Käyttäjän Santtu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 106)
  • Santtu

    Nuo sanat rööri roopella tulee syvämmestä. Toivotaan parasta.

    Ei oikein haluaisi provosoidakaan provosoinnin takia. Kyllä täällä on paljo porukkaa, mikä kokee palstan tärkeäksi kanavaksi tuoda asioita jopa jotain kautta suurelle yleisölle.

    Jotenkin kaipaan niitä aikoja, kun Pöllö antoi tulla asiaa oikeasti ja perustellusti. Pöllö osasi myös sopivani provosoinnin, ilmeisesti luontaisena lahjakkuutena.

    Missähän Pöllö on ja mitä tekee 🙂

    Paltauudistuksen syyt on mulle jäänyt epäselväksi. Tulikohan paine Metsälehdelle aivan muualta. Kun nyt katsoo, miten paljon on toimimattomuutta ohjelmassa ja muutenkin palstan ulkoasu ja sisältö ei ruoki niin hyviä keskusteluja kuin silloin vanhaan hyvään aikaan 🙂

    Ilmeisesti nyt on mennyt muutama päivä pikkunotkahduksessa, mutta yksi uusi kirjoittaja tai vanha saattaa porukan päästää irti hetkellisestä väsymyksestä, ehkä jo tänä iltana.

    Toivon palstalle pitkää ikää, ainut mielipide palsta, jota ei politikot suoranaisesti sensuroi omaksi edukseen.

    Ihan varmasti palsta tuo Metsälehdelle lukijoita ja ajatuksia juttuihin sekä uskallusta kirjoittaa aroistakin metsäalan asioista asioiden oikeilla nimillä.

    Santtu

    Puuntakaa kysyy, mitä eturistiriitaa on maatalousyrittäjä-metsänomistajan välillä? Minusta ei paljoakaan eturistiriitaa.

    Jos Puuntakaa tarkoittaakin, miksi maanviljelijöiden ja metsänomistajien etujen erilaisuus mietityttää monia.
    Suomalaiseen maatalouteen kuuluu olennaisena osana maataloustuet. Tukien osuus maatalouden nettotulokseen on jopa 100 %. Maatalouden kannattavuus perustuu täällä pohjoisessa olosuhteissa tuettuun tuotantoon. Ilman maataloustukia Suomessa ei olisi paljoakaan maanviljelystä tuotannon kannattamattomuuden takia. Maataloustuilla kuitenkin voidaan pitää maataloutta pystyssä saaden myös kotimaisten tuotteiden hinnat kohtuullisiksi.
    Maataloustuki muodostaa lähes puolet Euroopan Unionin budjetista. Vuonna 2004 Euroopan unionissa tuettiin maataloutta 133 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla. (lähde: Wikipedia).

    Vastaavasti Metsätaloustuottajan valtion tai Eu tuet ovat minimaaliset. Todennäköisesti suunta tukien osuudessa vain alenee ja jopa loppuukin.

    Tukipolitiikka tekee metsätaloudesta ja maataloudesta hyvin erilaiset etupoliittisesti.

    MTK on perinteisesti pärjännyt maataloustukien lobbauksessa ja näin lobbauksen osuus on ollut merkittävä maatalouden tulosta.
    Metsätalouden edunvalvonta ja etujen ajaminen ei missään nimessä ole maataloustuottajajärjestö MTK n ydinosaamista!?

    MTK järjestön toimintakulttuuri ja hallinto ei sovi metsänomistajien arvomaailmaan.

    Santtu

    Vai nyt jo A.Jalkanen puhuu vapaamatkustajista. Tarkoitatko metsänomistajia vai MHY tä, jotka katsovat, ettei MTK pysty metsänomistajakunnan etuja ajamaan niin, että metsänomistajien liittyminen olisi mielekästä?

    MTK järjestöllä tulisi olla ensin näyttöjä vilpittömyydestä metsänomistajia kohtaan, muuten homma ei toimi ja ei ole tarkoituksenmukaista kenenkään liittyä MTK n. Nykymetsänomistajat myös ajattelevat itse, ilmeisen uutta MTK lle? Ilmeisesti olisi hyvä olla kilpaileva edunvalvonta aivan järjestelmien ja organisaatioiden kehittymiseksi?

    MTK on ilmeisesti ollut vaikuttamassa jo menneenä aikana: Puunhintakehitys, Kartellien huomaaminen, Metsänomistajan yrittäjyys, eturistiriidat MHY/Metsänomistaja, hirvikannanhoito ja kannan koko metsänomistajien kannalta, suuri omistaja Metsägroupissa, suhtautuminen porojen aiheuttamiin metsävahinkoihin ja korvauksiin, MTK n MHY pakkomaksun kannatus ja sen vapaehtoisuuden siirtäminen mahdollisimman kauas, suunnitellun MTK metsäedunvalvonnan kustannukset ja maksajat, suhtautuminen muihin metsäpalvelujen tuottajiin kuin MHY ja MTK poliittinen läheisyys yhteen puolueeseen.

    Nämä tuli mieleen näin ensiksi. Ilmeisesti MTK lta vastauksia kaivattaisiin paljon muuhunkin!?

    Tulee väkisin mieleen, että MTK tapa toimia perustuu järjestön omaan hätään rahoituksesta ja jäsenmäärän puolittumisesta.

    Maanviljelijöiden ja metsänomistajien etujen erilaisuus kyllä mietityttää monia. Sopiiko politikointi ja metsänomistajien edunvalvonta samaan aikaan MTK lle?

    Mielestäni jokaisen vapaehtoisen MHY jäsenen tulisi hyväksyä jäsenyys MHY ssä, jos se on tie MTK jäsenyyteen ja homma on vilpitöntä. MHY laki on kumottava, jos MTK pyrkii Metsänomistajat liittämään MTK n?

    Joskus olen Mäki-Hakolan huomannu kertoneen, että edunvalvontaa on 24/7, onko näin? Vaikuttaa, että MTK n Mikko Tiirola on häippässy tältä kysy ja vastaa palstalta ja epätietoisuus jatkuu!!!

    Jospa Tiirolasta olisi edelleen keskusteluun julkisesti.

    Santtu

    MTK:n pakkojäsenyys on Peikko

    Suuri osa metsäomistajista näkee uhkakuvia metsänhoitoyhdistysten mahdollisessa liittymisessä MTK:hon.

    Metsänhoitoyhdistysten liittäminen MTK:hon tuhoaa todennäköisesti MHY:n orastavat mahdollisuudet toimia metsäpalveluiden tuottajana.

    Ennen EU aikaa kansalliseen maanviljelijöiden etujenajamiseen ja lobbaukseen liittyvä MTK kannattaisi pitää mahdollisimman kaukana metsänomistajien hallitsemista metsänhoitoyhdistyksistä. MTK vanhoillisuus ja kulttuuri ei sovi nykymuodossa metsänomistajille. MTK on ollut yhden puolueen kentällä toimiva osanen.

    MTK- Peikko voi tuhota MHY:t !

    Santtu

    Mtk toiminta on liittynyt maataloudeen historiallisesti ja sitä kautta toiminta on ollut käytännössä yhden puolueen kenttätoimintaa.

    Metsänomistajat ymmärtävät, että edunvalvontaa tarvittaisiin, mutta se, että metsänomistajat valitsisi MTK n, on aika uskomaton tämän päivän tiedoilla ja metsänomistajien tunteella.

    Mitäs jos MTK pilkottaisiin kahtia. Maanviljelijöiden liitto ja Metsänomistajien liitto? Voisiko näin MTK saada edellytyksiä kaipaamilleen metsänomistajien liittymiselle jäseneksi.

    Käytännön yhden puolueen pelikenttänä oleminen ei anna uskoa, ellei jotakin tapahdu MTKssa ensiksi. Voisiko pilkkominen riittää?

    Jos MHY laki jää voimaan, katson, että MHY ei voi omalla päätöksellään liittyä järjestöön nimeltä MTK.

    Jos MHY laki kumotaan, tilanne on aivan toisenlainen metsänomistajan oman tahdonilmaisun näkäkulmasta katsottuna.

    Osaako kukaan sanoa, mihin lakia metsänhoitoyhdistyksistä tarvitaan? Vaikuttaa, että työryhmä haluaa MHY lain olevan ja sitä ei kumottaisikaan tarpeettoomana. Työryhmän toiminta ja sen osema politiikkoihin ja maan hallitukseen näyttää kummalta metsänomistaja näkökulmasta. Työryhmässä on ollut MTK ja Metsäteollisuus ry.

    Santtu

    Miten MTK aikoo hoitaa metsänomistajien edunvalvontaa ja miten MTK on suunnitellut tiedottavansa metsänomistajille metsänomistajien liittymisestä MTK hon ja milloin?

    Tässä huomaamme Mhy lain voiman. Metsänomistajien kuuluminen yhdistyksiin halutaan kääntää nurinkurin ilmeisesti MTKn haluista. Haluaako MTK MHY lain jäävän ja miksi?Eikö meille metsänomistajille haluta antaa oikeutta hallita omaa MHYtä?

    Normaali järjestys olisi, että metsänomistaja vapaehtoisesti liittyisi Mhy yn oman mielenilmaisun kautta ja MHY toimisi omien sääntöjen ja yhdistyslain mukaan, ellemme muuta yhdistysta normaaliksi yritykseksi.

    Julkisuudessa olleiden kaavailujen mukaan kuitenkin voimaan jäävä MHY laki tekee mahdolliseksi MTK pakkojäsenyyden ilman metsänomistajan tahdonilmaisua.

    Alkaa vaikuttaa siltä, että ruppeen rustaamaan erokirjettä muutamasta Mhystä jo nyt . Syynä MTK n jatkuvat melkein julkiset koplauksen yritykset.

    Uskokaa jo MTK ssa, että älkää tuhotko MHY tä!

    Miksi MHY laki siis halutaan jäävän voimaan? Siksikö, että MTK pääsee koplaamaan vai sillä, että MHY tulevaisuudessa markkinoi metsänomistajien puita tasaisesti niin, ettei markkinoille synny kilpailua ja puun hinta pysyy alhaisena?

    MHY laki tulee kumota kokonaan metsänomistajia ja yhteiskuntaa kohtaa tarpeettomana ja ainakin metsäpalvelu markkinoita vääristävänä. Tämä on viesti maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiselle ja koko MMM lle sekä muille ministereille ja koko eduskunnalle.

    Santtu

    Tiirola kirjoittelee edellä…

    ”Muutos on ennen kaikkea mahdollisuus.”

    Olen täysin samaa mieltä kuin Tiirola. Se, että MTK koplaa metsänomistajien ohi, ei kuitenkaan ole oikea tapa toimia oman lyhytnäköisen edun takia.

    Jos MTK ei markkinoi, vaan lähtee siitä, että MHY t liitetään MTK hon ei täytä nykydemokraattisen järjestelmän tunnusmerkkejä olleskaan.

    Jos MTK n mahdollisuus pelastua näin toteutuu ilman kaikkiien metsänomistajien myötävaikutusta, on MTK saanut rahoituksensa kuntoon, eikä vastuuta metsänomistajille tämän jälkeen välttämättä ole havaittavissa.

    Oottasin Tiirolan vastaavan täällä, eikä syöttäis muiten sanomisia. MTK lla tulee olla joku roti tässä koplausyrityksessä.

    Santtu

    Olen pitänyt tätä pääministeri Kataista aloittelevana politikkona, mutta hänhän se pelimies taitaakin olla. Yhteisöveron roimasta alentamisesta kyllä saa pisteet oman puolueen väeltä.

    Nyt viedään valtiovarainministeriä ja urheiluministeriä, että ei mahda gallupit oikein hyvää luvata Sosiaalidemokraateille ja Vasemmistoliitolle eikä muillekaan hallituspuolueille.

    Kyllähän tämä muutos yhteismetsien suosioon varmasti vaikuttaa. Vuoden 2011 verotuksessa yhteismetsät katsottiin yrityksiksi siinä kuin muutkin, sovellettiin yhteisöverokantaa, joka olisi tämän päiväisen Hallituksen päätöksen mukaan olisi 20%.

    Eu-asiantuntija Kujalan mielestä yhteismetsien tulee kuulua joko yleiseen pääomaveroprosenttiin 30%(32) tai tulevaan yhteisöveroon 20%. Nyt yhteismetsät on yhteisetuus ja veroprosentti on ilmeisen väliaikaisesti 28 %.

    Olisi paikallaan myös metsänomistajia muistaa yhteiskunnan puuhuoltajina ja kehittää lainsäädäntöä. Pitäisi olla metsänomistajille mahdollisuus ilman varainsiirtoveroa muuttaa yritysmuodoksi Oy, jos yrityksessä ei omistusjärjestelyjä tehdä. Kemeroiden vaikutus on niin vähäinen ja ne ilmeisesti poistuu ainakin pääosin. Näyttää metsänomistajille olevan ainut turvallinen mahdollisuus harjoittaa yrittämistä Oy kautta metsätaloutta ja unohtaa perhekeskeisyys viimevuosituhannen sanana. Jos kaikki metsänomistajat siirtyvät ns. oikeiksi yrittäjiksi Oy n kautta, voidaan metsäverotus lopettaa tarpeettomana MTK lähtöisenä kikkailuna.

    Näyttää, että metsänomistajien on Kokoomusta ruvettava äänestämään, että metsänomistajakin yrittäjäksi luettaisiin.

    Kyllä Kokoomus on aidosti yrittäjähenkinen puolue. Muut viisi hallituspuoluetta juoksevat vikisten kokoomuksen perässä :).

    Epäilen kumminkin, että Perussuomalaiset ovat suurin hyötyjä saaden vasemmistolaiset metsänomistajat liittymään ”Persuihin”.

    Santtu

    Mhy tulee olemaan metsänomistajille metsäpalveluja tuottava yritys siinä kuin muutkin metsäpalveluja tuottavat yritykset vapailla markkinoilla metsäpalvelumarkkinoilla.

    MTK on ollut maataloustuottajien edunvalvoja.

    Miksi MTK ja MHY jäsenyys pitäisi niputtaa yhdeksi?

    On hyvin ristiriitaista, että MTK koplaa MHY ssä metsänomistajia jäsenekseen metsänomistajaa kuulematta ja ilman metsänomistajan tahdonilmaisua MTK n liittymiseen.

    Nykytilassakin on selvää, että MHY jäsenet ei ole automaattisesti MTK jäseniä. Yksittäinen metsänomistaja voitaneen hyväksyä MTK ns. metsäjäseneksi ko. henkilön tahdon ilmaisun kautta.

    Uskon MTK lähtiessä pakkojäsenyyden tielle MHY järjestön kärsivän metsäpalvelujen tuottajana yksityisille metsänomistajille.

    Se, että MTK markkinoi jäsenyyttään metsänomistajille, ei ole ollenkaan paha asia.

    Se on selvää, että pakko jäsenyys ei toimi. Juurihan ollaan pääsemästä lakisääteisestä MHY pakkojäsenyydestä.

    MTK ei olisi suotavaa tuhota suurelta osin metsänomistajien metsänhoitoyhdistysten toiminta edellytyksiä tulevilla metsäpalvelumarkkinoilla.

    Santtu

    Metsäpalveluissa puukaupan kilpailutus ja katkonnan ja korjuun valvonta ovat normaaleja metsäpalvelutehtäviä, joihin ei jokainen tarvitse MHy n apua. On kyse metsänomistajan antamasta tehtävästä Mhy lle, jonka metsänhoitoyhdistykseltä palveluja ostanut olettaa Mhy n hoitavan mahdollisimman hyvin ostajan (päämiehen) edun mukaisesti.

    Tähän asti metsänomistajille on MTK n ja MHY n taholta kielletty pakkojäsenyys MTK ssa.

    Ilmeisesti tällaisessa pakko kaavailussa tilanteessa tulee juridinenkin ongelma, jos edelleen MHY laki jää voimaan?

    Ilmeisesti MHY- MO-liitot ja MTK systeemi pyritään valjastamaan teollisuuden juoksupojiksi, MTK n oman uskon puutteen takia omaa väitettyä edunvalvontaansa kohtaan. Metsänomistajien luottamus on hankittava, sitä ei pakolla oteta.

    Miksi MTK ei luota metsänomistajiin, onko historialliset menettelyt rasitteena?

    Eikö MTK luota siihen, että metsänomistajat haluaisi vapaaehtoisesti liittyä MTK hon? Vai mistä on kyse tällaisiin suunnitelmiin tartuttaessa?

    Metsänomistajien edunvalvonta on tarkoituksenmukaista pitää täysin erillään metsäpalvelujen tuottamisesta.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 106)