISU4F

    Miisu Is Back!
    Nimimerkki on 4F päätteellä paranneltu mutta linja pysyy samana tinkimättömänä, vakaumuksellisena ja aitona Miisuna.
    Kaupunkilainen Firman palkoillinen ja metsuriammattilainen jo vuodesta 2005.
    Kuvani kissa on viimevuotiselta istutustyömaalta Pilli Piiparinen päästäisensä kera. Kissahullu kun olen.

    Tarinaakin on mutta kuka sitä vanhoja jaksaa!
    MijauZ ja muistakaa Miisu Metsämestarin blogi
    <3 teidän!

    MIISU4F MIISU4F

    Kyllä, minä se olen! Ei kahta sanaa..siinä oli jo useampi 😉

    Tahtoisin tietää, mikä on kunkin sahan tankin koko? Onhan silläkin vaikutusta kestoon, monta desii sitä menovettä säiliöön mahtuu.

Esillä 6 vastausta, 501 - 506 (kaikkiaan 506)