Käyttäjän PenttiAKHakkinen kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 259)
  • PenttiAKHakkinen

    hikinen94 osaa vääntää nämä tuulivoima-asiat uuteen uskoon.

    Sähköfirmoilta voi tosiaan ostaa ekologista tuulisähköä, vaikka kaikki myllyt olisivat pysähdyksissä. Vai miten se meni tuulettomina päivinä.

    PenttiAKHakkinen

    Minä en tiedä mikä metka on, enkä aio siihen perehtyä. Se lienee kuitenkin jonkinlainen valtion maksama tuki metsänhoidolle.
    Kemeraa erehdyin joskus 15 vuotta sitten hakemaan, kun täi söi n 1 ha taimet. Mhy suositteli. Aivan hullua touhua. Toiste en hae.
    Näkisin tällaisen  valtiotuen jonkinlaisena veron alennuksena. Omatoiminen metsänomistajahan joutuu maksamaan työstään pääomatuloveron.

    PenttiAKHakkinen

    Minua usein ihmetyttää nämä luontokato ja monimuotoisuus asiat.

    Vähän aika sitten näytti hömötiainen olevan kirsikkapuussa. Omissa oloissaan näytti olevan. Jotain keskusteli. Lienekö yritti minulle jotain sanoa. Vai puolisolleen. Tiitiäisäänikin tuli ihan kuin oppikirjoissa.

    Eilen pihaan ilmestyi harmaapäätikka. On se tänäänkin näyttäytynyt. Liekö liikkuu pesärosvona. Jostain syystä pienemmät linnut eivät sitä näyttäneet hätistelevän pois. Jos olisi ollut naakka tai varis niin jo olisi kuhina käynyt pihassa.

    PenttiAKHakkinen

    Nuo elokapinat yms on filosofis eettiseltä kannalta mielenkiintoinen kysymys.

    Tuollaisten liikkeiden tavoite on saada huomiota osakseen ja  muuttaa ihmisten käyttäytymistä esim ostotottumuksia. Karrikoidusti voisi ilmaista, että haluavat, että asiakkaat lopettaisivat suomalaisen, nieluja tuhoavan, vessapaperin oston ja ostaisivat sensijaan kiinalaista vessapaperia.

    Boikoteissa on kuitenkin huonona puolena, että metsänomistajan kannalta lopputulos on sama. Eli metsätalouden alasajo. Sitä voi pohtia kumpi on parempi, suostua vapaaehtoisesti luopumaan metsien käytöstä vai vasta kun boikotit alkavat.
    Kreikkalaista filosofiaa tulkitsisin tässä tapauksessa siten, että vapaaehtoisesti ei kannata elinkeinostaan luopua. Sitten on tämä kristilliseettinen tulkinta, että ”käännä toinenkin poskesi” . Eli riitojen välttämiseksi pitää luopua elinkeinostaan, taivaspaikka odottaa.

    PenttiAKHakkinen

    Täälläpä mielenkiintoista keskustelua kansalaistottelemattomuudesta. Näyttää, että on olemassa hyväksyttävää ja tuomittavaa tottelemattomuutta.

    Tulee mieleen esim sudet. Jos pihastaan ampuu suden niin se näyttää oikeuskäytännön mukaan olevan tuomittavaa. Lapsiperheessä tämä ampuminen tarkoittaisi ihmiselon suojelua. Lainsäädännön kannalta se on kuitenkin luonnon tuhoamista ja siten ankarasti rangaistavaa. Voin kuvitella, että salametsästys rehottaa ja siihen ei paikalliset puutu. Korkeintaan joku kaupunkilainen kesäasukas, joka haluaa nähdä ” villiä ” luontoa.

    PenttiAKHakkinen

    Minä sanoisin noista vatukoiden raivauksesta Visakallolle, että hellitä vähän. Vattualueita pitää kierrellä myöhäissyksyllä, kun ovat luhistuneet. Rukkaskädessä ja jonkun tukevan kepin kanssa niitä voi siirtää syrjään taimien päältä ja rampata maahan, jos eivät ole luhistuneet. Minusta vattuongelma on paljon ennen raivaustarvetta. Täytyy kyllä myöntää, että jos raivausvaiheessa on vielä pitkiä vatunvarsia niin pistän ne poikki raivaussahalla. Ihan vaan esteettisistä syistä.

    PenttiAKHakkinen

    Minä satuin lukemaan Luke n Mäkipään tutkimuksen suometsien avohakkuista. Co2 päästöt  ovat kuulemma n 25 tn / ha. Ainakin lyhytaikaisesti. Minä tulin siihen tulokseen, että pitkäaikaisvaikutuksena tuo on mahdottomuus:

    Wikistä löysin tiedon, että Suomen soiden yhteenlaskettu öljyvastaavuus olisi 1100 milj litraa. Jos soita on 10 milj ha niin yhden hehtaarin keskimääräinen öljyvastaavuus olisi 100 tn/ha. Tästä tulisi poltettuna 360 tn co2/ha. Eikö tuo tarkoittaisi, että jos kaikki suot avo-ojitettaisiin niin ne tuhoutuisivat 15 vuodessa. Voisikohan joku tarkastaa, olisiko minulla joku alkutieto väärin vaiko peräti laskuvirhe.
    Toisaalta Mäkipää kuuluu Ilmastopaneeliin, että tämä tutkimustulos olisi kyllä yhteensopiva Ilmastopaneelin raporttien totuusarvon kanssa.

    PenttiAKHakkinen

    Jos olen näistä raivauskirjoituksista oikein ymmärränyt niin minä teen raivaukset aina jälkijättöisesti. Männikköjä minulla ei ole ja koivikkkoraivauksesta en ole laskelmia tehnyt. Kuusikoiden raivaukseen budjetoin 5 l / ha kummallakin kahdella raivauskerralla. Harvoin tuo 5 litraa ylittyy. Toisaalta harvoin 4 litraa alittuu. Sanoisin, että 4,5 litraa/ ha kulutan polttoainetta keskimäärin.
    Ensiharvennuksen esiraivaus ei kovin kummoinen työ ole. Käytännössä, kun jätän paljon koivua taimikkoon niin kakkosraivaus n 16 vuotistaimikkoon on samalla sellupuukoivujen poiston esiraivaus.

    PenttiAKHakkinen

    Kurki kyselee minun käyttämääni metaanin kerrointa 160.

    Käytännössä tuo tarkoittaa metaanin hetkellisen lämmitysvaikutuksen laskentaa. Esim prof Ojanen on tutkinut soiden ennallistamista ja on käyttänyt laskelmissaan metaanin lämmitysvaikutusta. Silloin laskelmat menevät oikein. Ekv kertoimet on laskettu kertapäästölle.  Silloin vuosittainen summaus antaa väärän tuloksen.

    Minä olen joskus yrittänyt laskea tuota kerrointa 160 ilmastodatasta. Sain muistaakseni 140, mutta alkudata ei ollut samalta vuodelta. Tuon kertoimen saa laskettua ilmastodatasta. Saattaa kuitenkin olla, että ilmastodata on itsessään laskettu kokeelliseeti arvioidulla kertoimella.

    PenttiAKHakkinen

    Tolopaisella oikea ote taimikonhoitoon.

    Minä olen nähnyt jos jonkinmoista taimikkoa omissa metsissäni. Vahvasti olen sitä mieltä, että se on luojan lykky, jos taimikkoon tulee kunnon risukko. On mistä valita. Minulle on jopa käynyt niin, että myyrät söivät isoilta alueelta kuusen taimet noin puoleen alkuperäisestä. Eikä tullut kunnon vesakkoa niin piti ”trimmata” hirvien syömiä koivujakin, että tuli jonkinnäköinen metsänalku. Nyt on jo komea metsä. Koivut joutavat selluksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 259)