Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 1,549)
  • Scientist Scientist

    Kun katsoo Ilmasto-oppaasta vaikka Helsingin ja Sodankylän lämpötilakäyriä huomaa että  ilmasto kylmemeni noin 1 C aikavälillä 1930-1970. 1960-luku oli kylmä vuosikymmen, geologit olivat jopa sitä mieltä jääkautta kohti ollaan menossa. 1930 luvun lämpökausi voidaan kyllä hävittää käyttämällä ylipitkää keskiarvostusaikaa, tunnettu temppu.

    Itse kestän kyllä hyvin Suomen nykyilmaston joka on noin 2C lämpimämpi kuin 1700-1800 luvun pieni jääkausi. Tällöin toistuvat nälkävuodet olivat ongelma.

    Scientist Scientist

    Vähän vierastan näitä kovilla hoitotoimenpiteillä aikaansaatuja luontotyyppejä ja kaivinkoneilla ennallistamista. Annetaan luonnon hoitaa, korkeintaan vähän tukitaan  ojia käsipelein.

    Valkeakoskella ja Sääksmäellä on kauniita katajikkoketoja jotka näyttävät säilyvän sellaisenaan ilman mitään hoitoa. Ihminen on muutenkin edesauttanut katajia. Ne menestyvät paremmin avoimessa ympäristössä, esim voimalinjojen alla. Metsän sisällä jäävät pieniksi.

    Scientist Scientist

    Varmasti harmittaa sijoittaja Thurenia. Mutta hänhän voisi maksaa metsänaapurilleen maiseman pitämisestä ennallaan. Tällöin määrittäisi maiseman arvo.

    Scientist Scientist

    Kyllä meillä  korkean jalostusarvon tuotteita,  mutta kyse on myös määristä. Esim Ahlström tekee monia tuotteita selluloosasta. Stanolien ja syöpälääkkeiden määrä on pieni. Monia muitakin kemikaaleja on mahdollisuus tehdä puusta. UPM kai suunnittelee jotakin biokemikaalitehdasta Saksaan.

    Huonekalut olisi yksi mahdollisuus, mutta uusien brändien luonti on vaikeaa. Nyt ne tehdään itäEuroopan puusta Ikean toimesta.

    Korkean jalostusarvon tuote on myös hyvä kirja, joka säilyy kirjahyllyssä yli 100 vuotta. Minulla tällaisia useita  mm Cajanderin metsänhoito’oppi.

    Scientist Scientist

    Mielenkiintoista että Luonnonsuojeluliitto on eri mieltä IPCC n kanssa BECCS menetelmästä. Eivät tarkoituksella muista mainita IPCC n kantaa asiaan.

    Scientist Scientist

    Leena kerro nyt vihdoin se huipputason koulutuksesi  jota olen jo usein kysynyt.

    Scientist Scientist

    Koska osuus bkt:sta ei näytä juuri pudonneen, voisiko olla kyse siitä että tuotanto tapahtuuentistä suuremmissa yksikköissä. Tämähän on ollut kehityssuunta myös Suomessa.

     

     

     

     

    Scientist Scientist

    Mielenkiintoinen esitelmä

    Muistaakseni Atte Korholakin on puhunut näistä IPCCn luottamusluokitteluista aiemmin. Ne eivät ole sitä mitä media antaa ymmärtää.

     

    Scientist Scientist

    Kuningaskalastaja on melko uusi tulokas Suomessa. Yrittää yleensä sinnitellä  talvenkin täällä. Tällaiset kylmät ovat pahoja kuningaskalastajalle. Suuri osa kannasta tuhoutuu. Samoin käy myös hippiäiselle ja puukiipijälle.

    Scientist Scientist

    Minulle kyllä sopisi metsän myyminen hiilinieluksi näillä päästökaupan hinnoilla ts. vajaa 100 euroa/m3. Tietysti täytyisi pidättäytyä hakkuista sitten esim 50 tai 100 vuoden ajaksi. Mutta valitettavasti näin ei voi tehdä kun Suomen hiilinielu on sosialisoitu valtion ja EUn toimesta. Suomalaiset yrityksetkin ostavat hiilinielua ulkomailta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 1,549)