Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 2,131)
  • Panu Panu

    Kivihiili on näppärä ratkaisu. Louhinta tapahtuu jossain minne meidän ei tarvitse katsoa, merikuljetuksesta tulee päästöjä mutta tuskin Suomelle. Suomen metsistä ei enää energiaa tarvitse ottaa. Päästöt pienenevät ja nielut kasvavat, win-win!

    Vielä kun saataisiin kivihiilen päästölaskenta samalle viivalle puun kanssa eli päästöt menisivät tuottajamaan piikkiin niin mikään ei voisi estää sen voittokulkua.

    Panu Panu

    Itse näkisin, että nyt on vähän aikaista kaupitella talvikohteita. Palaisin asiaan kesälomien jälkeen.

    Panu Panu

    Ulkomaalaisillekin pitää Suomessa maksaa TES:in mukainen palkka. Ansiosidonnainen työttömyyskorvaus lykkää työllistymistä ihan tutkimustenkin mukaan. Siitä on jo nipistetty mutta julkisen sektorin rahoja ei sellaiseen pitäisi käyttää ollenkaan.

    Panu Panu

    UPM:n saama tuki on pääasiassa sähköistämistukea, jonka pitäisi päättyä ensi vuonna: https://tem.fi/sahkoistamistuki

     

    Panu Panu

    Tuki on tuki, vero on vero ja verovähennys on verovähennys. En lähtisi sotkemaan näitä termejä keskenään vaikka se hyvin yleistä onkin.

    Panu Panu

    @Rippe Aika erikoinen tilanne kun hakkuuaika on jäänyt pois sopimuksesta, pahimmillaan tuo voi johtaa pitkäänkin viivyttelyyn vaikka tietysti kauppoja ei enää sen ostajan kanssa siinä tapauksessa tehdä. Minulla se on viimeisimmässä talvihakkuusopimuksessa 2v.

    Kuten itsekin totesit viime talvi oli korjuuolosuhteiltaan huono ja siksi ei ole yllätys, että korjuu jäi tekemättä. Asiallinen ostaja tietysti on yhteydessä jos hakkuu ei onnistukaan silloin kun puhetta oli. Käytännössä toki isot myyjät saavat parempaa palvelua kuin me pienet. Itse olen polttanut päreeni monenkin ostajan kanssa ja aina välillä ostajia menee jäähylle tarjouspyyntöjen lähetyksessä. Mutta pitää aina muistaa, että puunostajat ovat asiakkaitamme, jotka meidän metsästä saatavat tulomme maksavat.

    Panu Panu

    Puheet on puheita mutta sopimuksen mukaan mennään, yleensä talvihakkuissa aika on 3 vuotta, kannattaa lukea mitä allekirjoittaa. Jos 3 vuotta tuntuu pitkältä niin voi pyytää ennakkoa, useimmat ostajat maksavat sitä kun asian ottaa esiin ennenkuin on hyväksynyt tarjouksen. Se, että ostaja on jo maksanut osan kauppahinnasta todennäköisesti myös jouduttaa korjuuta.

    Panu Panu

    Riippuu tietysti kuinka pohjoisessa ollaan mutta kyllä esim. Pohjois-Savossa marraskuu on yleensä hyvää raivausaikaa. Pari ongelmaa on tullut esiin omilla tiloilla kun on raivattu paksummassa lumessa:

    – Kuusen vihreitä oksia jäänyt kantoon.

    – Koivunvesat ovat olleet lumen alle taittuneina ja kesällä näyttää siltä kuin ei olisi raivattu ollenkaan.

    Panu Panu

    Kyllä minun maillani tehdään, lumi aiheuttaa ongelman yleensä vain kuusien kanssa, vihreitä oksia ei saa jäädä lumen alle kantoon. On tämä tietysti männyntaimillakin mahdollista. Noin 20cm asti lumipeite on OK.

    Panu Panu

    ”juurikääpä tarttuu tuoreisiin kantoihin ensimmäisten vuorokausien aikana. Talvella kaadettujen puiden kannot eivät seuraavana keväänä ole alttiita tartunnalle.”

    ”Itiöt voivat levitä tuulten mukana satoja kilometrejä, mutta suurin osa niistä jää tartuttamaan lähimetsiä. Suurin itiötartuntariski onkin alueilla, jossa tautia esiintyy ennestään runsaasti. ”

    https://www.metsakeskus.fi/sites/default/files/document/juurikaapatuhojen-tunnistaminen-ja-torjunta.pdf

    Kesähakkuista tuossa ei puhuta mutta ymmärtääkseni ”kuolleeseen” kantoon juurikääpä ei tartu vaikka se muokkauksessa kärsisikin.

    Tietysti yksi tapa lähestyä juurikäävän torjuntaa on se, että torjuntatoimenpiteitä ei tehdä, joilloin säästetään rahaa ja raivauksiakin voi tehdä ympäri vuoden. Sitten vaan vaihdetaan koivuun päätehakkuun jälkeen ja muistetaan raivata havupuun taimet pois. Kaikilla kasvupaikoilla ja varsinkin männynjuurikäävän alueilla koivu ei kuitenkaan menesty.

    Toistaiseksi laki estää yllämainitun lähestymistavan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 2,131)