Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,082)
 • Scientist Scientist

  Ei vesi poistu täysin talvellakaan. Oma osansa puun liiallisen jäätymisen estämisellä on varmaan terpeeneillä, joita havupuissa on runsaasti. Puussa on ns uuteaineita, haihtuvia  pienimolekyylihsiä yhdisteitä noin 10% tasoa.

  Saksalaiseen kulttuuriin kuuluu tietty romantisointi, jota myös Wohllebenin kirja edustaa. Usko homeopatiaan,  steinerilaisuus, biodynaaminen viljely yms sekä usko parantaviin yrtteihin on yleistä  saksalaisella kielialueella.

  Scientist Scientist

  Puut Suomen oloissa kasvavat nopeimmin 20-50 vuotiaita. Toki kasvavat vielä pitkään tämän jälkeenkin merkittävästi  mutta eivät ole ikuisia eivätkä kasva mittaansa suuremmiksi. Niissä kuten ihmisissäkin tunnetaan luontainen ohjelmoitu solukuolema. Jotkut puut kuten leppä ovat hyvin lyhytikäisiä, toiset kuten tammet ja mänty voivat sinnitellä hengissä vuosisatoja. Wohlleben todella kirjoittaa Saksan oloista, jossa puut ilmastollisista syistä voivat kasvaa suuremmiksi. Siellä on myös muutettu paljon lehtimetsiä kuuselle.

  Scientist Scientist

  Kerropa nyt vaikka tällaiselle kemistille mitä ne pakkasnesteet ovat. Mikä onko koulutuksesi, itse en puukemiaa opiskelleena ole kuullut niistä. Uskot kaikkiin saksalaisiin populaariteoksiin täysin. Ne eivät ole tieteen valtavirtaa. Tietysti kaikki voidaan inhimillistää ja sanoa vaikka että tietokone ohjaa ihmisen kasvua.

  Scientist Scientist

  Sienirihmojen liikkuminenhan on niiden kasvua. Wohlleben ei edusta tieteen valtavirtaa, voi olla kirja sinänsä mielenkiintoinen kuten Kaapon mielestä.

  Scientist Scientist

  Tottakai juuri hakeutuu vettä kohti vaikka ei siellä mitään tietokonetta ole.  Samoin yleensä puiden oksat valoa kohti.

  Boreaalisista havumetsistä noin 90% on luonnontilassa. Valtaosa niistä on Venäjällä ja Kanadassa. Kanadan metsät ovat olleet hiilen päästölähde 2000 jälkeen. Venäjän metsät 20% maailman metsistä ovat ehkä vielä hiilinielu, vaikka metsäpalot ovat sielläkin lisääntyneet. Suurinta hiilinielu v. 2000 jälkeen on ollut Pohjoismaissa, jossa harjoitetaan metsänhoitoa. Täällä metsäpalot harvinaisia ja metsän ikärakenne sopiva kasvulle.

  Scientist Scientist

  Wohllebenin kirjaa pidetään kyllä yleisesti saksalaisromanttisena huuhaana. Esim se, että puut hoitavat lapsiaan , puiden rakkauselämä . Toki puut kommunikoivat jossain määrin keskenään, esim gibberelliinien avulla ja oksat hakeutuvat sopivasti valon puolelle. Mutta tämän ne tekevät geneettisen perimänsä perusteella, ei  muuten. Kuten eräs tunnettu toimittaja Ervasti totesi, Wohlebenin kirjan mukaan puiden rakkauselämä on niin vilkasta, että kateeksi käy.

  Aikanaan Suomessa oli Kaitaharju niminen mies, joka kertoi keskustelevansa puiden kanssa. Epäilemättä hän varmaan tunsi niin, mutta oliko se todellista.

  Scientist Scientist

  Jos nyt olen oikein käsittänyt Ville Niinistön ym kommentit, puuta ei luokiteltu mitenkään fossiiliseksi. Sen sijaan EUn ympäristövaliokunnan ehdotuksessa ensiharvennuspuun käyttöä energiaksi ei saisi tukea. Energikäyttöön tulisi ohjata vain muun puun käytön sivujakeet kuten sahanpuru, mustalipeän poltto jne. Tämä esitys saattaa jossain määrin uhata Suomen ilmastotavoitteita. Hyviä kommentteja ehdotukseen löytyy mm. Prof Esa Vakkilaiselta. Ongelma on että EU koko ajan politiikallaan kaventaa puun  käyttömahdollisuuksia. Nils Thorvalds tuntui olevan melko varma siitä, että ympäristövaliokunnan kanta äänestetään myöhemmin nurin.

  Scientist Scientist

  Maakaasun suurin käyttäjäryhmä on teollisuus joka toimii myös kesällä. Maakaasua käytetään myös ammoniakin ja typpilannotteiden raaka-aineena. Siitä otetaan vety.

  Scientist Scientist

  Ei kai EUkaan täysin todellisuuden vastaisuuteen voi mennä. Ei puu fossiiliseksi muutu. Toki eihän mikään ole täysin uusiutuvaa, kyllä puunkin kohdalla korjuutyössä kuluu fossiilista energiaa ainakin toistaiseksi. Aurinkopaneelien hiilitasekin tulee positiiviseksi vasta 4-5 vuoden kuluttua (kiinaiset paneelit).

  Metsänomistajan etu Ei ole myydä energiapuuta sen alhaisen hinnan vuoksi. Toki sitä tulee aina vähän sivutuotteena jolloin sen käyttö OK.

  Scientist Scientist

  Turkin väestöstä noin 10% on kurdeja. Heidän radikaalijärjestönsä on tämä PKK. Kurdistanin kommunistinen puolue.

   

   

   

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,082)