Käyttäjän rame kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 134)
 • rame

  Jos tuota jatkettua lähikuljetusta miettii traktorilla varustettuna kuormaimella + täysperäkärry pankoilla.

  4-akselinen täysperäkärry, kokonaispaino 36t ja omapaino 10t.

  Traktori 12t, sallittu peräkärrypaino 36t jarruin.

  5-6m kuitua sais ottaa 26t, jäisikö kuorma vajaaksi?

  rame

  Jätkä<span class=”comment__time bbp-reply-post-date”>5.5.2017, 23:19</span>

  Muutamissa liikennetraktoreissa on jo sellaiset perävaunut, että niihin saa lastattua kaksi mittaa tukkeja.

  ——

  Sen verran huonosti seurannut kehitystä ettei ole osunut silmiin ko. vehkeet, onko niissä kuormain vaunussa vai traktorissa? Etunsa yhdistelmällä kyllä on normikuljetusketjuun verrattuna niille sopivilla kohteilla.

  rame

  Kaikkia noita Jätkän listaamia huoltotöitä on tehty eikä tässä ole tarkoitus syyllistää aikanaan tehtyjä päätöksiä eikä tekijöitä.

  Omalta osalta olen valmis osallistumaan kustannuksiin osakasteiden saamiseksi ympärivuotiseen käyttöön.

  Metsähallitukseltakin hyviä esimerkkejä löytyy kunnostuksista, sen verran krouvia tavaraa näkyy olevan ettei sinne herkemmät Avensiksella ajele mutta kantaa kyllä ja se on pääasia.

  rame

  Tolopaisen ja sp:n linjoilla, tässähän menee metsätöiden kannalta vähintäin pari kuukautta vuodessa rokulissa noiden teiden takia aktiiviporukan osalta.

  rame

  Taitaa nuo vasemmiston vappupuheet olla vain kateellisten jupinaa kepulaisille jotka ovat eläneet tukiaisilla sukupolvesta toiseen.

  Mutta asiaan, tässä kuussa alkaa sitten uusi aikakausi puukaupalle; kuutio.fi uusi puukauppakanava mesänomistajille.

  Jatkossa on tarkoitus aloittaa myös hankintakauppojen ja jopa käteispuukauppojen välittäminen. Hankintakaupassa korjuusta vastaa myyjä. Käteispuulla tarkoitetaan myyjän ennen jo ennen kaupantekoa tienvarteen tuomaa puutavaraerää.”

  http://yle.fi/uutiset/3-9587059?origin=rss

   

  rame

  Ensiharvennustyömaalla oli aina muutama tuommoinen per hehtaari jotka metsurityönä kumoon, ammattilainen oli asialla.

   

  rame

  Tänään aamulla 1/2l kahvia ja kaurapuuroa.

  Mettässä kului 1,5l kivennäisvettä ja nuotilla poltin 200g Kivikylän wanhanajan nakkeja, toinen puoli paketista jäi sinne odottelemaan huomista.

   

  rame

  Kiitoksia avoimuudesta Tamin termein ”veljet”.

  Isossa kuvassa yksi asia on ylitse muiden eli miten voidaan katkontaa yksipuolisesti muuttaa, sitä en jaksa uskoa että puun myyjä jättäisi kauppakirjasta lyhyet tukkipituudet pois ja nykytiedoilla vielä samoilla painoarvoilla muiden piituuksien kanssa.

  Toinen asia stten on miten tämä pääse tapahtumaan valtakirjakaupoissa ammattilaisten valvovien silmien alla.

  rame

  Jälkikasvu halusi ostaa omilla rahoillaan kymmenisen vuotta sitten auton ja valtuutti minut sen hankkimaan, rahaa oli käytettävissä alle 2te.

  Löysin yhden 160tkm ajetun -96 Astra 1,6 8-venttiiliä, hinta 1800e. Koeajoin sen ja sovittiin myyjäliikkeen kanssa että hintaa ei lasketa mutta uudet kesärenkaat alle, jakopään huoltoremppa + vesipumppu, etupäähän uudet jarrulevyt ja palat, tulpat, ilmansuodatin sekä katsastus. Ostaja ja myyjä molemmat tyytyväisiä, eihän noi osat silloin maksanut tarvikkeina kuin alle 200e ja renkaita taisi olla nurkat piukassa sekä huoltomiehet kevätauringossa pihalla.

  Ite siihen öljyjä, suodattimia ja kertaalleen tulpat vaihtelin ja uudet talvirenkaat ostin, muuta se ei tarvinnut 100tkm:n jonka jälkeen se myytiin 300e.

  Jos oikein muistan niin vaihdelaatikko oli lähes hermeettisesti suljettu, öljytikkua ei ollut eikä siitä öljyjä pystynyt vaihtamaan eikä tarkistamaan, joku voi muistaa paremmin asianlaidan kuin minä; ainakaan en niitä vaihtanut kertaakaan.

  Sitä vaan että ainakin osa viime vuosituhannen lopun autoista melko yksinkertaisia ja pomminvarmoja tekeleitä vaikka huollot itekseen tekikin ja kilometrejä kuitenkin >250tkm.

  rame

  Tuoretta tavaraa ilmeisesti myitte, mikä oli muuntosuhde rangalla punnituksessa (m3=x kg)?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 134)