Käyttäjän rame kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 134)
 • rame

  Kyllä niitä veroeuroja kuluu muuallekin kuin koulutukseen ja terveydenhoitoon, näyttäisi että tehostamisen varaa on.

  HS 25.3.2015:
  Suomen maatalous tuottaa kansantuotteestamme noin 2,7 prosenttia. Meillä on 59 000 maatilaa ja niillä 78 000 työpaikkaa eli 1,3 työpaikkaa maatilaa kohden.

  Eurostatin Agriculture and Fishery -tilastokirjan mukaan maatalouden tuotannon arvosta vuonna 2010 Suomessa 59 prosenttia oli maatalouden tukia. EU:ssa tukien osuus on keskimäärin 16 prosenttia. MTT:n taloustutkimuksen mukaan tukien osuus Suomessa on 35 prosenttia, mutta siinä tukien käsite on ymmärretty suppeasti.

  Maataloustuestamme noin 60 prosenttia on kansallista tukea. Valtion vuoden 2015 budjetissa maataloustukimenot ovat 1 814 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi on huomattava muun muassa valtion osuus maataloustuottajien eläkkeistä (624 miljoonaa euroa vuodessa) ja lomituskorvaukset (210 miljoonaa euroa vuodessa). Maatalouden tuki yhtä alan työpaikkaa kohti on noin 34 000 euroa vuodessa.

  Pohjoisissa naapurimaissamme Ruotsissa, Virossa ja Latviassa kansallista maataloustukea ei juuri makseta, ja silti naapurimaidemme elintarvikeomavaraisuus on hyvä ja ruoan hinta Suomea halvempi.

  Suomalainen tukijärjestelmä hidastaa maatalouden rationalisointia. Tuki on Suomessa siirtynyt pellon hintaan, joka jarruttaa tilakoon kasvua. Pellon keskihinta Suomessa on nyt noin 8 500, Ruotsissa 5 400, Virossa 2 000 ja Latviassa 1 300 euroa hehtaarilta.

  Maatalouden tukijärjestelmää on vastedes suunnattava tuotannon rationalisointiin ja tehokkuuden lisäämiseen. Samalla tukiviidakkoa ja sen byrokratiaa on kevennettävä. Suomella ei ole varaa eikä perusteita nykyiseen korkeaan kansalliseen maataloustukeen.

  Timo Linkola
  tekniikan lisensiaatti, Espoo

  rame

  En tiedä mitä ”oikeasti töitä” tarkkaan ottaen tarkoittaa mutta en ymmärtääkseni tee niitä kun sahaan pari-kolme tankkia päivässä.
  Mukana repussa sahaan liittyen (ms/rs) teräviila, sytytystulppa ja sahan mukana tullut monitoimityökalu.

  rame

  Saivatko ne mitään paremmuusjärjestystä noille vai ovatko niin rähmällään joka suuntaan että ainoastaan väristä kiistellään?

  Tänään ton hva550 kans pari tankillista sahasin eikä saanti ainakaan sahasta jää kiinni.
  Muutoin on paha sanoa mitään minkään sahan paremmuudesta kun ei vertailukokemusta kerran ole.

  rame

  Varmasti hyviä noi pussit, itellä vanha Samsung xcover2. Toiminut muutaman vuoden ilman suojaa ja ainahan se on enemmän tai vähemmän märkä oli ilma mikä hyvänsä mutta pelittää vielä ja rintataskussa pitänyt kesän talven.

  rame

  Jos haluaa itekkin ottaa osaa pienimuotoiseen metsänhoitotyöhön (tämän tason laitteilla) ympäri vuoden näillä leveysasteilla niin kelkka ja mönkijä eivät ole toistensa vaihtoehtoja. Mökijällä ei ole teloillakaan ymmärtääkseni asiaa noihin olosuhteisiin joita tuossa aikaisemmin kuvasin, käsitys perustuu nähtyyn kun käynyt kelkkojen ratakilpailuissa ja telamönkijät yrittäneet ulosajaneita vetää takaisin radalle.
  Molemmat on täälläkin ja käsipelillä lastaillaan ja puretaan, purku tosiaan se hankalampi homma jos rankaa suurempaa nostellaan pinoon.
  Mielenkiintoisia kamppeita tulossa ilmeisesti kotimaastakin näihin pienimuotoisiin kuljetustarpeisiin, Logbullet 1300kg ja Finnbullet 2500kg.

  rame

  Tiedä noista merkeistä mutta pitkä- ja leveätelainen tietysti pitää olla.
  Täällä pohjoisemmassa se on tarkkaa puuhaa kun puuterilunta on toista metriä ja parireessä pari pm3 4n metrin tavaraa.
  Jäljet on ajettava ennakkoon ja niillä on parempi pysyä kuorman kanssa, toinen juttunsa on kun yrität lapioida puun tyveä näkyviin ja lumi on kuin viljaa.
  On se vaan mukavaa puuhaa, tällä ei kyllä tiliä tee mutta eipä käy aika pitkäksi kevättä odotellessa.

  rame

  Tottunut kans noihin laseihin kun pitkään käyttänyt, silmikkoa en laske alas kun tuntuu ettei saa henkeä!
  Ainoa mikä haittaa enemmälti on huurtuminen talvella, konkretisoituu kun lumet putoaa oksilta ja läväyttää silmikon naamalle.

  rame

  Eihän PPn hommat yritysasteelle jäänyt, hänestähän tuli miljonääri kun muut menettivät rahansa. Nyt veronmaksajat YRITTÄVÄT vaaleilla valituilla vetäjillä, toivottavasti sijoittajatkin saavat tälläkertaa panostuksilleen katetta.

  rame

  Nooh, kukin taaplaa tyylillään; yhden aatteen kannattajat vain tahtovat jossain vaiheessa jäädä jalkoihin asiassa kuin asiassa.
  Joillekin tahoille jk on tietysti punainen vaate ja heidän vanavedessään kulkijat ovat uskossaan vahvoja.

  rame

  Kari Kangaan kanssa samoilla linjoilla, johtuu osittain siitä kun hankkimani palstat ovat olleet hoitamattomia eikä kuitenkaan raaski muuttaa eri muottiin kun potentiaalia on selkeesti näinkin edetä.
  Sitä en kiistä että massat voivat olla pienempiä mutta kokonaistuloksesta voidaan olla montaa mieltä näissä olosuhteissa.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 134)