Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 1,549)
  • Scientist Scientist

    <p>Miten pitäisi suhtautua hävinneiden ihmisen aikaansaamien biotooppien kuten hakamaiden, metsälaidunten, kaskikoivikoiden yms lajeihin. Englannissa hömötiainen (willow tit) on kuulemma  vähentynyt kun ei ole enää niin paljon hylättyjä teollisuusalueita ja pusikkoja.</p>

    Scientist Scientist

    Kyllähän kiinalaiset omistavat esim Volvon ja Supercellin. Jos omistavat, niin voitot menevät yhteisöverojen jälkeen sinne. Ei pidä kiinalaisia demonisoida. Vähemmän ovat verta aiheuttaneet kuin monet läntiset suurvallat. Kiina on enemmän sisäänpäinkääntynyt kuin läntiset maat. Toki hakee vaikutusvaltaa maailmalta rahoillaan.

    Scientist Scientist

    Tali- ja sinitiainen ovat lisääntyneet voimakkaasti viime vuosikymmeninä. Jos em artikkelin tulos pitää paikkansa voi tässä olla yksi syy hömötiainen vähenemiseen.

     

     

    Scientist Scientist

    Helsingissä tuntuva haju on pelastustuslaitoksen mukaan peräisin Kemerin luonnonsuojelualueelta Latviasta. Kyse on ilmeisestikin suokaasuista joissa on metaania ja rikkivetyä. Niitähän muodostuu hapettomissa olosuhteissa. Kyse ei siis liene teollisuus päästöistä kuten aiemmin puhuttiin.

    Scientist Scientist

    Syntyvyyden kohdalla uhka on nimenomaan väestönkasvu, ei sen väheneminen. Eniten luonnonvarojen liikakäyttöön vaikuttaa väestön määrä ja se, että harva kansa on halukas tinkimään elintasosta. Varsinkin jos se ei ole länsimaisella tasolla.

    Ilmastonmuutoksen kohdalla luotan kyllä enemmän WMOn Petteri Taalakseen kuin Greta Thunbergiin. Ei tästä ihan maailman loppu tule.

     

     

    Scientist Scientist

    Kyseessä on Metsätieteellisen seuran julkaisu. Tilastotietoja ei voi muuttaa. Ympäristötieteellisiä tutkimuksia paljon aiemmin kriiisoitu siitä että niistä puuttuu mm riittävät virhearvioinnit. Ilmoitellaan vaan jonkinlaisia keskilukuja.

    Scientist Scientist

    Kysyin joskus Ilmatieteen laitokselta mistä 1930luvun lämmin kausi johtui. Vastaus oli jotenkin että Atlantilta tuli paljon lämpimiä virtauksia. Niin varmaan oli, mutta juurisyy/syyt jäivät auki.

    Scientist Scientist

    Ainakin Euroopan kohdalla paras data löytynee Dansgaardin ym jäätikköporauksista. Myös Mannin lätkämaila perustuu pääosin proxy dataan kuten puiden vuosikasvuun ja sedimentteihin. Mittaustietoa taitaa löytyä 1700 luvulta alkaen Pariisista ja Lontoosta

     

    Scientist Scientist

    Itse olen ymmärtänyt niin päin että Dust bowl ilmiö oli seurausta 1930 luvun lämpimistä säistä ja liiallisesta maanmuokkauksesta Yhdysvaltojen lännessä. Monet joutuivat jättämään tilansa ja ajasta kertoo mm. Steinbeckin kirja  Vihan hedelmät.

    Scientist Scientist

    Husq165. Tuskin se mökin mummokaan haluaisi palata 1800 luvun 2C kylmempään ilmastoon. Vai haluaisitko itse ?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 1,549)