Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,443)
 • pihkatappi pihkatappi

  Puoli kaksitoista olen raivaukset lopettanut, eli puoli kuudelta aloittanut. Paarmat rassaa viimeiset pari tuntia. Mukava touhuta aikaisin aamulla, kun tietää pärjäävänsä, jos lähtisi yhdeksältä töihin, voisi olla melko rankkaa. En ole vielä joutunut heräämistä aikaistamaan, niin näistä keleistä voi suht hyvissä voimissa täällä terassilla nautiskella aamun pikku työrupeaman päälle.. Eläkkeellä teen muuten useimiten aamut metsätöitä, se on herrojen herkkua, ymmärrän kyllä ettei kaikille sovi.

  pihkatappi pihkatappi

  Kannattaa lukea ensin Havukka-ahon ajattelija ja sitten Konsta Pylkkänen etsii kortteeria. Eli saman sankarin tarina jatkuu tuossa jälkimmäisessä. Todellakin suositeltavaa lukemista. Vanhemmiten tuota tekstiä ymmärtää ja se hivelee aivonystyröitä, nuorena kun luin, ei tehnyt vaikutusta.

  pihkatappi pihkatappi

  Mulla on luvussa Pentti Haanpään parhaat. Ihmisille kirjoitettuja juttuja iltalukemistoksi. Saatan kuvitella että Haanpää irvailisi tosissaan puuntuottajien kustannuksella, mutta paljon muitakin aiheita onneksi on. Monimuotoisuutta ei pidä unohtaa kirjojen luvussakaan ja toisaalta, jos omille touhuilleenkin voi välillä nauraa, onnen hetkiä tai ainakin huvia on tiedossa jatkossakin.

  pihkatappi pihkatappi

  Tämä jatkuvan kasvatuksen agenda näkyy myös metsään.fi tiedoissa. Reilu 20 vuotias istutettu männyntaimikko on merkitty erirakenteiseksi metsäksi. No se erirakenteisuus, jos sitä on, häviää ensiharvennuksen ennakkoraivuussa, mutta jääkö kuviolle tuo leima ja mitä siitä seuraa. Kannattaa perata taimikot ja ennakkoraivuut totaaliraivauksena, niin jää nämä hämärät merkinnät kuvioilta. Salaiset kansiot jää meiltä näkemättä, ei voi kuin arvailla mihin noita merkintöjä käytetään ja tietysti välttää näitä erirakenteisuus leimoja raivaamalla tehokkaasti. Avohakkuu kieltoja odotellessa.

  Eli hyvähän se on kun mahdollisuudet metsänkäytölle esitetään, ylläoleva kirjoitettu ihan vain yhtenä skenaariona metsänomistajan reaktioista merkintöihin, joiden tarkoitusta ei ole informoitu. Oisko niin että kun jotkut haluavat voimakkaasti jatkuvaa kasvatusta kokeilla, niin metsäkeskus informoi missä se on mahdollista. Voihan se olla että Suomelta vaaditaan avohakkuiden vähentämistä ja se tuolla hallinnossa tiedetään ja nyt toivotaan että jatkuvaa kasvatusta käytettäisiin niissä kohteissa missä edellytyksiä on. Parempi kun on niitä metsänomistajia, jotka noita oma-aloitteisesti kokeilee, kuin että metsäkeskus valjastettaisiin taas valvomaan hakkuiden toteutusta.

  Luken tarkoitusperät voi tietysti olla mitä vaan, kuitenkin isojen firmojen korpikuvioilla pyritään jatkuvaan kasvatukseen ja sitähän täälläkin on jotkut peräänkuuluttaneet, miten fiksusti nämä suurmetsänomistajat toimii. Jos jokainen toimenpide ostetaan yrittäjiltä, alkaa heinäysten hinnoittelu olla  kyseenalaista, kun lain puitteissa nuo eurot voi käyttää vaikka eukalyptuksen viljelyyn hieman nopeammalla kierrolla.

  pihkatappi pihkatappi

  Aamulla kanamunan kanssa suolaa reippaasti ja puolenpäivä maissa vichyä veden sijaan. Illalla vielä magnesium tabletti ja hieman päivän ruokavaliosta riippuen kalsium tabletti myös.

  Kanamuna on erinomainen proteiinin lähde, noita voisi olla fiksua syödä kaksi kanamunaa aamulla, mutta terveydenhoito-organisaatio on päässyt aivopesemään, niin tulee syötyä vain yksi. Kanamunassa on koko proteiinin kirjo ja rasvoja päivän tarpeisiin. Eli kolesterolin takia kanamunia ei suositella syömään useita päivässä, tuo kannattaa mittauttaa ennenkö alkaa kanamunia ahmimaan. Lannistumaton Luke söi 50 kpl kanamunia, oliko tunnissa, ja ongelma ei ollut sen jälkeen kolesteroli.

  pihkatappi pihkatappi

  Raivaajalla hyvä hyötysuhde ravinnon talteenotossa. Eväissä itsellä melko niukka linja, mutta kotona etupäässä syön.

  pihkatappi pihkatappi

  Vasemmistolainen trolli, mutta ihan vaan siitä syystä, kun toisten vaurastuminen ja varsinkin joidenkin tyyli hieman leveillä, on aiheuttanut jo pitkään mielipahaa. Mua ei haittaa, jos hetken tuntuu hyvältä, niin suotakoon.

  Eilen kävin katselemassa viime talven energiapuu savotan jälkiä, talvella kun tuntui niin harvalta koivuiset kohdat. No nyt näytti että kymmenen vuoden päästä on harvennuksella kiire. Rankapino oli vielä tienvarressa, eli puolikuivaa, mutta taitaa olla punnitus ja taulukkoarvoista tarkistaminen hieman arvontaa, kun puulajeja on paljon 4-15 cm latvaläpimitalla, eli osa on ihan kuivaa ja osa varsin tuoretta. Jos noita haetaan vielä useamman kerran aina päältä metrin kerros puuta pois, kuivuu päällinen taas hyvin ja punnitus ja arvonta on taas kokonaismäärässä miinus merkkinen. Muutamia motteja tuo tietysti vain vaikuttaa ja ihan mitätön merkitys meidän taloudessa, mutta mielenkiintoista seurata miten tuon kanssa käy.

   

  pihkatappi pihkatappi

  Meillä Chesterin kaltainen tilanne, tosin sopimus oli asiallinen heti. Koko tila tuulenotto aluetta vain ja myllyjen liikennekin jää 300 metrin päähän, eli vanha tie jää tuolta osin käyttöön. Ilmeisesti käy niin että tuo on jatkossa uusien teiden johdosta kelirikko aikaan liikennöitävä. Ja 35 vuotta on vuokrasopimus voimassa ja rahalla korvaavat. Olen tyytyväinen, palstan tuotto tuplaantuu ja tiestö paranee. Toki pelottaa että myllyjen takia taivas putoaa niskaan.

  pihkatappi pihkatappi

  Akkujen varauskapasiteetista johtuen aurinko+tuuli mökin sähkön tuottajina hyvä vaihtoehto. Kuitenkin lisäksi agrikaatti vähintään 20 ampeerin muuntajalla on hyvä lisä. Kesällä pärjää aurinko energialla, kun nykyiset paneelit lataavat, vaikka aurinko paistaa johonkin muualle, käytännössä juhannuksena jonkinlainen lataaminen läpi vuorokauden. Syksyllä ja talvella pimeä aika liian pitkä ja sähkön käyttö enimmäkseen nimenomaan pimeässä, akuista voi virta ehtyä, jolloin tuuli voisi olla parempi.

  pihkatappi pihkatappi

  Kannattaa levätä kunnolla välillä. Helle ja huonosti nukutut yöt..

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,443)