Käyttäjän puunhalaaja kirjoittamat vastaukset
-
Satakunta: https://www.epressi.com/tiedotteet/ymparisto-ja-luonto/satakunnan-hirvielainkantojen-hoidolle-asetettiin-lahivuosien-raamit.html Ja dind ding ding, we have a winner here! Suomen kaikkein suurin sallittu tavoite on juuri sillä alueella johon Urjalakin kuuluu: 33 – 40 /1000h
puunhalaaja 16.3.2021, 21:19Ja laitetaanpas taas kolme eri postausta koska ei voi edelleenkään pistää montaa linkkiä yhteen viestiin. Metsälehden toimituksen osaamattomuus jotenkin kauniisti symbolisoi Suomen metsäalan ahdinko. Bulkkia tehdään, mitään vaikeampaa ei osata.
Keski-Suomen tavoitteet: https://www.epressi.com/tiedotteet/ymparisto-ja-luonto/hirvielaintavoitteet-asetettu-keski-suomeen-2.html
puunhalaaja 11.3.2021, 20:30Nämä HCV-alueet ovat näiden luontojärjestöjen keino estää hakkuut alueilla joita he eivät saa muuten suojeltua.
Tuota väitettä on hyvin hankala todeta vääräksi.
puunhalaaja 11.3.2021, 10:08Anneli, somessa gp:n tyyppien mukaan kyse on alueista, joilla ei ole tehty mitään modernia luonnonhoitoa. Lisäksi sertissä on väitteiden mukaan tarkennus, että aktiivisella luonnonhoidolla lisätyt luontoarvot ei ole peruste estää hakkuita.
puunhalaaja 11.3.2021, 09:54Hömötiaisen talviravinto tulee pelloilta
No ei kyllä tule.
Mietin hyvän tovin lainaamanii Puunhalaajan ymmärämättömyyttä. Onko kysymys tahallisuudesta, vai ajatusvinoumasta?
Ensinnäkin olen pelkkä harrastelija ja toisekseen kirjoitan välillä valitettavan epäselvästi. Minun näkökulmastani täällä ja somessa sertien toiminta hahmotetaan jotenkin kummallisesti. Tätä ajatustani minusta tukee se, että kkv on asiaa tutkinut eikä ole huomannut laittomuuksia.
Jos ja kun asia on noin, niin silloin minun ymmärryksen mukaan ainoa toimiva ratkaisu on markkinoida sitä PEFC-sertiä niin, että kuluttaja hamuaa sitä ostoskoriinsa. Kuluttajalle pitää saada luotua positiivinen mielikuva, että hän voi tuntea itsensä vastuulliseksi kuluttajaksi tuon merkin nähdessään. Tällainen osaaminen on minusta ollut melko heikkoa perinteisten metsäalan toimijoiden parissa.
Se että oletan suurin piirtein ymmärtäväni miten sertit toimii, ei tarkoita sitä, ettenkö hahmottaisi noita ongelmia yksityiselle omistajalle. Toimivin ratkaisu voisi olla maanvaihdot valtion kanssa, tai pysyvä suojelu täydellä korvauksella. Tai voihan tämä homma ratketa niinkin, että FSC toteaa, että niillä alueilla ei ole erityisiä arvoja, hakkuut vaan päälle. Mutta niin tämä homma tuskin ratkeaa, että firmat rupeaisivat yt’äkkiä tietoisesti rikkomaan sertiä. Niillä on liikaa hävittävää.
puunhalaaja 10.3.2021, 21:40Ilmeisesti syy miksi puunhalaaja otti tuon päätöksen esille on lause mihin viranomaisen tutkimattajättämispäätös perustuu:
Postasin tuon koska muistelin täällä jonkun ajatelleen ääneen, että asiasta pitäisi valittaa kkv:lle. En ollut aiemmin tiennyt, että näin olikin jo näköjään tehty.
Eli tämähän tarkoittaa että kun metsänomistaja(joka ei kuulu FSC:hen) elinkeinonharjoittajana pakotetaan toimimaan FSC-Mix puunhankinnan sääntöjen (mm.HCV-alueet) mukaisesti niin kyseessä on kilpailulain vastainen toiminta.
En ymmärrä miten tuon ajattelet. Eihän tässä metsänomistajaa mihinkään pakoteta, vaan sertiin sitoutuneita toimijoita. Käytännössä tämä toki johtaa siihen, että jos ketjun merkittävät toimijat on kaikki järjestään mukana sertissä, niin se pakottaa muutkin mukaan, jos haluaa puutä myydä.
puunhalaaja 10.3.2021, 18:06FSC:lle viestiä kynäillessä törmäsin tähän: https://www.kkv.fi/globalassets/kkv-suomi/ratkaisut-aloitteet-lausunnot/ratkaisut/kilpailuasiat/2020/muut-ratkaisut/r-2020-00-0632.pdf
puunhalaaja 10.3.2021, 15:24Mielestäni tuo juttu oli jotenkin omituinen. Tyypithän liikkuu metsissä tarkastelemassa sitä, että miten firmat noudattaa sertifikaattia.
Sen sijaan omituista on se, että uutisten perusteella ei edelleenkään saa selvyyttä siitä, että ovatko nuo kohteet myös firmojen ja sertin mielestä hcv-alueita, vai onko kyse aktivistien tulkinnasta. Täytyy varmaan kirjoittaa sertille ja kysyä.
puunhalaaja 8.3.2021, 20:21Urjalassa, joka on varmaankin peurakannaltaan tiheimpiä alueita on kanta saatu hallintaan.
Ristiriitainen tuntuma tästä. Pe illalla akaan ja Urjalan rajalla oli yli 20 peuran porukka pellolla. Mun tontin ympärillä kulkee metsissä leveät urat, peuraa ja kaurista ihan hitosti. Mustikanvarvustot syöty. Toisaalta syksyllä muutamilla ajoretkillä peuroja näytti olevan vähemmän.
Kanta-arviota ei ole vielä tullut. Se tiedetään, että Urjalassa ammuttiin tällä kaudella reilut 200 peuraa vähemmän kuin vuosi sitten. Toivon tämän johtuvan kannan vähenemisestä. Mutta jos kanta-arvio on edelleen yli epävirallisen tihentymärajan (20/1000h), niin voiko puhua mistään hallintaansaamisesta?