Käyttäjän suorittava porras kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 5,675)
 • suorittava porras suorittava porras

  Kumma kyllä prosessiajattelu ei vielä jokin aika sitten kelvannut, kun metsästäjät sitä esittivät.  Onneksi Gla on ymmärtänyt ja sisäistänyt metsästyksen vapauttamisen varjopuolet.

  Kannan kehityksen seuranta on yksi avainkysymyksiä. Hirvikanta karkasi ,kun kuviteltiin 1990- luvun lopulla ,että saatiin homma hallintaan. Kannan silloinen romahtaminen johti mielenkiinnon herpautumiseen ja seurannan vähenemiseen.Valkohäntiä puolestaan ei edes kunnolla laskettu siihen mennessä ,kun kehitys räjähti käsiin.

  Korjaukset tilanteeseen ottavat oman aikansa. Hirvien kohdalla  kymmenen vuotta eikä valkohäntä lienene poikkeus. Keinot ratkaista ongelma ovat olemassa. Resurssit ja tahtotila ratkaisee. Villin lännen meininki veisi vain tavoitetta kauemmas ja jopa tavoittamattomiin.

  suorittava porras suorittava porras

  Alkaa tulla mieleen Kaapon kommenteista M. A . Nummisen laulut suoraan jostakin oppikirjasta…  ”…hevosen harjaaminen aloitetaan hevosen vasemmalta puolelta jne…” 😊

  suorittava porras suorittava porras

  Korkea polttoaineiden hinta lisää korjuukustannuksia. Reaalisia edellytyksiä e-puun hinnan nousulle ei ole . Sitävastoin järeämpiin kohteisiin on päästävä ,jotta riittävä määrä e-puuta  nopealla aikataululla saadaan korvaamaan puuttuvaa tuontipuuta ja todennäköisesti laihaksi jäävää turvesatoa. Jos tässä ei onnistuta , on ensi talvena vilu monessa asunnossa.

  suorittava porras suorittava porras

  Niin….mistä ne tarpeet perimmiltään tulevat? Asiakkailta! Mielellään pyyhitään ahteri tietyn toimituksen jälkeen paperilla. Tavarat on mukava paketoida pahviin tai muihin puusta tehtäviin pakkausmateriaaleihin. Puistet rakennukset ja huonekalut ovat itsestäänselvyyksiä. Korkeamman jalostusasteen tuotteista puhumattakaan. Millä Petkeles korvaisi nämä vaihtoehdot. Teollisuutta ei ole ilman ihmisen tarpeita. Kysyntä määrää ,mitä tuotetaan.

  suorittava porras suorittava porras

  Hoitamaton metsä kasvaa hitaammin.Laiminlyönnit alkavat jo näkyä.Risukko ei tuota riittävästi elinkelpoisia puita ja taimikon kehittyminen ensiharvennuskelpoiseksi kestää kymmenen vuotta kauemmin verrattuna hoidettuun. Hoitorästit kasvavat kiihtyvään tahtiin. Pakollisesen ennakkoraivauksessa muodostuu melkoisesti päästölähdettä markkinakelvottoman lahoamaan kaadettavan puuston johdosta.

  suorittava porras suorittava porras

  Rikkana rokassa on kuluneena keväänä ollut esillä ongelmat palkkojen maksussa. On kerrottu ,että uusi järjestelmä ei toimi. Ei lisää työmotivaatiota ,jos palkka tai sen osa jää toistuvasti saamatta. Tästä kokemusta lähipiiristä. Ongelmat kestivät huomautuksista huolimatta pari kuukautta. Niistä kärsivät niin vakituiset kuin myös tilapäisesti keikkahommia tekevät työntekijät. Monikohan jälkimmäisistä on jättänyt keikat sikseen ja lisännyt osaltaan vakiohenkilöiden työpainetta.

  Pienelläkin paikkakunnalla työvuoroihin hamutaan työntekijöitä päivittäin jopa useita/ päivä. Kun vakinaista henkilöstöä ei ole tarpeeksi,ongelma näyttää vain pahenevan. Tästä kielii osaltaan se ,että pomot vaihtuvat pahimmillaan useita kertoja vuodessa. Mitä sitten tapahtuu ,kun irtisanoutumisaalto alkaa työntekijöiden puolella? Siinä on johdolle ja päätöstentekijöille iso pähkinä purtavaksi. Neuvoisinkin jokaista pitämään terveydestään hyvää huolta. ”Remonttiin” ei välttämättä pääse ,kun tekijöitä ei riitä kaikkien tarpeita täyttämään .

   

  suorittava porras suorittava porras

  Jos syöpäosastolle ei löydy yhtään pätevää sijaista lomien ajaksi ja samaan aikaan on suljettava pari sataa petipaikkaa viimevuotista enemmän (/Hus), on syytä ruveta kiireesti miettimään ,mistä rahat otetaan.

  Hallinto kyllä selittää ,että pärjätään ,mutta käytännön työtä tekevät hoitajat ovat perustellusti toista mieltä.

  suorittava porras suorittava porras

  Osastoja suljetaan ,kun tarvittavaa määrää hoitajia ei löydy. Vuosia kestänyt ongelman piilottelu tuo esiin karvaat seuraukset ,joiden hoitaminen onnistuu vain rahalla ja sitä tarvitaan tässä tilanteessa paljon. Nyt on katsottava tosiasioita silmiin ja tehtävä tarvittavat korjaukset. Käsien levittely ja paheksuminen ei riitä.

  suorittava porras suorittava porras

  Nykyohjeilla ei provosoida eikä provosiduta. Pysäytetään hakkuu ,ilmoitetaan esimiehelle ja poistutaan vähin äänin paikalta. Tarvittaessa oikeus päättää ,mitä lysti maksaa ja kuka maksaa viulut.

  suorittava porras suorittava porras

  Jos kolmevitosen enskan poistettavien puiden keskijäreys on 40 litraa/ runko ,on hoitohommissa jokin pielessä . Tänä päivänä noin pienirunkoisia leimikoita ei edes osteta(tai ei pitäisi). Korjuu on kalliimpaa ,kun puista saatava hyöty. Juuri nämä sippileimikot pitävät kuituleimikoiden puiden hinnat maltillisina. Yläpäästä leikataan heikompien kohteiden kulujen peittämiseen.

  Riittävän voimakkaalla ja tehokkaalla taimikonhoidolla päästään helposti sadan litran keskijäreyteen poistettavien runkojen osalta ja leimikosta saatava hinta on varmasti yli keskiarvon. Enskan runkohinnoittelu karsii jyvät akanoista ja tarjoaa paremman korvauksen niille ,jotka ovat metsänsä hoitaneet muutenkin ,kuin puheissa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 5,675)