Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,123)
 • pihkatappi pihkatappi

  Ojan varressa usein parhaat olosuhteet. Nuo pitäisi raivata tavoitetiheyteen varhaisperkauksessa tai 10 vuoden päästä ojien avaamisesta. Joku aina laistaa ojanvarsien suhteen, eikä isäntä vaadi ja sitten tuo kuitenkin keksitään myöhästyneessä taimikonhoidossa tai ensiharvennuksessa, että tuossahan menee riistatiheiköksi melkoinen osa pinta-alasta. Ja silloin noiden pelastamisessa jääkin usein enää järeää hieskoivua ja leppää.

  pihkatappi pihkatappi

  Tuntityössä on sekin hyvä, ettei tarvi poistumia mittailla.

  Netissä on ainakin Metsägroupin taksataulukko ja siinä on hehtaaritaksat yritetty laittaa kohdilleen. Taksaha muuttuu poistuman pituuden ja kappalemäärän mukaan niin että eri taksoja on muistaakseni ainakin parikymmentä. Kuitenkin jopa 30 metrin välein olevat ojan varret vie joskus työajasta suuren osan ja niiden sisällyttäminen raivuutaksaan jää lähes poikkeuksetta huomiotta.

  pihkatappi pihkatappi

  Jos helpon kohteen taksa on 150 e, pitäisi kaikkein vaikeimpien kohteiden taksan olla yli 500 e. Erikoista että kaikista rankimmat työpäivät pitää urakkatyössä tehdä talkoo mielellä tai perkeleesti sahaten että jonkinlainen ansio jää vitutuksen ja väsymyksen lisäksi. Ja sitten jossain jäkäläkankaalla saa huippu liksan, vaikka ei tarvi kuin vihellellä ja kipaista pikkukengillä kymmenen kilometriä. Ehdottomasti nuo vaikeat kohteet vain tuntitöinä, jos taksa ei korreloi todellisuutta.

  pihkatappi pihkatappi

  Samaa mieltä petep kanssa, moottorisaha on ollut valmis jo jonkun aikaa. Paljon on tehty hifistely hömppää ja yritetty keventää peruspakettia. Moni uudistus on huollon palautteen jälkeen jäänyt kokeiluksi. Mutta hyviä sahoja nuo on ollut kaikki kokeillut edelleen, jossain enempi korjattavaa ja useimmin vähempi, kun ei uusinta testisahaa hanki. Itse yritän hankkia sahan jolla tekeminen lisää hankintahakkuun mielekkyyttä sahattaessa, ergostartit ja hilavitkuttimet sekä näppien lämmitykset ovat minulle tarpeettomia. Tuo on kyllä hyvä uudistus kun mutterit eivät nykyään putoile, vaan ovat hakasilla kiinni, kun esim ketjua kiristää tai laippaa kääntää. Onko ne kopan kiinnitys hakaset Husqvarnassa hyvät, kun oikein kovalla pakkasella ei meinaa uskaltaa edes avata koppaa, no onhan ne kätevät niin kauan kuin kestävät.

  Echon joku malli tuossa oli käsissä ja sahan korkeus häiritsi heti ja tuntui pyöritellessä raskaalta ja kömpelöltä, tosin voi olla sitäkin että ei ole tullut kevään jälkeen sahattua.

  pihkatappi pihkatappi

  Olen miettinyt ja tullut siihen tulokseen että positiivisuus on asenne jolla elämänlaatu kasvaa. Asiat joille ei oikeastaan mitään voi kannattaa hyväksyä.

  pihkatappi pihkatappi

  EDIT Metsägroupin tulos laski noin 100 miljoonaa edelliselle neljännekselle ja arvelivat laskun jatkuvan vielä tuosta kuluvalla neljänneksellä.

  pihkatappi pihkatappi

  Jep ja puun hinta vaikutti kuulemma myös tuohon tulevaan tukseen, eli hinnat laskivat tässä kesän jälkeen enempi kuin ennakoivat.

  pihkatappi pihkatappi

  Sellun hinta on laskenut vuoden 2018 huipuista todella paljon. Kiinassa sellun hinta on noin 600 euroa tonnilta, kun 2018 huipuissa Euroopassa hinta oli yli 1200 euroa tonnilta. Nyt kuitenkin sellun hinnat lienevät nousussa. Jotain sellutehtaita ajetaan takuulla hieman alle täydellä teholla.

  pihkatappi pihkatappi

  Niin antoivat positiivisen tulosvaroituksen, kun kartonkien hinnat on nousseet ja sieltä se parannus tuli. Sellun osalta sanoivat että heikosti on mennyt ja se olikin jo tiedossa. Kyse oli Metsäboardin yhden miljoonan parannuksesta vertailukauteen, josta vajaa kolme kuukautta sitten arvelivat hieman jäävänsä. Analyytikot tietysti odottivat oikeaa romahdusta, joka ei sitten tapahtunut ainakaan vielä. Jos noin 200 miljoonan vuositulosta tekevä firma ilmoittelee miljoonan heikennyksistä tai parannuksista, ei isosti kannata hekumoida.

  pihkatappi pihkatappi

  Mittasin että 9 metrinen hieskoivu siirtyi vajaan puolimetriä tyvestään pienellä raivaussahan pukkauksella, onko tyven siirto vai nosto, vaiko saatto, kuitenkin kaatui tuon ansiosta sinne minne piti ja vasten luontaista kaatosuuntaa. Voi olla jollekin mahdotonta uskoa, eikä varmaan ihan kaikilta onnistukaan. Ei mulla muuta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,123)