Käyttäjän rame kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 134)
 • rame

  Vanhalla diesel henkilö- ja pakettiautolla savutuksen max K-arvo turbolla 3 ja vaparilla 2,5.

  Euro 4 moottorit 1,5.

  Euro 5 ja 6 jne. tehtaan ilmoittamaan arvoon päästävä.

  Kauankohan täysikäisillä avolavoilla ym. annetaan päristellä, muuten niitä ei liikenteestä pois saa kuin sanktioilla kun ovat ikiliikkujia.

  rame

  W211 tuli myyntiin vissiin virallisesti 2003 ja aina noissa alkusarjan malleissa on ”viilattavaa” on ne sitten autoja, moottorisahoja tms. teknisiä vempeleitä.

  Tuokin vaiva on poistettu hiljaisuudessa jossain vaiheessa, korjaushinnoista ei mitään tietoa.

  Sähköhydraulisten SBC-jarrujen viat. Tämän murheenkryynin MB on ratkaissut lopullisesti poistamalla järjestelmän W211:n uudistetusta mallista vuonna 2006. MB ei liene mainostanut muutosta kovinkaan näyttävästi, mutta autojulkaisuista siitä on voinut lukea.

  rame

  Jesselle: Mitä siinä naapurin mersussa on kilometrejä, onko se W211 eli mallisarjan 1. tekele?

  Pahasti on hajonnut jos ei kannata korjata.

  rame

  Rekisteröity on, kyllä sinne kävijämäärälaskuri pitäs saada tarjouspyynnön laatijalle ilman muuta.

  rame

  Kyllä puuntaimen istuttaminen on kannattava investointi siihen liittyvine rituaaleineen monelle muulle mutta ei mo:lle tänä päivänä.

  Metsänomistajan kokonaistilanne tosiaankin laaja käsite, missä kunnossa ja minkälaisessa kasvuvaiheessa on tullut palsta hankittua omistukseen on yksi merkittävässä asemassa oleva juttu metsänhoitoa ajatellen. Olen tullut siihen tulokseen omalta osalta että metsä saa itse päättää mitä missäkin kuviossa kasvatetaan, minä auttelen tehden laatuharvennuksia eri kehitysvaiheissa; se täytyy tässä todeta että hankinnat olleet hoitattomia kymmeniä vuosia ja koneitakin käytetään järeimmissä kuvioissa.

  Männyn istuttamista ajattelin kokeilla pienessä mitassa joihinkin pieniin aukkoihin suoraan kunttaan kuivassa hiesumaassa, hirvet kylläkin riipineet luonnon taimet joten riskit ovat kyllä melkoiset onnistumisen kannalta kaikin puolin.

  Nyt alkamassa parin hehtaarin hieskoivikon ensiharvennus, raivasin sen kolmisen vuotta sitten ja alkaa vahvimmat yksilöt erkaantua. Sinne ilmeisesti odotettavissa kuusen alkuja jatkossa jos sen tuhanteen väljentää, aika näyttää.

  Tämänkaltainen metsänhoito on kauhistus monelle mutta ymmärrän kyllä heitä heidän asemansa vuoksi. Sen enempiä saatuun ohjeistukseen puuttumatta niin tämä on yhden aktiiviharrastajan valinta ainakin niin kauan kuin kuntoa riittää.

  rame

  Tottakai massimiehet ostaa päivän hintaan kun kerran rahantarpeessa olevia tahoja löytyy jotka myyvät, on se sitten valtio tai yksityinen joka ostanut velkarahalla tai kulunki muuten vaan suurempi kuin tulopuoli.

  Puun hinta ei nouse ellei kysyntä vilkastu, muuta konstia ei ole.

  rame

  Kyllä tämänpäivän mittausteknologia ja mitaustulosten ”vaaitusten” dokumentointi pitäisi riittää ostajapuolelle.

  rame

  Maatilatalous sanana sisältää molemmat sekä maatalouden että metsätalouden, löpön käytön kannalta samoilla tulkinnoilla mennään.

  Trafi

  Maataloudella tarkoitetaan varsinaista maataloutta sekä sellaista erikoismaataloutta tai maa- ja metsätalouteen liittyvää muuta toimintaa, jota ei ole pidettävä maataloudesta erillisenä toimintana.

  Metsätaloutta on metsän kasvatukseen ja käyttöön kohdistuvan elinkeinon harjoittaminen lukuun ottamatta puun teollista jalostustoimintaa ja siihen liittyviä kuljetuksia. Katso poikkeukset

  Maatilatalouden harjoittajalla tarkoitetaan verovelvollista, jota verotetaan maatilatalouden tuloverolain (543/1967) nojalla tai metsätalouden tulosta tuloverolain (1535/1992) 43 §:n nojalla. Maatilatalouden harjoittajaksi katsotaan myös sellainen verovelvollinen, jota verotetaan maatilatalouden tuloverolain nojalla, vaikka tämä saisi pääasiallisen tulonsa palkkatyöstä.

  https://www.trafi.fi/tieliikenne/verotus/polttoainemaksu/traktorit/traktori_maa-_ja_metsatalouskaytossa

   

  rame

  Asia muutoin selkeä löpön käytössä mutta rinnastetaanko ”maa- ja metsätaloutta” harjoittava henkilö samoin säännöin kuin ainoastaan ”metsätaloutta” harjoittava henkilö?

  rame

  Tuollainen traktori + täysperäkärry-yhdistelmä voisi olla myös metsätaloutta harjoittavien yhteisomistuksessa ja sillä voisi siitä huolimatta ajaa löpöllä kun kukin ajaisi puuta omistamistaan metsistä.

  Tuossa alla kyllä lukee ”maatilatalouden harjoittajan…”, onko se sitten eri asia jos on ainoastaan metsätaloutta harjoittava henkilö?

  Trafi

  Traktoria saa käyttää polttoainemaksua suorittamatta maa- ja metsätaloudessa. Tämä koskee kaikkia traktoreiksi luokiteltavia ajoneuvoja riippumatta niiden omistussuhteista.

  Maatilatalouden harjoittajan hallitsemaa tai maatilatalouden harjoittajien yhdessä hallitsemaa traktoria saadaan polttoainemaksua suorittamatta käyttää myös kuljetuksiin, jotka liittyvät:

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 134)