Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,054)
 • Panu Panu

  Minulla oli vuosi sitten yksi tarjous koneistutuksesta ja hinta oli aika täsmälleen sama kuin toisen tahon miestyönä tehtävässä istutuksessa

  Panu Panu

  Tarkoitus on edetä johonkin 1200 jopa pienempiin istutustiheyksiin jos kaikki menee hyvin 1600:lla. Säästöä tulee joka vaiheessa, mätästys, istustustyö, taimet. Äestystä on tarkoitus kokeilla jossain vaiheessa istutuksen maanmuokkausmenetelmänä, sekä Bräckeä jos saatavilla, pohjoisempana mätästystä edullisempi auraus vielä onnistuu.

  Panu Panu

  Kuuselle sopivalle maalle kuusta max 1600/ha jos juurikääpätilanne sallii. Jos juurikääpä on vallannut alueen niin sitten koivua.

  Raivauksissa ja harvennuksissa kuusen istutusalalle jätetään myös koivua ja mäntyä. Kuusivaltaisen metsän myöhemmissä harvennuksissa pitää olla tarkkana ettei altista kuusia kirjanpainaja- ym tuhoille. Yksi vaihtoehto on poistaa kuuset aiemmin kuin koivut ja männyt jos jälkimmäisiä on tarpeeksi. Mitä enemmän kuusta sen tiheämpänä kasvatetaan loppuvaiheessa, alkuvaiheessa toisinpäin.

  Panu Panu

  Täytyy nyt muistaa, että tuo polttoaineen tuotantomenetelmä perustuu vedyn käyttöön, jonka tuotanto taas vaatii paljon sähköä. Voi silti olla lupaava menetelmä.

  Panu Panu

  Itse olen myynyt MG:lle vain kun niillä on ollut kovin tarjous, sitäkin on tapahtunut.

  Panu Panu

  Kovin taimikonhoitotarjous mitä olen ikinä saanut oli MG:n 600€/ha varttuneesta tiheästä taimikosta. MHY teki senkin sitten paljon halvemmalla. Varhaisperkauksen ostin viimeksi syksyllä MHY:ltä hintaan 295€/ha.

  Muutama vuosi sitten maksoin MHY:lle viivästyneestä varhaisperkauksesta 399€/ha. Viivästyttivät sitä vielä yhden kasvukauden yli sovitusta ja sen kesän lopussa kuusentaimikossa ei näkynyt enää yhtään kuusta, pelkkää koivuviidakkoa. Sanoisin, että hinta oli OK ja hyvää jälkeä tuli. Kuuset pelastuivat viime hetkellä.

  Panu Panu

  Samassa Viesti-lehden artikkelissa muuten kerrotaan, että puunmyynnistä palkitsemisesta tulee pysyvä käytäntö voitonjaon yhteydessä. Tänä vuonna se oli 15s/m3 viimeisesn 4 vuoden aikana myydyistä puista. Tämä tekee siis sen mainitun 0,6€/m3 neljän vuoden aikana jos pysytään tuossa 15 sentissä. Ei paljon mutta taas yksi lisä nykyisten lisien ja bonusten päälle. En yllättyisi jos tätä palkkiota jatkossa nostettaisiin osuuskorkojen kustannuksella.

  Panu Panu

  MG Viesti-lehden artikkeli kiteyttää voitonjaon hyvin, viimeinen lause: ”jäsenen lompakko karttuu lopulta yhteensä 60 sentillä.”.

  Panu Panu

  MG:n Viesti-lehden mukaan Metsäliitto Osuuskunta eli Metsä Group  maksoi voitonjakona yli 90% vuoden 2021 operatiivisesta tuloksestaan ja yleensä maksetaan vain puolet.

  Emoyrityksen eli Metsäliitto Osuuskunnan voitto vuodelta 2021 oli 87M€:

  Sivu 42

  https://www.metsagroup.com/globalassets/metsa-group/documents/investors/financial-reporting/vuosikatsaus-fi/metsa-group-vuosikatsaus-2021.pdf

  Aloitusviestissä esitetyt luvut taas löytyvät konsernitilinpäätöksestä, jossa konsernin kaikkien yritysten luvut on laskettu yhteen. Mukana on esim. pörssiyhtiö Metsä Boardin tilinpäätösluvut.

  Metsä Groupin kokonaan omistamissa tytäryhtiöissä se voi tietysti itse päättää paljonko voittoa kotiutetaan.

  Panu Panu

  Kiitos, pitääpä kysellä. Netistä ei tunnu oikein löytyvän tietoa näistä, lähinnä sanotaan että varaa aika keskusteluun.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,054)