Käyttäjän Puu Hastelija kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 554)
 • Puu Hastelija

  Miksi kesät ovat nykyisin lämpimämpiä kuin ennen?

  Ilmalämpöpumput.

  Koska ihmiset haluavat asunnot viileiksi kesäisin, niin lämpö pumpataan ulos asunnosta ja ulkoilman lämpö nousee. Vastaavasti talvella on kylmempää, kun lämpö pumpataan ulkoilmasta taloihin.

  Puu Hastelija

  Tolopainen,  miksi ihmeessä sitten vänkäät, että 65e kantohinta olisikin 75e kantohinta, kun kuitenkin tunnut ymmärtävän kyseessä olevan sijoitustuoton ei kantohinnan. 

  Puu Hastelija

  ”Menin piruuttani Transportterilla kesärenkailla vetelemään heitä pois.”

  On se jätkä pirullinen. Soittiko ne sitten jonkun vetämään traktorilla, että pääsivät pois.

  Puu Hastelija

  ”Mehtäliiton 65€/kiinto kun lisätään boonukset ollaan lähes 75€/ kiinto”

  Selasin nyt enemmän ajatuksella tuota Metsäforestin boonusjuttua. Fakta on kuitenkin se, että Tolopaisen saama puunhinta on tuo 65e. Selvällä suomen kielellä sanotaan ”voit sijoittaa puukauppatulojasi….” Jos katsoo, että tuotoksi riittää tuo arvonnousu 65e -> n. 75e ja rahat ovat mahdollisesti n. 5v kuluttua puukaupasta käytettävissä, niin ihan hyvä.  Tämä edellyttää kuitenkin uusia puukauppoja  jotta tämä yhtälö toimii = boonusten perässä mennään, eikä ymmärretä kokonaisuutta.  Onhan näistä saanut tälläkin palstalla lukea, mitä enemmän ostaa,  niin sitä enemmän säästää… Omien hankintatukkien kanssa olisi tullut niin raskaasti pataan metsägroupin mitoilla  että mitkään boonukset eivät olisi kuitanneet erotusta. Etenkin kun rahat ovat olleet jo sijoitettuina. Isommalla alkupääomalla.

  Ne hankintakuitujen loput vielä ovat kyllä metsässä. Ehkä tuossa lähiviikkoina ne voisi käväistä ajamassa.

  Puu Hastelija

  Tuohon 1000 runkoa -> 500 runkoa ja kasvu tippuu puolet.

  Jos tehdään normaali alaharvennus, niin poistetaan niitä heikompia  kilpailussa häviölle jääneitä yksilöitä. Samoin poistetaan laatuvikaisia yksilöitä. Hetkellinen kasvun notkahdus ehkä 5-20%.

  Jatkuvan kasvatuksen puustopääoma alas – rahat tilille – jees yläharvennusmallissa hontelot ei tukinkokoiset puut jätetään lihomaan,  oli niissä latvusta, lumikuorman kestoa, juuristoa pystyssäpysymiseen tahi ei. Tällöin kasvutappio on konkreettista ja, pitkäkestoista ja luonnon usein voimistamaa.

  Puu Hastelija

  Kulut menoihin ja hankintatyön veronalainenosuus tuloksi sille vuodelle kun tehty. Hankintavähennys puitten tilitysvuodelle vähennyksiin.

  Puu Hastelija

  ”Laittaisitko lyhyen laskelman, miten nopeasti tuon noin 75e/m3 kantohinnan saa tilille, jos nyt tekisi kaupat tuolla 65e/m3 hinnalla.”

  Jos en nyt aivan väärin ymmärtänyt, niin nyt puhutaan 5v tilitysajasta. Ei tällä ole kyllä mitään tekemistä normaalin kauppatavan kanssa. Johan inflaatiokin syö tuon verran 5v aikana. Osaako joku muuten vastata, pystyykö näistä lisäsijoituksista nostamaan vain osan,  vai täytyykö ne nostaa kaikki pois, jos haluaa ihan oikeasti tuon puukauppatilin käyttöönsä,  eikä vain tuottoa (korkoa)?

  Puu Hastelija

  Eli laskelma menisi suunnilleen näin: puuta myydään 100 000e, alv0 (merkitään 100) vuosi 0

  100×1,05=105×1,05=110,25 vuosi 2 (veroja ei ole huomioitu)

  ”15 %osuuden uuteen sijoitukseen maksaa ML ”

  Miten tämä laskelma nyt jatkuu? Mitä edellytetään? Saako koko puukauppasumman alv0 sijoitukseen?

  Puu Hastelija

  ”Laittaisitko lyhyen laskelman, miten nopeasti tuon noin 75e/m3 kantohinnan saa tilille, jos nyt tekisi kaupat tuolla 65e/m3 hinnalla.”

  Ei voi olla monimutkaista, jos sinä kerran tiedät, että 65e onkin lähes 75e. Laita nyt vaan se laskelma. Omat hankintatukit eivät menneet Metsä Groupille. Ei hinta niin paljon poikennut muista, mutta mitat olivat sellufirman mitat.

  Puu Hastelija

  Voisiko tuossa olla takana seuraavia ajatuksia:

  – voidaan perustaa työryhmä

  – voidaan lähettää valtuuskunta

  – voidaan laatia muistioita

  – lopuksi voidaan todeta sekametsät hyvä,  avohakkuut hyvä, kuusettuminen paha

  Tämä kaikki on siis saavutettavissa naurettavalla 19 henkilötyövuoden ja 1680000e hinnalla. Luonnollisesti perustettavan työryhmän täytyy olla poliittisesti ansioitunut, jotta sen sanomalla on painoarvoa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 554)