Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Suomessa on asuntojen hinnat laskeneet ainakin kaksi vuotta ja Euroopassa ollaan tuossa vertailussa ykkönen. Yhdysvaltojen asuntojen hinnat ovat edelleen nousseet, mutta hinnan nousu on vähentynyt radikaalisti. Usassa asuntolainojen korot ovat yli 6% ja jos asunnon arvokin laskee ja työpaikka menee samaanaikka, niin siitä kai tässä on kyse. Trump haluaisi että Usa jatkaa koron laskuja, mutta näin ei käynyt ja laman todennäköisyys vain kasvaa. Tariffit vaikuttavat nut lähinnä pysäyttävästi Kiinan kanssa käytävään kauppaan, muutenhan tuossa pitäisi Usan kotimaisen tuotannon pärjätä. Kiinan nopea länsimaistuminen ulkomaankaupassa on jättänyt rakenteisiin ja toimintaan räikeän epäreiluja piirteitä, eikä aiemmat presidentit tuota ole saaneet korjattua, mutta nyt on ainakin yritystä. Oikeastaan toivoisi yhteistä säveltä länsimailta tuossa kohti.
Keskiaasian maat vähentävät Venäjän kaasun ja öljyn tuontia. Kiinakin kieltäytyy uudesta putkilinjasta Venäjältä. Azerbaitzan ei pysty toimittamaan lupaamaansa määrää kaasua Eurooppaan, arabit taas väyrystelevät asian suhteen ja Saksa ja Ranska taitavat palata Venäjän kaasuun Ukrainan rauhanneuvottelujen yhteydessä. Eli tuosta alkaa Saksan talouden nousu ja kai Suomi siitä hyötyy. Tai sitten Ukrainan rauhaa ei tule ja pyrkimykset kaasun hankintaan Venäjältä alkaa rassaamaan Euroopan yhtenäisyyttä.
Olen itse joskus miettinyt samaa, kun monen sorttisista lehtipuista tulisi jo ainespuuta ja havupuut alla kärsineet pahoin, että täällä olisi valmista riistatiheikköä ja varmasti tulossa arvokasta elinympäristöä suojeluun ilman suuria tulonmenetyksiä. Tietysti kaikkia tuollaisia ei voi suojella, mutta pahimmat rydöt.
Usaan tulevan merirahdin bookkaukset vähenivät 64% maaliskuun viimeisestä viikosta huhtikuun ensimmäiseen viikkoon. Usan vastaavat vienti bookkaukset vähenivät samalla jaksolla vain 30%. Eli kauppavaje ilmeisesti taittuu. Kauppoihin mahtuu enempi ihmisiä, kun tavaraa on vähempi.
Se on tuo velkavipu, jolla isommat hankkeet saadaan vireille. Vetyinfra pitäisi rakentaa ja tulot kymmenen vuoden päässä, ei rakennu ilman maltillista korkotasoa.
Ennen ja toisinaan nykyisinkin tympii puhelimen kilahdukset, kun ei aina edes tiedä mikä ohjelma kilahduksen aiheuttaa. Nyt kuitenkin Nordnetin sovellus kilauttaa osingot ruudulle näkyviin reaaliajassa ja tämä on kyllä mieltä kohentavaa. Eilen kilahti viidet osingot ja tänään yhdet, ei niitä läheskään joka päivä tule, mutta eilen tuo jo hymyilytti niin paljon, että sitä iloa tässä nyt jaan. Kannattaa laittaa tuommoinen ominaisuus, kellä mahdollista, tai vielä kun noita osinkoja saa. En tiedä miten tuo kilkatus on puhelimeen tullut, enkä osaa neuvoa tuossa. Ehkä tämä vuodatus avaa hieman mitä pitkäaikainen osinko-osakkeiden omistaminen on parhaimmillaan, hymyssä suin seurataan, kun pääoma toimittaa tehtäväänsä.
Rannikolla olen työhommissa sahannut kaksi kertaa saman kuusen taimikon, rinteestä näkyi raivatessa meren lahti. Ensimmäisellä raivuulla oli jo vajaa kaksimetrinen taimikko ja neljän vuoden päästä se oli yli neljä metrinen. Ensimmäisessä raivuussa jätin jonkun reilun saappaan korkuisen koivun aukko paikkaan tai valitsin myös reiluja metrin mäntyjä. Upm ohje on jättää aina kuusikon perkuussa vain 2000 runkoa/ha ja tuossa jäi 2000 – 2400, mänty sekoituksen takia jätin hiukan enempi. Toisella raivuulla koivuja pystyi huoletta myös jättämään, kun olivat edelleen hiukan kuusia lyhyempiä, mäntyjen ja kuusten välillä joku valinta paikka, että tiheys oli sen 2000. Kannoista vesoneet koivut olivat lähes samaa mittaa havupuiden kanssa. Harvoin tulee vieraalle tehtäessä tunne, että nyt onnistui ajoitus ja raivuutyö puuston kannalta nappiin. Kemeraa ei tietysti toiseen raivuuseen saanut, vuoden oisi voinut odottaa raivuu kanssa, mutta työläämmäksihän se olisi käynyt. Se että omasta mielestä tuo onnistui nappiin, ei tarkoita että olisi siinä kohti välttämättä taloudellisin tai paras vaihtoehto aina tai tuossakaan, mutta sitä metsikköä olen ihaillut jälkeenpäinkin.
Jos sinä panikoit, kannattaisiko lähteä selvittämään sitä asiaa. Varttuneempanakin voi mielen lukkoja avata.
Sen takia selvitetään asia, kyse on todennäköisesti perusteettomasta epäluottamuksesta. Ennen kaikki oli helpompaa, kun Yle kertoi miten asiat on ja kansa uskoi, nykyisin tietolähteitä on enempi ja joskus tuntuu, että Ylekin kertoo vain ne uutiset mitkä sopivat toimituksen arvoihin tai jopa ottavat hirveästi kantaa omalla näkökulmalla. Ihmisille on kasvanut epäluottamus vähän kaikkeen.
Kyllä tuossa kannattaisi selvittää, miten laskelmissa on päädytty virheeseen ja miten asiaa on haluttu julkistaa. Eli selvittää, onko tarkoitushakuisuutta, koska nyt suuri osa ihmisistä näin epäilee olevan. Nämä on niin vaikeita asioita, että en ala miettimään laskentoja, kysymys on luottamuspulasta ja sen korjaamisesta.
Nämä empijät ja puheissaan nouseviin kursseihin ostajat taitavat olla enempi virtuaalisijoittajia. Kolmessa vuodessa tulee nyt osinkoina se mitä olen omiani viidessä vuodessa sijoittanut, yksikään osto ja myynti ei ole osunut varmaan avohakkaajan mielestä oikein, mutta itselle kysymys on pidemmän aikavälin tuotosta ja korkoa on haettu ja saatu koroille.
2008 marraskuussa aloitin sijoittamaan ostamalla 1000 eurolla m-realia laskeviin kursseihin, taisi olla noin 1000 kpl, ostin niitä monta kertaa ja myös 40 sentin hintaan. Paremmin olisi tuottanut tuolla välillä lyhyeksi myynti. Idiootti tietysti sellaisen mielestä joka ei ikinä sijoita ja ole näitä tilanteita kokenut oikealla rahalla. Pidän pahempana mokana sitä, että 100% tuotto riitti, johtuen kokemattomuudesta ja vuoden 2009 erittäin voimakkaista hinnanheilahduksista, joista otin onnistuneita pikavoittoja yksittäisillä yhtiöillä jonkinlaisessa huumassa. Sikäli hyvä että ostin lopulta rahoilla metsätiloja ja pörssi jäi pienellä panoksella passiiviseksi vuosikausiksi. Oma itsekritiikki ja virheistä oppiminen jatkunee tietysti tämän tariffi myllerryksen kanssa, jonka käänteet jotkut kehvelit ennakoivat muita paremmin ainakin jälkikäteen puheissaan.