Käyttäjän Potifar kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 94)
  • Potifar

    Stora ja Varkaus aloittelee pikkuhiljaa rakennuslevy-/elementtituotantoa. Tukkia tarvitaan. Ennenkaikkea järeää, jota sattuu olemaan n. 70 km Varkaudesta. Hyvään saumaan sattuu tukkistrategiani kanssa.

    Tietämättä tulevasta tehtaasta, niin kaikki mitä metsissä on tehty vuosien ajan sattuu nyt kyllä nappiin paremmin kuin hyvin. Harvennukset on tehty/sattuneet sopivasti nykyista tukkitasetta ajatellen. Lisäksi sellunkeittoon harvennuksia on kasvamassa sopivassa tuotannollisessa aikataulussa ajatellen metsien kokonaistilannetta.

    Hyvää uskoa metsänhoitoon vuodesta 1988 ja nyt päästään nauttimaan tukki-ja kuitutileistä.

    Keväältä tuoksuvaa metsänkorjuukautta kaikille kautta Suomen!

    Potifar

    Kukahan nämä kaikki kohteet tarkastaa??? Paljonko syntyy kustannuksia? Paljonko huijausrahoja? Ei tehty mitään, mutta rahat haettu!!!!

    Joulut täältä kaukaa!

    Korjattu kirjoitusvireh! Siis…!

    Potifar

    Vastataan myös Savosta. Ei kiinnosta ketään ja jo korjatut pinot lahoavat sijoilleen. Hiiltä kun olis, niin pärjäis!

    Potifar

    Jos tuo tulee, niin lupaaan syödä kipollisen kaurapuuroa ja imuroida kerran. Muuten noita kahta vastustan! Iso on juttu maakuntamme lehdessä tänään.

    Potifar

    Juuri niin Jortikka! Katsotaan kuis käy!

    Potifar

    Hei kaikki rahaihmiset!

    Allekirjoittanut on sijoittanut metsärahojaan ensisijaisesti Seligsonin passiivisiin indeksirahastoihin (Pharma, Top Brands, Aasia, Eurooppa, Pohjois-Amerikka). Kaikki A-osuuksia.

    Rahastot nyt + 31%, alkaen maaliskuu 2014. Aasia on tappiolla -1.6%. Onneksi siellä on vain muutama satanen. Top Brands + 37%, alkaen maaliskuu 2014 ja suurin paino on juuri siellä.

    Pharma on varma ja vaimoni sijoittaa sinne, samoin perillinen.

    Lisäksi kaksi ostettua pientä metsäpalstaa.

    Siinäpä ne + sijoitusasunto Tukholmassa.

    Potifar

    Timppa hyvä!

    Olen itsekin siinä ”kantturassa”, että en eläkeläisiä moiti – päinvastoin. Heillä on paljon annettavaa ja kannustan hommiin. Sinnehän me itse kukin olemme menossa.

    Sitten taas korjaus: Siis ei yhteismetsien purku, VAAN metsäyhtymien purku. Anteeksi.

    Perikuntien osalta jotain muutosta toivoisi, jos alaa omistajakunnan kautta halutaan kehittää. Siin ammatti-/yrittäjämäiseen suuntaan.

    Jos olisin nuori ja elämäni ”alkutaipaleella” hankkisin jotenkin väh. sen 500 ha ja kehittäisin metsätaloutta suurella innolla. Kyllähän metsä on mahtava juttu.

    Potifar

    A. Jalkanen on osittain oikeassa, mutta kun meistä jokainen (toivottavasti) tietää kuinka kovaa hommaa metsähoito on, niin kyllä tämä kaupunkilaisväestö ja nuoriso kasvaa tästä ulos kovaa vauhtia.

    Itse olen täysin ja puhtaasti kaupunkilaismetsänomistaja ja kaikki mitä metsää omistan on ns. sijoitusmetsää, joita hoidetaan ja puuta myydään, jos joku sattuu ostamaan. (katso juttu:puun kysyntä kasvaa/kommenttini)

    Kun minun kynsi sahan varresta lopullisesti lipeää, niin noilta hehtaareilta ei liikahda edes makkarakeppi. Miksi? Siksi, että hän jolle metsät jää, pärjää muutenkin. Nauttii niistä ja luonnosta. That`s it!

    Näitä ”uusia” metsänomistajia ja pirstaloituneiden tiluksien omistajia syntyy joka päivä.

    Hyvä tuttuni ja lähinaapuri on lakimies ja juuri eilen laittoin jaossa 65 ha neljään osaan, joista ei ikinä lähde mottiakaan teollisuuden palvelukseen. Missä on tilakokojen kasvattamisen ”lakipykälät”????

    Kun omia hehtaareja ei täällä voi mainita, niin mainitaan sitten muitten, joista saa pienen lähikuvan

    Läheisillä sukulaisillani (tätejäni) on yhteismetsä, ei vaan metsäyhytymä reilut+ 100 ha, jossa kukaan ei ole käynyt sitten vuoden 1967. Heillä seitsemän perillistä, eikä hajuakaan metsäasioista. Serkkupojalla on 450 ha ja kaksi perillistä, joista kumpikaan ei erota kuusta koivusta. Kummitädilläni on n. 100 ha ja kaksi tyttöä, joista kumpikaan ei ole koskaan käynyt edes marjassa. Tätä luetteloa voisi vielä jatkaa, mutta se on tyhmää ja turhaa. Enkä ole ainut, joka näitä tapauksia tietää. Mutta asia on kai tullut selväksi, mihin ollaan menossa/suuntaus.

    Siis se rakennemuutos!!!! Ei ehken niin synkkää kuin annan ymmärtää, mutta muistetaanpa vielä se ministeri ja ne ”yllättävät” eläkeläiset!

    Potifar

    Vastaan vielä itse ja itselleni & muille!

    Myyntilakko on ehken tai täysin väärä ilmaisu, anteeksi.

    Mutta puukauppa nykyihmisten toimesta tulee vähenemään radikaalisti seuraavien 10-15 vuoden aikana. Tätä ei vaan haluta tunnustaa ja tätä teollisuus eikä muutkaan tahot tajua tai halua ymmärtää.

    Siksi hallituksen toimet ammattimaisen metsänomistuksen kehittämiseksi olisivat saatava nopeasti kuntoon.

    Yhteismetsät lopetettava, perikunnat purettava nopeasti metsien osalta ja Kemera-tuet lopetettava, puhumattakaan METSO-ohjelmasta. Tässä maassa on kyllä risukoita ja ojanpohjia ilman veroeurojen tyhmää käyttöä. Riistan-ja luonnonhoito on kyllä kunnossa. Lahopuuta ja sammalta riittää.

    Seuraan alaa aktiivisesti ja metsänomistajia/omistajakunnan rakennemuutosta. Kuten varmaan moni muukin. Kun vähääkään tajuaa muutosta ja muutoksen voimaa, niin muuhun johtopäätökseen ei oikein voi tulla.

    Esimerkkinä siitä, kuinka asiat vaan ajautuvat ”kaaokseen ja muutokseen” on erään hallituksen ministerin toteamus ” onkos tässä maassa jo näin paljon eläkeläisiä” ”tuo määrä vanhuksiahan rasittaa kohta kovin yhteiskunnan rakenteita=huoltosuhde” (Ministeri ei tainnut tietää, että valtion varoin pidetään yllä esim. Tilastokeskusta).

    Sama tilanne/rakennemuutos metsänomistajakunnassa on meneillään. Siis vrt. eläkeläiset ja päinvastoin.

    ”Missäs ne pienvijelijjä-hankintahakkaajat ovat, kun laaneilla ei puut näy” Siis missä? Toimistohommissa digimaailmaa kehittämässä!

    Potifar

    Metsuri motokuskille!

    Jos ihminen ei ymmärrä lukemaansa, niin sille ei voi mitään! Hyvänä neuvona annan sinulle näin: seuraa uutisia, lue lehtiä, käy tilastokeskuksen nettisaitilla, juttelen ihmisten kanssa (muuallakin kuin kotikylä TB:llä), niin tajuat mistä on kyse!

    Eli näin, lyhyesti ilman esimerkkiä. Kannattaa seurata yhteiskunnan kehitystä/muutosta. Aivan samoin kuin viestinnän muuttumnen printistä digiiin eli sähköiseen juttuun.

    Maailma muuttuu Motoseni! Pysy mukana ajassa!

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 94)