Käyttäjän Rukopiikki kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 291)
 • Rukopiikki

  Onko valkohäntäpeurakolareissa paljon kuolleita. Eläin on pieni, mutta kun noin paljon rytisee niin varmasti joku auto päätyy pöpelikköönkin tai toiseen autoon tai peura tulee moottoripyörään ja vaikka mitä mahdollista.

  Rukopiikki

  Kuinka suuret taloudelliset kulut valkohäntäpeura aiheuttaa autoilijoille kolarikorjauksien/vakuutusmaksujen muodossa. Tietääkö kukaan.

  Rukopiikki

  Pellon reunoilla jalopuiden taimet oli menny sorkkaeläinten suihin. Saa sitä yrittää monimuotoisuutta vaalia kun pian mustikan varvutkaan ei pääse kasvamaan.

  Rukopiikki

  Metsäkanalintujen poikasien vilkkain kuoriutumisaika on näillä seuduilla nyt parhaillaan. Lämpömittari näyttää +8 ja eilen illasta asti on tullut kaatamalla vettä. Epävakaista ja viileää säätä luvassa myös tulevina päivinä. Poikasille käy nyt niin sanotusti kylmät. Ensi syksynä saa pyssyt jäädä rasvoihin.

  Rukopiikki

  Taitaa ameriikan pojat haluta Suomenkin sotaan Venäjän kans. Ukrainassakin haluavat sodan jatkuvan mahdollisimman pitkään, että Venäjä heikkenis sitä kautta. Amerikallehan ois lottovoitto jos saisivat Suomen ja Venäjän lietsottua sotaan. Nyt näyttää lupaavalta kun natoprojekti viivästyy. Ei tarvi ameriikan pojilla muuten osallistua kun rahtaamalla aseita Suomeen ja toivomalla, että sota kestää mahdollisimman pitkään. Sieltä meren takaa yllyttää vaan molempia osapuolia. Se on hyvä meren takana sotia lietsoa ja toisen persiillä tuleen istua. Mitään hätää ei ollut Venäjän kanssa ennenkä tämä sodan ja naton lietsonta median ja ameriikan taholta alkoi.

  Rukopiikki

  Pohjoisen metsien kasvun taittumiseen syy on selvä. Tyypillinen aukko on nykyään ainakin valtion metsissä hakattu vielä aika nuoreen männikköön, vuosilustoja usein katsellut että parhaassa kasvussa olevaan. Kun vielä vuosituhannen vaihteessa tyypillinen aukko oli hakattu satoja vuosia vanhaan metsään, joissa puiden vuosilustot olivat viimeisinä vuosina ohuempia kuin virsikirjan lehdet. Tukit ovat pinoissa nykyään pieniä. Ei siellä enää ole sellaisia sylintäyteisiä satoja vuosia vanhoja tukkeja mitkä olivat ennen yleinen näky teiden varsilla. Hiilen sidonnan kannalta metsiä kannattaisi ehkä kasvattaa vanhemmaksi, niin tukkiprosenttikin kasvaisi. Sahuritkin tykkäisivät kun saisivat pohjoisessakin päin vielä joskus sahata vähän isompiakin tukkeja.

  Rukopiikki

  Venäläiset kenraalit on toistaiseksi menestyny niin huonosti, että ukrainalaisten kannattaisi pyrkiä kaikin tavoin suojelemaan heitä ja pitämään hengissä. On vaarana, että tulee parempia tilalle.

  Rukopiikki

  Katsoin juuri äsken listan, että talvisodassa Suomeen hyökkäsi ainakin kymmenen ukrainalaista divisioonaa.

  Rukopiikki

  Myös muilla rintamilla Suomeen hyökkäsi paljon ukrainalaisia joukkoja. Katsoin kerran listan Neuvostoliiton divisioonista talvisodassa ja hyvin monet niistä oli ukrainalaisia.

  Rukopiikki

  Ruotsi hävisi Ukrainassa Pultavassa ja pian oli kasakat pohjanmaalla. Historia on mielenkiintoista ja samat sävelet vuosisadasta toiseen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 291)