Käyttäjän Ola_Pallonivel kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,285)
  • Ola_Pallonivel

    <p>On, mutta runkohinta ei ole.</p>

    Ola_Pallonivel

    Tarkkuus vaatii näköyhteyden satelliittiin, tai oikeastaan useampaan niistä. Ei taida peltikaton läpi toimia, eikä ryteikön.

    Ola_Pallonivel

    Aina ei voi itse vaikuttaa siihen, miten taimikot hoidetaan. Esim. ostotilat ja perinnöt. Ymmärrys vähenee, kun yhä useammin omistaja on kaupunkilainen tai ikäihminen.

    Ola_Pallonivel

    Kännykällä kun olen rajoja seurannut, niin heittoa saattaa olla muutama metri. Eli ei kannata alkaa puita kaatamaan gepsin mukaan. Suuntaa antaa kyllä, loput olen katsonut ilmakuvista. Esim. isot kivet näkyy kartalla ja sen mukaan sitten katsotaan, kummalta puolelta kiveä raja kulkee. Tämä siinä tapauksessa, jos rajalinja on suora.

    Yritä saada naapuri mukaan talkoisiin. Yhdessä merkkaatte linjan ja sitten motolla läpi. Risut raivaten maahan, myyntipuut sitten koneella.

    Ola_Pallonivel

    Suorittavasta tulee mieleen lähinnä Paavo Väyrynen. Elää menneessä maailmassa ja virheet on aina muiden vika. Huomaa kyllä, ettei ole itse ollut kauppaa tekemässä.

    Risut haketetaan metsässä, ei laitoksella. Metsään menee, jos voimalaitoksen pihalla tekee johtopäätöksiä.

    Ja jos haluaa talviharvennuksia, niille ei välttämättä ole ostajia. Koneet on suolla. Vaatii jäsenyyden, että saa kaupat tehtyä. Energia on tervetullut lisä kilpailemaan harvennuksista, vaikka minulla ei energiasta hakkuutähteitä lukuunottamatta kokemusta olekaan.

    Ola_Pallonivel

    Coca-Cola vesi tappoi kalat jo 80-luvulla. Jos ei niitä ole, niin rumpu riittävän ylös ojan pohjasta ja pysyy auki 50 vuotta. 20-30 senttiä riittää.

    Ola_Pallonivel

    <p>Talvihakkuun ongelma on, ettei ole ostajia. Tai ainakaan kilpailua. Pitää olla sopimusasiakas, että saa harvennuksen kaupaksi.</p>

    Ola_Pallonivel

    Se on kuitenkin jokaisen oma valinta, millä autolla ja missä ajaa. Ei ole pakko mennä nelostielle kuraan ajamaan.

    Vertaisin systeemiä lähinnä vakuutukseen ja kuluttajaneuvontaan. Ei sieltä tule laskua, jos korvaushakemus on aiheeton.

    Ja sitten lisäksi se, miten vahinko määritellään. Jos olet istuttanut mäntyä ja tilalle tullut luontaisesti kuusta tai koivua, niin vahinko ei olekaan niin suurta. Ei, vaikka alue ei olisi noille soveltuva esim. kuivuuden takia.

    Samoin jos kerran syöty mänty toipuu, niin vaikuttaa vahingon suuruuteen. Unohtuu kuitenkin, että latvassa saattaa olla myöhemmin kaksi haaraa tai tyvitukissa mutka.

    Ola_Pallonivel

    Uusi hirvivahinkojen
    korvausjärjestelmä as-
    tui voimaan keväällä
    2017.

    Mikäli
    korvauskynnys ei täyty, ar-
    viointikustannus jää met-
    sänomistajan maksettavaksi.

    Ola_Pallonivel

    Unohtui kertoa, että korvausjärjestelmä on muuttunut ja korvausten sijaan saattaa seurata lasku. En minäkään ilmoittanut vahingosta, vaikka melkein kaikkien männyntaimien latva oli napsastu poikki alle vuoden sisään istutuksesta.

    Nykyään tehdään etätöitä enemmän, kuin ennen. Rekkaliikenne on vähentynyt verrattuna tilannetta ennen Ukrainan sotaan.

    Uskooko joku vielä suorittavan tarinoita?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,285)