Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 784)
 • Panu Panu

  0,5m korkean taimikon aikaansaamisen velvoite Kuusamon korkeudella taitaa olla 15 vuotta (Lapissa 25 vuotta). Kuinka paljon tuota pitäisi vielä höllentää?

  Jos männyn kylvön tekee 10 vuoden kuluttua niin pitäisi riittää. Etelämpänä aukko kyllä muuttuisi järjettömäksi viidakoksi 10 vuodessa ja varmaan Kuusamossakin joutuisi raivaamaan ennen uudistusta.

  Panu Panu

  MHY lähetti kartan kovimpien tuulenvoimakkuksien alueista. Isoin yli 30m/s  alue kulkee Pudasjärven ja Taivalkosken eteläpuolelta koilliseen. Jos kartta pitää paikkansa niin saatoin selvitä pienin vaurioin. Kohta se nähdään.

  Panu Panu

  Parempi tae kuin esim mutu 🙂 Mutta kaatunut se voi olla ja heittää ainakin joitakin kymmeniä senttejä. Jos pyykiltä pyykille on matkaa ja korkeuseroja eikä raja ole auki niin piikkilangan löytyminen auttaa paljon. Esim. tässä kohdassa olin raivannut ainakin 5m naapurin puolelta.

  Panu Panu

  Metsärahastot kertovat toiminnastaan sijoittajille pelottavan vähän. Jopa se, harjoitetaanko jatkuvaa vai jaksollista kasvatustaa vai molempia jää useimmiten hämärän peittoon. UB Metsä kertoi joskus alkuaikoina harjoittavansa jatkuvaa kasvatusta mutta onko näin edelleen?

  Itse odottaisin, että kk-raportti näyttäisi kartalla ostetut tilat ja lisäksi olisi statistiikka niiden kehitysluokista, maapohjista ja maksetusta hinnasta suhteessa summa-arvoon. Sen jälkeen kerrottaisiin mitä ostetuilla tiloilla aiotaan seuraaksi tehdä ja miksi.

  Panu Panu

  Olen löytänyt rajan paikan myös paljain jaloin kävelemällä. Vanha vähän maan sisään painunut piikkilanka nipistää jalkapohjasta rajan kohdalla.

  Panu Panu

  @mehtäukko Ilmeisesti katsottiin eri videota. Vaalea puuaines tulee näkyviin karsinnassa tuolla videolla heti ensimmäisessä tyvessä. Tietysti nila-aikaan tulee vielä enemmän.

  Ja tosiaan tämä voitaisiin huomioida kalibroinnissa mutta ainakin siinä Seppäsen kalibrointivideossa minkä näin, hän painottaa että mittaus tehdään kuoren päältä.

  Panu Panu

  Metsälain mukaan siellä pitää 25 vuoden kuluttua olla puolimetrisiä taimia. Onnistunee uudistamattakin tai ei ainakaan mikään kiire ole.

  Panu Panu

  Tässä tilanteessa tosiaan harmittaa se, että rahaa on kyllä jaeltu oikealle ja vasemmalle. Mutta se, että valtio on törsännyt ylettömästi rahaa ei tarkoita sitä, että sitä pitäisi törsätä vielä enemmän. Itselläni on koillismaalla kolme palstaa, tuhoista ei vielä tietoa.

  Panu Panu

  Mikä on muuten myrskytuhopuiden hinta suhteessa päätehakkuun hintaan? Ja paljonko tukkia menee kuiduksi tai energiaksi?

  Panu Panu

  Harvuudesta riippuen yksi vaihtoehto on tehdä laatuharvennus ja lannoitus tässä vaiheessa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 784)