Käyttäjän Ola_Pallonivel kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 571)
 • Ola_Pallonivel

  Ei se Stihli mitään vastaile. Minäkin laitoin aikoinaan palautetta raivuriin liittyen, mutta ei mitään vastausta. Liekkö suora linja Saksaan eivätkä ymmärrä suomea siellä.

  Ola_Pallonivel

  Kun sukupolvi vaihtuu, tilanne muuttuu. Hankala on estää toista kulkemasta omalla maallaan, oli alla sitten tie tai metsämaa.

  Ola_Pallonivel

  Meillä kun uusittiin tieyksiköintiä, siitä tuli kysely. Siinä kysyttiin mm. kuinka monta kertaa vuodessa tietä käyttää ja millä ajoneuvolla. Lisäksi pyydettiin ilmoittamaan km-matka tien alusta kiinteistölle. Sitä en tiedä, miten vaikutti tiemaksuun. Mutta kai sillä joku vaikutus olis, kun kerran kyseltiin.

  Suullisella luvalla ei pidä rakentaa mitään toisen maalle, ei edes kotaa. Aiheuttaa kitkaa juuri tälläisissa tapauksissa, kun yksiköintiä tehdään.

  Ola_Pallonivel

  Kyllä se aukolla kasvava ryönä osan taimista tappaa. Se että onko sillä merkitystä lopputulokseen, on toinen juttu. Aukkopaikkoja saattaa jäädä.

  Osan aukosta heinäsin, mutta ei millään riitä aika kokonaan aukon läpikäymiseen. Siellä missä oli heinä tukahduttanut taimia, laitoin säästyneiden taimien ympärille sanomalehtiä ja kiviä päälle. Jääpähän edes jotain kasvamaan eikä tarvitse ensi kesänä heinätä.

  Jos on esim. ajouralle tullut luonnon taimia, olen niitä siirtänyt aukkokohtiin.

  Ola_Pallonivel

  Jätkälle tiedoksi, että henkilöauto väistää. Ei tukkirekka. Ei vaikka henkilöauton kuljettajalla olisi yhtä suuri ego kuin jätkällä.

  Olen minäkin peruutellut tukkirekan alta pois.

  Ola_Pallonivel

  Kääntöympyrä ei ole oikea paikka pysäköintiin, vaan se on tehty nimenomaan kääntymiseen. Parkkipaikan voi tehdä tien viereen  levennyksenä.

  Ola_Pallonivel

  Ei ole montaa vuotta, kun Metsähallitus vielä teki noita kokonaan sorastettavia ympyröitä. Ei kannata aina seurata perässä, mitä suuret tekee.

  Niitä kun sorastaa, pitää olla toinen kone kuormurin kaverina. Tiellä riittää pelkkä nuppi, joka soran levittää.

  Ola_Pallonivel

  Kyllä suosittelen kääntöympyrää, kun tekee riittävän suuren halkaisijan. Keskellä voi kasvattaa puita, vaikka monet ei sitä suosittele. Se edestakainen vekslailu rikkoo tienpinnan ja sitten kuluu nopeammin velli kuntoon. Kivi keskellä ei haittaa mitään, kun ei se peräkärry sen yli kulje.

  Ympyrä on nopeampi käyttää ja helpompi esim. sorastaa/lanata.

  Ola_Pallonivel

  Se on poliisin hyvä siirtyäkin normaalin diisselin käyttäjäksi, kun on mersuja tullut taloon.

  Ottakaa se punkki piikki myös. Vakava tauti eikä hoitoa ole, jos sen sattuu saamaan. Vaikutus on tosin lyhyt, joutuu uusimaan 3/5-vuoden välein.

  Ola_Pallonivel

  Lähialueelle on tulossa kunnostusojitusta, niin mielenkiinnolla aion sivusta seurata. Jos esim. MHY ottaa ohjat, niin silloin vesistöt varmaan huomioidaan. Jos omatoiminen kaivaja, niin vanhat ojat kaivetaan entistä syvemmiksi ja sillä mennään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 571)