Käyttäjän Nostokoukku kirjoittamat vastaukset
-
Omistaja luultavasti saa päättää mihinkä sähkönsä myy. Eurooppalaiset omistajat valitsevat myyvätkö sähkönsä suomalaiselle vihreälle teräkselle tai vetytehtaalle vai vievätkö sen Euroopan markkinoille, missä hinta on tähän asti ollut parempi.
Nostokoukku 29.3.2023, 16:53Sitä ajatusta on vaikea kumota. Puolet tuuliteollisuudesta on ulkomaisten yhtiöiden omistuksessa ja vauhti vain kiihtyy. Euroopassa ei ole oikein tilaa uudelle tuuliteollisuudelle ja ihmisiä on niin tiheässä, että vastustus on toista luokkaa kuin meidän korpiseuduilla. Jo tuulivoimaloiden terveyshaittojen vuoksi niitä ei uskalleta rakentaa kovin tiheän asutuksen seuduille. Lisäksi päättäjät ovat valtakunnan ja paikallistasolla hurahtaneet liikaakin tähän vihreään siirtymään. Silläkin uhalla, että vasta valmistuneen tutkimuksen mukaan se aiheuttaa ihmisten ostovoiman laskemista ja kansantaloudelliset hyödyt ovat täysin arvailujen varassa. Saksa otti juuri käyttöön 14 vanhaa kivihiilivoimalaa teollisuutensa energiantarpeen turvaamiseksi. Näin ei varmaan voi pitkään jatkua. Onneksi Suomen tuuliteollisuushankkeet turvaavat osaltaan jatkossa Saksan teollisuuden sähkön saannin.
Nostokoukku 29.3.2023, 16:29Ovat alkaneet pesiä etelämpänä, Keski-Suomessa. Monena kesänä olen tavannut hanhipoikueen Suomenselällä. Lisäksi näkyy läpi kesän pareja ja kymmenenkin hanhen porukoita. Ovatkohan jotain vielä pesimättömiä kihlapareja?
Nostokoukku 29.3.2023, 16:24Onko budjettiraha jotenkin eri kurssissa kuin muu raha? Kuka maksaa ekologisen kompensaation? Esim. rakennettaessa vaikkapa iso uusi kauppakeskus tai kunta kaavoittaa uuden asuntoalueen. Eiköhän se viimeinen lasku tule sinne ostoskärryyn tai rakentajan kottikärryyn.
Nostokoukku 29.3.2023, 16:20Gla. Nostan hattua niin korkealle kuin käsivarsi riittää periaatteellesi metsiesi hoidossa. Kaikki eivät kuitenkaan näin tee, antavat jopa taimikon tai nuoren metsän mennä piloille tukien toivossa.
Nostokoukku 29.3.2023, 15:42Kuten totesit, metsäpeura on vaarassa hävitä. Metsäpeura esiintyy eu maista vain Suomessa, siksi siitä ei tule koskaan yleisesti metsästettävä laji. Direktiivikiemurat ovat sellaiset. Ne kieltävät esim. laumoittain esiintyvien tuholaisia ammuttujen valkoposkihanhien syömisen.
Nostokoukku 29.3.2023, 15:34Vanhat liturgiat pistetty taas paperille.
metsänkasvatusmenetelmien kehittäminen
Eikö näitä ole tutkittu ja kehitetty jo 100 vuotta.
hoidon ja laadun lisääminen
Mistä rahat? Metsänomistajat tulevat vaatimaan avustuksia.
lisää vastuullisia <i>lannoituksia</i>
Mistä rahat? Avustuksia tulee huutamaan tämäkin toiminta
jalostus ja siemenviljelmät
Kuka perustaa? Mistä rahat
luonnonhoitomenetelmien kehittäminen
Mistä rahat? Avustuksia? Maksaja?
hiilinieluja istuttamalla
Taas palaa yhteiskunnan rahaa
Ja sokerina pohjalla luonnonvaravirasto. Poliittinen kukkanen. Eikö näitä asiantuntijoita, erityisasiantuntijoita ja vanhempia asiantuntijoita pyöri jo aivan tarpeeksi näin äärettömän yksinkertaisen asian ja saman pinon ympärillä jo aivan riittävästi. Lisää byrokratiaa tässä nyt vielä kaivataan….
Nostokoukku 29.3.2023, 14:22kun valtio laittaa rahaa vanhustenhuoltoon raha häipyy jonnekkin…
Niin. Hautausmaille ne rahat tahtovat häipyä. Osansa siitä välistä ottaa palkkoina hoitohenkilökunta. Eikö sekin poiji verotuloja ja lisää taloudellista toimeliaisuutta.
kun valtio laittaa rahaa metsänhoitoon.
Jos tällä toiminnalla saadaan aikaan lisääntyviä verotuloja ja taloudellista toimintaa, niin eikö metsänomistajan kannata tehdä ne työt itsekkin. Ainakin toisaalla tälläkin palstalla on käytetty tuhansia viestejä siihen miten kannattavaa on tehdä metsänhoitotoimet oikein ja ajallaan. Jopa laskettu korkoja ja tuottoja ja niillä laskelmilla epäilty ”toisinajattelijoita”. Miksi siihen, että pitää omaa omaisuuttaan mahdollisimman tuottavassa kunnossa tarvitaan avustuksia.
Olin aikoinaan työnantajani edustajana muutamissa tiehoitokunnissa. Tien perusparannukseen valtion avustuksia haettaessa hankkeesta piti olla ”virallinen” suunnitelma. Usein tuo suunnittelu maksoi saman verran kuin millä rahalla tien olisi saanut aivan hyvään kuntoon. Suunnitelman mukaan tehdyt työt olivat useimmiten turhan järeitä. Lisäksi avustusten tulo markkinoille nosti tienkorjauskuluja huomattavasti. Kyllä urakoitsijat tiesivät, että avustusten innoittamana tienomistajat lähtevät usean kymppitonnin remontteihin vaikka muutaman tonnin korjaus olisi pitänyt tien aivan hyvässä kunnossa. Lisäksi minua on ihmetyttänyt se, että itse säännöllisesti tiestään huolehtiva ei ole oikeutettu minkaanlaiseen avustukseen. Tarpeen mukaan tehdyt lanaukset ja muutamat murskekuormat huonoimpiin kohtiin ei oikeuta mihinkään. Mutta kun annat tien mennä käytännössä pilalle, niin johan lähti avustuksia tulemaan.
Nostokoukku 29.3.2023, 13:50Liito-oravan levinnäisyysalue Suomessa on Kokkola-Kuusamo linjalta etelään. Varsinaisessa Lapissa sitä ei ole. Liito-orava esiintyy läpi koko Venäjän Tyynelle valtamerelle Hokkaidon saarille asti. Suomi on kuitenkin ainoa maa Eu:n alueella jossa liito-orava esiintyy. ( samoin kuin metsäpeura) Sieltä juontaa sen tiukat suojeluvaatimukset. Mitenkäs se Timo Soini aikoinaan sanoikaan…….
Nostokoukku 29.3.2023, 11:45Suojelu on hyvä asia, mutta pitää muistaa että Suomi on luvannut EU:lle, että huolehdimme Euroopan monimuotoisuuden säilymisestä ja nieleskellä Puolan ja Saksan toistakymmenen käyttöönotettavan kivihiilivoimalan hiilidioksidipäästöt.