Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,018)
 • Perko

  Painetaanko HS ryssän paperille? no kansanuutiset ainakin.

  Perko

  Joku hybridivaikuttaja toimii  tietämättään  epäilen ettei itse älyä,   kiistelyttävät näillä sivuilla metsäsäläisiä keskenään jk:lla  ja aukolla etteivät kykene raakapuun hintaa kohentamaan.   Ahkerimmat käyvät  HSn palstoilla kamppailua joutavasta ja tärkein puun hinta  jää hoitamatta.  Kolmen suuren on helppo hoitaa häirinnällään, hajota ja hallitse   600 000 metsänomistajan mieltä kahvipaketeilla, valtakunnan etu mukamas on kyseessä.  Täällä  kun on  monia  osaajia ja innostusta niin jos joku sinne  HS n vois kirjoitella ihan pelkästään kuin Puuki täällä hintatietoja maailmalta.  Jospa    vaikka Nalle vastais.

  Perko

  Tuo viis mottia on ihan hyvää normaalia esim ystäväni Juoksahkkan mailla. Maisemat  ja revontulet korvaa hieman kasvussa.  Puustoisena pito on ainut jolla se maa tuottaa ei kuopimisella ja rotuistutuksilla.  Sellaista tarkoitin, en sitä Puukin selittämää hoitokokeilua.  Täällä etelässä 9 mottia on  helposti saavutettavissa ilman jalostustakin.  Jotta tuotto kasvaa, vein verkot veteen!

  Ps, korjasin painovirheen , pahoittelen .

  Perko

  Esitin huonosti asiani.  Lisäämällä jotain taikoja  ei kai  vaikuta  tulokseen  mikäli se kuutiomäärä pysyy samana lopputuloksessa per vuosi.   Pysytään siinä viidessä motissa.

  Perko

  Paljonko on tuotto % kun kasvu on keskimäärin 9 m3 / ha /v?   Se antaa myös  rahaa etenkin tukkipuun myyntinä. Pitää vertailla erikokoisilla puilla.  On taitolaji  ja tarvitsee osaamisen.   Panu on mielestäni siinä oikeassa ettei paljasmaa tuota hyvin, terävä havainto!

  Puuki jos taiot  5 m3 kasvusta suuremman tuoton samalta-alalta ”sauvallasi”  niin  silloin kahdella nopalla saa tuloksen myös 13 tai enemmän. Antaisit nyt ihmeiden olla.

  Perko

  A J: lle kiitokset Jatkuvapeitteisen luennon linkistä.  Laitan jo kiireellä tekstiä on tää JK pudonnut frangin listalla niin alas ja unohtuu ne luennon Laurenin neuvot:” jokaisen osaamistason nosto”.   Tiimillä on hyvin esitetty kuvana  se multivaikutus kuin lähes  kaikki vaikuttaa niin moneen muuttujaan ja  feed back:in myös. Yritin joskus  sitä samaa esittää täällä aivan turhaan, miut pelleksi ylennettiin.    Mutta kyllä me joskus vielä, eikä sen tiimin ”kirvestä” ole kaivoon heitetty.

   

  Perko

  Ei kai Pukkala tai Lähde  ole juurikääpää mehtäänne tunnut?  Oletan sen tulleen sinne niissä ens’harvennusten rahanhimossa ja kun olette kemeran säännöillä  murjoneet puittenne juuret ja kannot jäänet käsittelemättä.  Eihän se muutamassa vuodessa muuten voi valtakunnasta lähes kaikkea mehtää hävittää.  Löytyiskö syyllinen peilistä kuin Lumiki -sadussa?

  PS. Avohakkuu on yksipuolista ja hyvin yksinkertaista. Sitä toteuttaa väki joka on turhaan opiskellut  yliopistoissa jos ei parempaan pysty.  Nyt aletun avohakkuun tulos on valmis aikaisintaan  vasta 70 vuoden kuluttua jos seuraava sijoitus ja taimikonhoito onnistuu,  väliaikana on jonkin verran muuta hommaa.

  Onko pakko osallistua  rahastoihin tai seurakunttaan jos ei halua?

  Perko

  Sairaus on vakava ja leviämisen  ehkäisy  hoituu vain  samoin kuin pandemian hoidossa  maailmanjärjestöllä  ja tutkituilla nopeimmin toimivilla rokotteilla.  USa ta saa niitä ja Turkilta myös Israelilla on  sopivaa  absoluuttista hulluutta vastaan välineet jota pitää jakaa säästämättä.   Putnik- rokote on tuhottava.   Sen haittavaikutus näkyy patolokisenavalehteluna.  Sitä on tarjottu ja tyrkytelty  ympäri maalimaa kuin kommunismia myös Suomeen.

  Perko

  Metsätuhojen jäljiltä näky ei  miellytä varsinkin jos tuho on tärvellyt puut, esim. avohakkuussa nuoremman puuston, myrskyn valikoimat , tai eläintuhon jäljiltä tasaikäisen metsän hävityksen. ” Ei ole surkeampaa näkyä kuin paljaaksi murjottu metsän jälki” Veikko Huovinen.

  Haikailut  kuvista joissa uusi metsä on tuhon jäljiltä kehittynyt  on olemassa runsaasti jos viitsii vain hakea.  Kun kerrotte ” jk markkinoinnista ” niin missä niitä markkinoita on?  On yhteismetsiä ja  metsänsijoitus yhtiöitä   jotka  toki kertovat yrityksestään kuin muutkin kasvuyritykset.   Mie en kaipaa ketään osakkaaksi tai rahojanne kun kerron tavasta kuin metsässä on mukava telmiä ja  illalla huojua tuvalle keittoa syömään. Tosin se on tolkun kehityttyä jäänyt mittanauhaan ja kamerankäyttöön eikä suuremmin heikota.

  Perko

  Monikerroksellisen mo:lle  voisi maksaa palkkiota ainakin 1648 €/ha  kun ei järjettömiin hommiin ole hukattu resursseja ja arvokasta tarkastajien aikaa,   joutavat senkin aikaa opiskelemaan vaikka boolen algebraa. Välttämällä  ylenmääräinen metsän ( ”hotellisviitin”) nuohoaminen säästää linnulta pesäpiilotkin.  Nopeassa rytmissä jk:n  jatkuvamyynti tuottaa varmaa tuloa jo monta kertaa 30 vuodessa jo silloin kun avohoidon taimikot aiheuttaa valtaisan työn, valvonnan ja rahoitusjärjestelmän ylläpidon valtiolle ja mo:lle  tappion.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,018)