Käyttäjän Musta miäs kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 85)
 • Musta miäs

  Vuodesta 2009 lähes joka talvi hankintaa tullut tehtyä. Eilen aloitin yhdellä tilallani muutamien tuulenkaatojen teolla niin eivät jää lumen alle. Kolme tankillista harventelin lisäksi. Kuidut rankana mutta koivukuitu 3 metriseksi. Viime talvena sai senkin tehdä pitkänä. Mieluummin tekisin senkin pitkänä. Kaikkiaan kertyy yhteensä noin 150 m3. Kalustona ne jotka jaksan käsissäni mehtään kantaa. Tuttu koneyrittäjä ajaa puut tienvarteen.

  Musta miäs

  Tämän vuoden aikana metsässä työssä ollessani pomo käynyt kerran ja eräs tuttu mies ajokoiran kanssa jututtanut tiellä kun olin tauolla istutusaikaan ja tällä viikolla kun olin samalla tilalla raivaamassa. Miisun kanssa samassa työterveyden maastokäynnillä olin työsuojeluvaltuutetun ominaisuudessa. Kokoukset pääosin olleet etänä. Normi työ ei etänä onnistu, pitäisi olla helkkarin pitkä putki raivurissa. Omassa metsässä turaillessa milloin mitäkin kukaan ei ole käynyt. Niinkuin Miisu, itsestä kiinni miten käyttäydyt. Oon käynyt Jenkkilän, Afrikan ja monissa maissa käynyt joten ei ole hinkua matkustaakaan.

  Musta miäs

  Tuona vuonna sain ajokortin ja metsäkoulusta valmistuin. Juu ei sillon juolahtanut mieleenkään metsän arviointi. Tänään vanhoilla tilan pelloilla mietin että tässä olin heinätöissä kesällä 1986. Harvakseltaan tämänkin tytön 50v kanssa ollaan yhteydessä….viimeksi tänään 😀

  Musta miäs

  Metsänmiehen mainitseman tilan kävin tänä aamuna kiertämässä. Puustoinen tila kyllä on pohjapinta-alaltan mutta ei tuommoista kasvua pysty joka vuosi jatkossa olemaan. Harvennusta vaatii pikaisesti. Hoitamaton taimikko oli pettymys ja rasitteena paljon erilaisia purkukuntoisia rakennuksia sekä myytävä tila painorajoitetun sillan takana. Mutta asiaan…vuonna 1985 seurustelin talon tytön kanssa ja vinkeitä muistoja tuli kun katselin erillistä pihamökkiä jossa tuli pötkötettyä kesällä hänen kanssaan 😀

  Musta miäs

  Teen hankinnalla vuosittain 100-150 m3. Sama Risto oli myös työopettajana kuten puhvelillakin ja hyvät opit tuli saatua. Tuttu konemies ajaa puut. Minulle riittää kalustoksi ne mitkä jaksan kantaa palstalle.

  Musta miäs

  Vuosi mennyt ja parasta aikaa hankintahakkkuu jonka aloitin joulukuussa alkaa olla kohta tehty. Noin 150 m3 ja pääosin kuitupuuta kaikki ja muutama kuorma poltopuurankoja. Vieläkö on keskustelijoiden joukossa muita hankinnan tekijöitä?

  Musta miäs

  Vanhoissa suomalaisissa elokuvissa aina savolainen näyteltiin tyhmänä hölmiskönä ja usein myös joku metsätyöntekijä. Kerran täällä oli huvittava viestiketju jossa metsuri kertoi hitaasti ohiajavasta autosta josta katsoi kaunis rouva halveksivasti häntä kun oli töissä siinä tien varressa. T. Yks metsäalalla oleva ja vieläpä savolainen. Ps. Vieläpä heikkolahjainenkin kun Joulupukki ei suuremmin muistanut

  Musta miäs

  Hankintahakkuun aloitin johon kuuluu harvennuksia ja tielinjan hakkuu jota noin 400m. Alkupää tiestä tulee vanhan pellon reunalle. Tien koko pituus 800m. Kun ostin tilan v 2017  ja kun sinne ei ollut tietä ja sain vaan tingittyä muutaman tonnin niin myyjä lupasi kustannuksellaan tehdä tien sinne asti kuin haluan. Tästä on maininta kauppakirjassa ja jos tietä ei myyjä tee niin joutuu sanktiona maksamaan x-summan ostajalle. Onko nyt isännättömän rahan arvoitus ratkennut vai kävikö kuin Väyrysen Paavolle joka sanoi ettei ole koskaan ollut väärässä…kerran luulin mutta silloinkin erehdyin.

  Musta miäs

  Eipä voi pitää luotettavana tätä arviota kun vertaan omien tilojeni puustoja tähän kyseiseen tila-arvioon. Tässähän on vaan arvioitu puuston m3 määrät tukit/kuidut. Entäs eri-ikäiset taimikot. Myös metsään.fi arvio heittää mutta kuutiomäärät lähempänä oikeaa mutta männyn osuus arviossa liian suuri vaikka metsäni ovat kuusivaltaisia. Niin tuosta Metsä Forestin linkistä joka aiemmin tässä ketjussa voi katsoa tilanumeron perusteella kenen tahansa metsätietoja paitsi yhtiöiden ja Metsähallituksen. Ainakin pinta-alat pitää paikkaansa ja näkeehän sitä mitä siellä kenenkin metsissä on kunhan jalkautuu saapastelemaan sinne.

  Musta miäs

  Eilen aloitin hankintahakkuun. Oli turvahousut painavat kun läksin kotiin. Sen verran märkää oli. Kamppeet pesukoneeseen niin ovat linkouksen jälkeen kuivemmat mitä sinne laitettaessa. Vaikka jäi aikoinaan muutama piste pomokouluun pääsystä perusjakson jälkeen niin kävin metsurilinjan ja tykästyin tähän hommaan enkä enää opistoon hakenut. Nyt kun mietin kulunutta aikaa niin olen ollut tyytyväinen valintaani. Urakalla pärjäsi hyvin ja paljon oli pelkästään vanerien ja mäntytukkien hakkuuta. En ollut sellainen riehuja vaan koska järjenvalo ei ollut kokonaan sammunut käytin mitä jäljellä oli joten turhat liikkeet ja hosumiset jäi pois. Näen itsessäni aika paljon nimimerkki Jätkää kuten hän ehkä muistaakin kun taannoin oli keskustelua mm Huskun 254 sahoista ja päivässä tehdyistä mottimääristä sekä ylisuurien kuusien teosta joista taksa ei enää pudonnut joten vaikka ei suuria runkomääriä tullut päivässä niin kuutioita tuli.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 85)