Käyttäjän Musta miäs kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 93)
 • Musta miäs

  Ehkä sittenkin tuli tehtyä puukauppa melko oikeaan aikaa toukokuussa. Timppa taisi joskus mainitakin että jos jää kyttäämään huippuhintoja niin voi jäädä kaupat tekemättä. Näin on…täällä sen jälkeen kut tullut noin 7e hinta alaspäin.

  Musta miäs

  Leimikko myyty ja reilusti yli 70e kut hinta. Heinäkuun lopulla hakkuu ja myöhemmin havujen ajo ja muokkaus. Istutus vuoden päästä. Yhdyn toisessa viestiketjussa nimimerki Timpan sanoihin: ” Jos sitä huippuhintaa metsästää, niin ei voi koskaan tehdä kauppaa” Katsoin että nyt on myyntiaika, meinasin myydä jo vuosi sitten mutta tie ei ollut vielä valmis. Helmikuussa ajoivat murskeet. Näin sain leimikosta kesäkorjuukelpoisen. Puun hinnannousu reilussa vuodessa vaikutti niin että vajaan 500m tien kustannukset saa kertoa kahdella. Erotuksella olisi tehnyt melkein kilometrin tietä.

  Musta miäs

  Voisiko olikarkki antaa tarkempia tietoja tuosta 110e/m3 tarjotusta leimikosta. Katso tämän ketjun aloitus niin siitä oman leimikkosi tietoja tänne meille. 70e/ m3 itsellä nyt tarjottu kut. Otan mielelläni yhteyttä yhtiöön joka tarjoisi vaikka 80e/m3.

  Musta miäs

  Kilpailukykyistä puunhintaa juurikin näin. Kilpailuttamani kesäleimikon tarjouksista MG:n tarjous kaikista huonoin. Lähes 10e ero kut-hinnassa parhaimpaan verrattuna. Mietinkin että mikä on peruste myydä eräillä tuolle yhtiölle siitä huolimatta.

  Musta miäs

  Nyt tarjottu kut 68e/m3 jota lähtee eniten. Mät 60e noin 30m3 Kot 47e ( erikoistyvi 75e) Koivujen osuus vähäinen. Kuidut 21e. Eli nämä siis noin 850m3 kesäleimikon hinnat.

  Musta miäs

  Metsäkupsan tilakauppa kuten minulla. Joulukuussa soitti rajanaapuri että hänellä oli siskonsa kanssa puhe että olisinko kiinnostunut ostamaan heidän metsätilansa. Olin heiltä ostanut v 2017 viereisen määräalan ja nyt tämä tarjottu tosiaan rajat vastakkain. Esitin kiinnostukseni ja kohta kiiluvasilmäinen lava-autoilija huristeli tilaa kiertelemään. Oma hintanäkemys valkeni aika äkkiä ja alkutalven aikana kuultuani heidän hintapyyntönsä joka oli lähes sama mutta pienempi kuin mitä itse meinasin. Tingin puhelimessa sen siskon kanssa, hintapyyntö pysyi mutta sain 0,5 ha vanhan erilis metsittyneen peltopalstan samaan hintaan. Se myös rajoittuu näihin tiloihin. Kaupat tehtiin muutama viikko sitten em.naisen asuinpaikkakunnalla. Tilakauppakahvit juotiin paikallisessa kahvilassa ja juteltiin pari tuntia. Tämä nainen pari vuotta minusta vanhempi oli ihastukseni nuorena kun molemmat hiihdettiin kilpaa. Kerroin sen hänelle…vasta melkein 40 vuotta myöhemmin. Kutsui luokseen kahvien jälkeen ja alkoi ilta tulla, kysyi haluatko jäädä yöksi. Oli kyllä aika kapea hänen sänkynsä, ei haitannut yhtään. Viime vkl meni myös siellä ja jne. Mikäpäs siinä, oli vapaa nainen ja vapaa olin minäkin. On kyllä melkoisen onnellinen koko asia kaikkineen. Lipsui kyllä varsinaisesta aiheesta mutta sallinette varmaan kertomukseni että tilakauppani sai tuollaisen käänteen. Taisi muuten olla niitä ensimmäisiä ihastuksia, taisin olla 11-12 vuotias. Tätä naista en tavannut vuonna 2017 kun oli valtakirja kauppaan veljelleen.

  Musta miäs

  Soittivat ja sanoivat että täytyy tarkemmin tutkia leimikko koska heillä runkohinnoittelu. Voihan olla että tekevät tarjouksen myös tavaralajihintoina. Niin ja hakkuutähteistä tai laji oli latvusmassa oma hintansa eri yhtiöillä vaihdellen 0,5e-1,5e. Se oli laskettu jossakin tarjouksessa tuo kuutioarvio 850m3×0,5e. Kesäkorjuulisä 2e/m3 kut ja mät lajeille. Kantokäsittely joku yhtiö 0,25e/m3 hinta puunmyyjälle. Kiitos jo tulleista vastauksista. Tämä on elämäni ensimmäinen pystykauppa. Hankintakauppoja olen tehnyt 7 kertaa.

  Musta miäs

  Päätehakkuuta koko leimikko. Joo monenlaista kylkiäistä ja bonusta mutta taimia ja tai muokkausta ei ole kukaan tarjonnut kylkiäiseksi.

  Musta miäs

  Vuodesta 2009 lähes joka talvi hankintaa tullut tehtyä. Eilen aloitin yhdellä tilallani muutamien tuulenkaatojen teolla niin eivät jää lumen alle. Kolme tankillista harventelin lisäksi. Kuidut rankana mutta koivukuitu 3 metriseksi. Viime talvena sai senkin tehdä pitkänä. Mieluummin tekisin senkin pitkänä. Kaikkiaan kertyy yhteensä noin 150 m3. Kalustona ne jotka jaksan käsissäni mehtään kantaa. Tuttu koneyrittäjä ajaa puut tienvarteen.

  Musta miäs

  Tämän vuoden aikana metsässä työssä ollessani pomo käynyt kerran ja eräs tuttu mies ajokoiran kanssa jututtanut tiellä kun olin tauolla istutusaikaan ja tällä viikolla kun olin samalla tilalla raivaamassa. Miisun kanssa samassa työterveyden maastokäynnillä olin työsuojeluvaltuutetun ominaisuudessa. Kokoukset pääosin olleet etänä. Normi työ ei etänä onnistu, pitäisi olla helkkarin pitkä putki raivurissa. Omassa metsässä turaillessa milloin mitäkin kukaan ei ole käynyt. Niinkuin Miisu, itsestä kiinni miten käyttäydyt. Oon käynyt Jenkkilän, Afrikan ja monissa maissa käynyt joten ei ole hinkua matkustaakaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 93)