Käyttäjän suorittava porras kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 3,790)
 • suorittava porras suorittava porras

  En varsinaisesti tuomitse. Esitin kysymyksen vasatuoton madollisesta alenemisesta. Se nimittäin merkitsee jo voimakasta kannan alenemista. Jos vasoja puolestaan jätetään laiskuuttaan tai isompaa lihasaalista tavoiteltaessa pystyyn , ollaaan vähän heikoilla jäillä . Jäävästä kannasta tulisi olla noin neljäsosa vasoja. Tasapaino säilyy , jos tämä toteutuu. Hirvikannan vinoutumisesta on meillä aivan riittävästi ikäviä kokemuksia. Tulee äkkipysäys ja muutamia vuosia kestävä varovaisen metsästyksen kausi. 5-6 vuoden kuluttua hirviä on taas liikaa jossakin.

  suorittava porras suorittava porras

  Nyt taitaa olla”käpy” Timpan laskelmissa. Meillä tekee tiukkaa , että löytyy jääväksi kannaksi edes kymmenen yksilöä  runsaan 3700ha:n alalta. Kaatohommatkin ovat menneet Timpan porukalla ”perinteiseen” malliin. Olisi pitänyt ampua kaksi vasaa lopuksi , mutta ammuttiinkin sonni. Onko tuo kaatotulos merkki vasatuoton alenemisesta , vai liiasta kiireestä saada jahti loppuun? Tosin vastaavasta on merkkejä omankin yhteiluvan alueelta. Aikuisia hirviä ammutaan , mutta ei vasoja. Eihän sitä talvehtivaa päälukua sillä alenneta. Kaatokiintiön suositusten mukaan toimien olisi pitäjässä kaadettava vielä lähes 40 vasaa , mikä on puolet suosituksen kokonaismäärästä . Aikuisia voi kaataa enää puolenkymmentä ennen pankkilupiin kajoamista.

  suorittava porras suorittava porras

  suorittava porras suorittava porras

  suorittava porras suorittava porras

  suorittava porras suorittava porras

  suorittava porras suorittava porras

  Viime vuosina pankkiluvista  on jäänyt käyttämättä 3-4/vuosi. Nyt varmasti jää enemmänkin . 16 pankkilupaa on jakamatta tällä hetkellä ja vasta noin puolet tavoitteena olevasta vasamäärästä kaadettu.Aikuisten urosten ja naaraiden suhde on desimaalilleen asetetun tavoitteen mukainen.Pinta-ala , jolla toimitaan on runsas 42 000ha.

  suorittava porras suorittava porras

  Pankkiluvat ovat osittain niitä kanta-arvioon perustuvia lupia, joita porukat eivät keväällä tohtineet hakea.Olen hakenut jo aiemmin yhden pyyntiluvan porukalle pankista ja eilen pyytäessäni puolikasta lisää(varmuuden vuoksi) yhteisluvan  päällikkö kysyi , että kävisikö kokonainen . Siihen sitten päädyttiin. Lähiaikojen havainnoista toki riippuu , käytetäänkö lupa. Mikään ei myöskään estä luovuttamasta käyttämätöntä lupaa yhteisuvan muille osakkaille myöhemmin , jos tilanne niin vaatii.

  Pieni lisäehto pankkilupiin toki sisältyy. Niillä tuetaan kaatotavoitteen täyttymistä eläinten iän ja sukupuolen suhteen. Kun vasatavoitteeseen ei ole vielä päästyy , luvat kohdistetaan niihin. Vasojen puuttuminen rajoittaa näinollen lupien käyttöä. Toisaalta se on samalla merkki siitä , että vasatuotto on alentunut arvioitua enemmän  ja metsästyspainetta on syytä alentaa.

  suorittava porras suorittava porras

  Planterin viimeisen linkin sisältö kannattaa lukea kokonaan. Myös sitä kannattaa miettiä ,mitä lupahakemuksen määriin vaikuttaa mahdollisesti seuran velkarahalla tekemät investoinnit.

  Perinteisesti seura on myynyt hirven ruhoja kulujen kattamiseksi .  Tulikin sitten iso yllätys , kun lupamäärät putosivat jyrkästi hirvikannan alennuttua leikkausoperaation jälkeen.

  Luvat jaetaan koko hirvitalousalueen kesken eikä yksin seuralle ,jonka maille hirvet ovat vaeltaneet talvehtimaan. Talvisen kopterilaskennan tulos ei kerro koko totuutta siitä ,missä hirvet pääosan vuotta asuvat. Metsästyksen aikaisilla havaintotiedoilla paikataan tätä aukkoa tiedoissa.

  Mielenkiintoinen uutinen esimerkin seuran hirvivahinkotilanteesta kertoo ,että vahinkoilmoituksia ei ole tehty. Metsästysseura ilmoittikin maksavansa kulut ,jos maanomistajat tekevät ilmoituksen ja hakevat korvauksia.  Vaikuttaa aika epätoivoiselta. Oikeusprosessikaan ei ole ihan halpaa lystiä ja pakit on tullut joka portaassa tähän asti.

  Arvasin ,että Planter kaivaa tämän vanhan asian esille. Itse kaipaan selvitystä viimeisen kolmen vuoden ajalta.

  suorittava porras suorittava porras

  Oliko sitolkkalla valituksessaan edellisen vuoden hirvihavaintokortti ja pinkka alueen vahinkoilmoituksia liitteenä?

  Hirvihommat alkaa olla kohta ohi paikkakunnallamme. Suunnitelman mukaiset aikuiset hirvet on nurin….VAIN 37 vasaa puuttu eli noin 30% kokonaispääluvusta …ja  17 pankkilupaa oli vielä vailla ottajaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 3,790)