Käyttäjän raivuri kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 429)
  • raivuri

    Samaa on tullut itsekin harrasteltua lahokohteilla ja soveltuvin osin muuallakin. Mänty kasvaa todella hyvin ja laatuakin löytyy rehevän maan sekapuuna jos on muuta seassa. Tosin en noille kohteille ole mäntyä juuri istuttanut vaan se tulee yleensä luontaisesti siemenpuiden ja jättöpuiden kautta. Taimikonhoidossa voi sitten yleensä valita rehevyyden ja laadun mukaan mitä jättää enemmän. Joskus oikein reheviin paikkoihin tulee koivuakin jätettyä. Teen pääosin taimikonhoidot itse. Tosin ei metsurikaan valittanut yhdellä kuviolla kun idean selitin ja hyvä tuli. Ensiharvennuksia teen myös itse, mutta osa tehdään isoilla koneilla. Kasoja tietenkin tulee ja tavaralajikohtainen hehtaarisaanto pienempi. Se taas tarkoittaa, että tällä mallilla kasvatettaessa motolla harvennettavan kuvion koko tulisi olla vähintään kolme, mielellään neljä, hehtaaria.

    raivuri

    Näitä suorittavan viestejä lukiessa tuntuu välillä hieman epätodelliselta. Vai ensiharvennukseen 1500:lla rungolla. Kuusikon istutustiheys on yleisesti 1800. Muutama sata mäntyä ja koivua jää yleensä hyvin hoidetuillekin kuvioille ja kappas, 2000 runkoa. Kylvömännikkö on monesti hyvä vielä 2000-2500. Tuo määrä tasaisesti jakautuneena hehtaarille ei aiheuta korjuussa suurempia ongelmia mikäli hoitotoimet on ajallaan toteutettu. On tietenkin eri asia mikäli jo ensiharvennuksella haluttaisiin lähes tukkikoon puuta korjata mutta itse olen kyseisen toimenpiteen sisäistänyt hieman erilailla….

    raivuri

    Omistuksessani on vajaa 10 toisistaan erillään sijaitsevaa erikokoista ja erilaista metsätilaa. 150 hehtaarista aina vajaan 10 hehtaarin paloihin. Lisäksi vastaan kahden sukulaistilan metsätaloustoimien suunnittelusta ja toimenpide-ehdotuksista kirjoituspöydän äärellä. Lähitilojen, joilla enemmän tulee liikuttua, ”suunnitelma” menisi nätisti päässä lokeroituna. Sen sijaan suuremmalla tilamäärällä ja varsinkin kauempana olevilla tiloilla ehdottomasti on hyvä olla sähköisesti eikä vaan päässä. Ei muista kaikkea.

    Itse aiemmin pelannut exelin kanssa, mutta nyt olen todennut metsäpaikan hyväksi, monipuoliseksi ja tarpeelliseksi.

    raivuri

    Käsittääkseni Vapon ja MG:n hanke Kemiin kaatui siihen, ettei Eu:sta saanut uusiutuvan energian täysiä tukia hankkeelle, jossa osittain olisi hitaasti uusiutuvaksi luettava turve mukana. Vapo olisi halunnut jatkaa, mutta MG vetäytyi hakemuksesta. Näin olen itse tuon käsittänyt.

    raivuri

    Ainakin itse olen ML:n paketin kokenut omilla asetuksillani helpoksi ja kilpailukykyiseksi. Varsinkin korko on hyvä. Silti toki kilpailutan aina pieniä isommat kaupat. Yhteen isoon on oltava suhteet kunnossa, jotta myrskypuut ja mahdolliset liian pienet leimikot saa tarvittaessa dumpattua jollekin hinnasta riippumatta, mikäli hankinta ei osottaudu kannattavaksi/kiinnostavaksi.

    raivuri

    Sain kaupattua hankalan tilan hankalimmat harvennukset. Olen erittäin tyytyväinen vaikka hinta jäi toki heikoksi, mutta tulevatpahan kuntoon ja tukiksi järeytyminen jatkuu. Hankalia ja taloudellisesti vaatimattomia kohteita, joten vain yhdellä harvennuksella mennään kohti päätehakkuuta. Muuten jättäisin luonnon hoitoon nuo, mutta vuokramökkien lähiympäristö on pidettävä avoimena ja siistin näköisenä eikä riukuuntuneena mäntykoivuviidakkona. Yhteensä 5 ha suolammen rantamännikköä ja lampeen johtavan suurehkon keräysojan erittäin märkiä reunakaistoja. Nyt on tilojen pienehkö suopohjan osuus käsitelty 5 vuoden aikana 80 prosenttisesti, joten tilanne siltä osin varsin mukava. Hankaluuden vuoksi meni luotto-ostajalle ja lupasi helmikuulle sanoen tuon pohjan pitävän jo nyt melko hyvin

    raivuri

    Nyt kansallispuistoon päätyvät alueet lienevät olleet jo pidemmän aikaa tehokkaan metsätalouden ulkopuolella. Iso osa on tainnut olla suojelualuettakin, joten se ei ole puun hakkuumääristä pois. Varmasti iloinen uutinen noille nurkille. Joskus oli jossain juttua kansallispuistojen kerrannaisvaikutuksista paikallistalouteen… Puistoja ei vaan tulisi liikaa perustaa, ettei niiden hohdokkuus ja merkitys haalistu. Siitä olen jeessin kanssa täysin samaa mieltä, että ainakin matkailun kannalta vilkkaimpia puistoja tulisi hoitaa enemmän maisemien ja käyttöarvojen malliin, kuten Keski-Euroopassa, kuin totaalisuojelun nimissä. Umpeenkasvaneet maisemat ja kuusiryteikkö ei kiinnosta muutamaa ekologia lukuunottamatta ketään vaikka 30 vuoden kuluttua.

    raivuri

    Tuohon Vapon tapaukseen vielä. Valtio omistajana on iso poliittinen riski yritykselle. Valtion viimeaikojen rekordi ihan jo pörssifirmojen kautta katsottuna on varsin ”vakuuttava”. Fortum, Fennovoima vaikkei pörssissä olekaan, Outokumpu. Kirkkaimpana johtotähtenä tietenkin Kainuun pelastus, Talvivaara. Solidium sijoittajana syö tehokkaasti varallisuutta.

    raivuri

    Eilen laitettiin nimet paperiin reilun tuhannen kuusikuution + 300 mäntykuution päätehakkuusta hyvän tien varressa. Kelirikkoleimikko ainakin tuntui kelpaavan ihan mukavasti yli kuudenkympin hintaan.

    Sen sijaan alkusyksystä kovassa vedossa oleva koivutukki oli tullut jonkin verran alaspäin syksyn huippukaupasta, joten peltokoivikon nurin laitto laitetaan sivuun odottelemaan parempia aikoja.

    raivuri

    Hah hah. Konenäkö muka korvaisi kuljettajan. Mitähän se konenäkö tykkää reilusti kivisestä maaperästä, lumisateesta, tykkylumesta, mahdollisista ennakkoraivauspuutteista, pehmeästä maaperästä tai vaikkapa upottavasta kohdasta suolla?

    Kuljettajaa ei korvata pitkään aikaan vielä. Sen sijaan tekniikka auttaa optimoimaan apteerausta ja yms. Ajokone voisikin periaatteessa toimia automaattisesti helpoissa ja kantavissa olosuhteissa moton merkatessa gps:llä ajourat ja kasat

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 429)