Käyttäjän puutuomas kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 75)
 • puutuomas

  Metsäluonnostammehan saisimme ihmisavusteisesti huomattavasti monimuotoisemman, istuttamalla ulkomailta tuotuja puulajeja kuten douglaskuusia, mammuttipetäjiä ja onhan niitä muitakin hienoja puita vaikka kuinka paljon jotka menestyisivät kenties myös Suomen maaperällä. Säästöpuiden vaihtoehtona voisi olla että istuttaisi sopivaa erikoispuulajia aidattuna opastetaululla vähintään aarin alalle/ha, tietenkin kemeran täydellä rahoituksella. Mutta puihin räikeästi kohdistuva rasismi, on estämässä tätä  monimuotoisuus kehitystä.

  puutuomas

  Nämä nykyiset maapuut ja kelo suositukset kyllä ymmärtää pitkän aikaa tehotuotannossa olleessa metsässä, mutta on vielä alueita olemassa jossa kohtuullisissa määrin maapuiden ja kelojen hyötykäyttö olisi suotavaa. Metsokin tarvitsee kituvien mäntyjen neulasia talvisin henkensä piteeksi. Senkin on Luoja järjestänyt siksi viisaasti, että eivätpähän turmele hyvä kasvuisten mäntyjen latvuksia hakomisellaan.

  puutuomas

  Sellainen hankintakauppatyyli olisi minunlaisille unelma että riitäisi se kun puut on kasattu kourakasoihin metsäpalstalle, ajourien varteen ja ostaja ostaisi ne siihen. Tietääkseni nykyisin ajokoneita on koneketjuilla muutenkin niukasti eli tahtoo olla täysi työ pysyä motojen perässä talvikautena muutenkin, että siinä ei ehditä enään hankinta hakkaajien puita ajelemaan lisäksi. Eli haaveeksi jääpi.

  puutuomas

  Hankinnalla olen joutunut tekemään siitä syystä että pystykauppaa ei ole syntynyt tai on kiire rahalle ja viimeisin syy on että en luota muiden tekemiin harvennuksiin enkä varsinkaan ylispuiden poistoon mikäli hyvä alikasvoskuusikko tuloillaan. Ajot oon saanu järjesteltyä urakoitsijalle vaikkakin se on ollut ehdottomasti haastavinta koko hommassa.

  puutuomas

  Väitän että Suomen läheskään vanhinta mäntyä ei kukaan ole vielä löytänyt eikä tule koskaan löytämäänkään. En näkisi tarpeelliseksi hakata enään viimeisiä lähes kirveen koskemattomia metsiä missään, missä niitä vielä on. Toki edellyttäen että yksityinen mo. saa suojelusta vähintäänkin kilpailukykyisen korvauksen, verrattuna tehometsätalouteen ja yhtä usein. Valtio nyt haaskaa rahat kuitenkin johonkin venäjä kauppoihin ym. ulkomaisiin energia sijoituksiin, että etenkin sille ehdoton hakkuukielto viimeisiin maamme luonnontilaisiin metsiin.

  puutuomas

  Parashan olisi nyky tietämyksen valossa tehdä metsäojat vanhankansan risusalaojina. Tiedän lentokenttiäkin joissa on risusalaojitus tehty aikoinaan ja erittäin toimivia ovat vielä tänäkin päivänä. Pelloista puhumattakaan.

  puutuomas

  Tarkoittaako verottaja varmasti tuolla ”Lisättävät metsävähennykset voivat olla yhteensä enintään 60% luovutettavan metsän hankinta menosta” yksinomaan yhtä myytävää metsätilaa vai koko myyjän metsä alaa, useine tiloineen? Voi olla verottajan tekemä ansa josta liian optimistisella tulkinnalla saa itsellensä tilan myynnistä vain lopulta suuret verovelat maksettavaksi ja ajautuu konkurssiin. Eikä olisi ensimmäinen verottajan epäselvistä käytännöistä johtuva konkurssi tässä maassa.

  puutuomas

  Ok. Kiitos laskelmista. Nyt minäkin alan ymmärtämään. Verottajan kanssa täytyy olla tarkkana.

  puutuomas

  Eli TTL.n laskema 13000e myyntihinta toisi tilan ostohinnan 7000e takaisin. Ja jos myisi kaikki tilat niin hinta pitäisi olla 4x13000e = 52000e että saisi sijoituksensa pois, myyntikanavana tori.fi. hinnaksi tulisi n.3000e/ ha pääasiassa hyvästä taimikosta. Omasta mielestä kohtuuttoman suureksi nousisi hinta, tuskin alan myymään myymisen ilosta.

  puutuomas

  Näiden laskelmien ja omien tietojen yhdistelmänä pitäisi yhdestä näistä 7000e tilasta saada vähintään 31000 e että jäisi se sama 7000e käteen verojen jälkeen? Eli tilojen osittainen myynti on tehty kohtuuttoman kalliiksi. Tosin jos myisin kaikki kerralla, eli lisäisin tuohon vielä 3x 7000e+31000e= 52000e josta käteeni jäisi verojen jälkeen 28000e ja saisin tiloista maksamani hinnan takaisin. Epäilen että tuolla hinnalla ei ole ostajia koska hakkuumahdollisuudet on nyt käytetty.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 75)