Käyttäjän Nostokoukku kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 5,431 - 5,440 (kaikkiaan 5,798)
  • Nostokoukku

    Itesenäisyyspäivän pitkänä viikonloppuna ajelin muutaman tuhannen hehtaarin alueen metsäautotiet läpi ylisitkeää hirvikoira seuraten ja hirvenjälkiä etsien. Nyt evp:nä yritin ilman ennakkoasenteita löytää alueelta monimuotoisuutta. Alue oli ennen työalueenani, joten siinä ei ole varmaankaan yhtään hehtaaria jossa en ole käynyt, joten tarkastelu ei ollut pelkkää autosta havainnointia. Ehkä monimuotoisuusasioissa rimani on liian korkealla koska monimuotoisuutta en alueelta parhaalla tahdollakaan löytänyt. Tehokkaasti raivattuja täysin yhden puulajin taimikoita ja nuoria metsiä, hyvin harvoja ensiharvennuksia, tukkipulassa yläharvennuksena hakattuja varttuneita kasvatuskuvioita, vuosi sitten talvella hakattuja laajoja avohakkuita kuvioilla joissa arvokasvu olisi ollut vielä muutaman vuoden parhaimmillaan. Lehtipuita niukasti, järeää haapaa ja koivua ei ollenkaan. Kaipasin edes yhtä laskukanavaksi perkaamatonta puroa tai järeän puuston ympäröimää laskematonta metsälampea, ei ollut. Ojanpenkkojen vatukoita ja horsmapuskia en monimuotoisuudeksi laskenut.

    Nostokoukku

    Hiilidioksidi ei tunne rajoja, on turha laskea mitä Suomesta viedään ja kenelle se lasketaan. Ilmakehä on kaikkien.

    Ärsyttääkö joku Jean S. Kun noin päättömiä alat ehdottelemaan. Usein totuus tahtoo ärsyttää, se kun on usein vähän tunkkainen asia.

    Nostokoukku

    Aina pitää tutkia kaikki sivuvaikutukset. Olen samaa mieltä. Niin myös metsien hiilitaseessa. Mielestäni siitä puuttuu nykyisellä laskennalla jotain oleellista.

    Nostokoukku

    En jaksollista / jatkuvaa vertaillut. Kysyin vain todellista prosenttia jos kaikki toiminta lasketaan mukaan. Vaikkapa nyt jaksollisessa kasvatuksessa.

    Nostokoukku

    Mikä on prosentti, jos kaikki puuhastelu lasketaan mukaan? Suunnittelu kulkemisineen (itsellä aikoinaan työmatka n. 80 km/pvä), ennakkoraivaus, hakkuu, lähikuljetus, kaukokuljetus, muokkaus, taimikasvatus, taimien kuljetus, istuttajan matkat, työn valvonnan matkat, taimikonhoidon suunnittelijan matkat, raivaus 2-3 kertaa, raivaajan matkat, työn valvonnan matkat, eh suunnittelu, lannoitteiden valmistus, kuljetus, lannoittaminen, ensiharvennus. Sellutehtaan päästöt, sellun kuljetus kaukomaille, sellun jalostaminen.

    Nostokoukku

    Eli tälläkin foorumilla paljon hehkutettu metsien hiilinielujen saavutukset hankitaan muiden sektoreiden kustannuksella.

    Nostokoukku

    Tomperi. Ei varmasti lasketa. Lisäksi kun tehdään avohakkuu, siitä hetkestä kun suunnittelija käy nauhoittamassa leimikon ja siihen, kun sellupaali on kiinalaisen riisikupin vieressä lautasliinana on kulunut melkoinen pönttö fossiilisia. Ennenkuin ko. aukko on taas ensiharvennusvaiheessa, fossiilisten pönttö on taas huomattavasti isompi. Eikö kaikki tämä pitäisi laskea mukaan päästöjä ja nieluja laskettaessa ? Kokonaisuus ratkaisee.

    Nostokoukku

    A.J. Olen kanssasi samaa mieltä. Minulla on ko. kirja, sitä olen moneen kertaan lukenut.

    Nostokoukku

    Ainoa jolta käytetyn raivurin ostaisin on ammattimetsuri. Ladonnurkasta apulantapussien seasta kaivettua onnettomalla terällä väärällä tekniikalla nirskutettua isäntälinjan sahaa en huolisi ilmaiseksikaan.

    Nostokoukku

    ”Kaikenlainen vaihtelevuus on suurempaa”  Siis monimuotoisuuskin on suurempaa, niinkö ?

Esillä 10 vastausta, 5,431 - 5,440 (kaikkiaan 5,798)