Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Ilmastopolitiikka on Euroopassa vetänyt överit ja polttomoottorit porskuttaa sähköautoilun rinnalla pitkään. Markkinoilla on jakeluvelvoitteet, joista ei varmasti luovuta. Ilmastopolitiikka sekä hyödyttää jakeluvelvoitteen kautta että heikentää sähköistymisen myötä Nesteen näkymiä. Usan markkina on muuttunut Nesteelle vaikeaksi ja siihen syynä Usan oman tuotannon huomattava kasvu viime vuosina ja sen takia Nesteen tulos romahti. Oisko noita biojalostamoita rakennettu paljon muuallekin. Neste ollut kuitenkin markkinajohtaja biopolttoaineissa.
Metsäliiton sääntömääräisten lunastaminen ei ole omalla kohdalla järkevää. Ihan riittävä korko siinä on ja on mulla kymppitonni vielä lisäosuuksiakin jäljellä. En koe järkeväksi pitää enempää rahaa tuolla, kun osuuskorkoa lasketaan kannattavuuden heikentyessä, positio kuitenkin sopii hajautus mielessä. Lopuistakin lisäosuuksista luovun, mikäli korkoa lasketaan edelleen.
Kotimaisista osakkeista omistan ainoastaan Upm:ää pienen position, siinä on 6% osinko melko turvallisen tuntuinen ja optiona mahdollinen omistuksen arvon nousu joskus. Reilu 4% osinkokin on itselle ihan riittävä pitkään pitoon, jos yhtiöllä on kykyä ja halua sitä kasvattaa vuosittain hamaan tulevaisuuteen.
Manttaalin mukaan määrätty osuuskorko on ollut hyvä sijoitus. Omat osuuskorot tulee tilille, lisäosuuksien tuotot on liian pienet ja toimiala heikossa tilassa, mieluummin sijoitan ulkomaille.
Jos Saksan järeät kirjanpainaja kuuset sahattaisiin lankuiksi, Suomen sahat voisivat keskittyä vähän aikaa männyn sahaukseen. Toivotaan että markkina kulkisi toisin ja pystykuivien sahuu on ainakin keskieuroopassa vain pienimuotoista kenttäsirkkelien tehtävää.
Päivittäinen hehtaari määrä vaihtelee, kuitenkin aina enempi kuin muut.
Pohjoismainen hyvinvointi yhteiskunta rahoitetaan roimalla verotuksella.
Yhtiöillä omat metsät tuovat pelivaraa, osin niiden avulla on aiemmin pidetty puun hintaa alhaalla. Yhtiön oman metsän ainespuun taloudellinen merkitys ei ole ollut sama kuin yksityisellä puuntuottajalla. Yhtiöiden välittämä metsuri työ tuottaa yhtiölle ja omia metsiä voidaan hoitaa siinä ohessa samalla sapluunalla ilman 30% tuotto tavoitetta, ei voi verrata suoraan yksityiseen, joka maksaa kalliimman hinnan töistä.
Harmi ettei eu pakota Suomea oikeasti tervehdyttämään talouttaan.
Trading economics sivustolla on monenlaista taloustietoa. Suomen henkilökohtainen tulovero kanta on 57,65% ja eu-alueella keskimäärin alle 40%. Ei ihme että veronkierto kiinnostaa. Nykyisen hallituksen aikana tuo luku on kasvanut pari prosenttia, että on siellä jotenkin reagoitu budjetti alijäämään.
Teemu Keskisarja teki itsestään pellen. Harvoin olen vasemmistolaisten kanssa samaa mieltä, mutta Teemun leikkaukset mainittuna puolustusmenojen lisäyksen yhteydessä oli joko typerien äänestäjien pitämistä tyytyväisenä tai ihan vain pöljyyttä. Ostetaan miljardeilla ja paikataan kuluja miljoonilla, kansakoulussa joutuisi nurkkaan seisomaan.
Kemeran aikaan noita energiapuu kohteita syntyi tukien takia. Metka tuki kannustaa raivaussahailuun ja viiden vuoden välein kun raivaa metka tuki kelpoista jälkeä, ensiharvennuksen voi tehdä ainespuu tai energiapuu hakkuuna.