Käyttäjän suorittava porras kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 4,369)
 • suorittava porras suorittava porras

  Planterille vastaan ,että kysyessäni kaatopaloista , varsinainen kysymys kuului :”Montako hirvieläintä on maillesi kaadettu?”

  Jos vastaus on :”ei yhtään” , voi jahdin kohdentamisessa  olla parantamisen varaa. Asia korjautuu tekemällä tiivistä ja reaaliaikaista yhteistyötä metsästäjien kanssa. Tosin vilkkaat liikenneväylät ja tiheä asutus voi estää normaalimuotoisen metsästyksen. Silloin tarvitaan erikoiskeinoja ,joista on sovittava erikseen.

  Veikkaan ,että pari seuraavaa viikonvaihdetta on pienten sorkkaeläinten kannalta vaarallista aikaa ,kun koirat tulevat mukaan kuvioihin. Siinä on oiva yhteistyön paikka maanomistajien ja metsästäjien kesken. Kuuma vinkki tuoreesta havainnosta saa varmasti koirahenkilön paikalle siellä ,missä koiria käytetään.

  Gla:lle suosittelen metsästäjätutkinnon suorittamista ,aseen ja pienen ajavan koiran hankkimista ja kovaa harjoittelua molempien käyttöön. Niillä eväillä on mahdollisuus päästä seuraan ja hirvieläimiä vähentämään. Itse jouduin aikanaan toteamaan ,että oma apu on paras apu hirvieläinkannan hallinnassa omilla tiluksilla.

  suorittava porras suorittava porras

  Hoitamaton taimikko tarjoaa syötävää niin kauan ,kun etukasvuisen lehtipuun latvus  karkaa korkeuksiin Sen jälkeen on jäljellä vain kituvia ja lopulta syödyksi tulevia männyntaimia. Marjavarvusto puuttuu ja maan pintaa peittää vain karikkeet.

  Raivattun taimikon kehitys on nopeaa ja latvukset ovat vähemmän aikaa alttiita tuhoille. Heikommassa hapessa olevaa kantovesakkoa syntyy eläinten ruuaksi ja marjavavut lisääntyvät ,kun saavat valoa osakseen . Tämä vaihe on edessä hoitamattomassa metsässä vasta vuosikymmenen tai kahden kuluttua. Osasyy taimikkotuhoihin on yllättäen hoitamattomien metsien niukka ravintotilanne. Tilannetta voi vielä pahentaa suosimalla tiheää kuusialuskasvosta ,jonka varjossa ei kasva mitään.

  suorittava porras suorittava porras

  Totean Gla:lle ,että en ole esittänyt missään vaiheessa ,että pitäisi lyödä päätä seinään. Vallitseva tilanne paikkakunnalla on otettava huomioon. Vahinkojen määrää voi toki omalla toiminnalla vähentää ,samoin vahingontekijöitä , kuten nimimerkki ”metät kunnossa” aikoo tehdä. Gla  näyttää kyseistä keinoa kaihtavan. Valkohännän lihaa pitäisi kaiken Gla:n kertoman valtavan elukkamäärän perusteella olla pakastin pullollaan kaatopalojen muodossa jo tässä vaiheessa , vai montako elukkaa Gla:n tontille on kaatunut?

  Visalle totean ,että energiapuuksi kasvaneissa raippametsissä on hirvieläimille varsin niukasti syötävää ja sekin eläinten ulottumattomissa korkealla supistuneessa latvuksessa. Hirvieläinten on ohi kulkiessaan tyydyttävä ruokailemaan taimikoissa.

  Visan harmiksi olen hakkaillut viimeisimpänä kaverin kanssa sekametsiä ,joissa koivu on valtapuuna . Ihan on kasvanut mallikkaasti lumituhoista huolimatta.

  suorittava porras suorittava porras

  Jotkut elukat eivät opi ikinä kunnioittamaan sähköaitaa. Sen opin ,kun koulutin aikanaan keväisin nautoja kunnioittamaan sähköaitaa. Eikä ollut ”vähävirtanen”se malli. Karhukin painelee hunajaa syömään sähköpaimenista piittaamatta.

  Parempi konsti on pitää kuviolla taimikkovaiheessa mahdollisimman vähän ravintoa ja sivellä se vähäkin pahanmakuiseksi ja tehostaa vaikutusta palstan ympärille viritetyillä hajusteilla.  Hirvellä on hyvä haju-ja makuaisti ,mutta huono näkö. Ikävä tunne ja paniikki sähköiskun jälkeen aiheuttaa helposti vain  vahinkoa. Hirvi ei ole niin fiksu ,kun sähköpannalla opetettu koira ,joka pysyy tiiviisti aitaamattomassa pihassa ,vaikka haukkuu rajan pinnassa hullunlailla ohikiitäviä pyöräilijöitä.

  Kun hukka on hirvieläinten perässä ,kaatuu sähköaitaa helposti kymmeniä metrejä.

  suorittava porras suorittava porras

  Turvetuotanto loppuu ,puuta ei saa polttaa , öljynjalostamo suljetaan , Olkiluoto ei valmistu koskaan..   …eikö vieläkään silmät aukene näkemään ,mistä on kysymys ?

  suorittava porras suorittava porras

  Taitaa kova urakka valkohäntien kellistämiseksi(/VS2) viedä osan terästä hirvien kohdalla. Ihmeen kaukana hirvimäärää osoittava käyrä ja saalistiheys kulkevat toisistan ja ero kasvaa hammasten kiristelystä huolimatta. Puulajivalintoihin paikallisesti tilanteella on varmasti vaikutusta , mutta muualla Suomessa ei ole syytä paniikkiin.

  suorittava porras suorittava porras

  Näillä nurkilla hoidettiin orastava ongelma kuntoon jo 15 vuotta sitten. Peuroista ei ole näkynyt vilaustakaan jahtiaikaan kuluvaan syksyyn mennessä  . Nytkin saalis tuli yllättäen kun kuhmu otsaan kaverin jouduttua vaihtamaan passipaikan toiselle pellolle karhun tultua kaveriksi edelliselle. Nappasi muuten seuran historian ensimmäisen kauriinkin samaiselle pellolle kevätjahdissa.

  suorittava porras suorittava porras

  Yöhommat ei ihan kaikkia kiinnosta eikä iltajahti sovi vuorotyöläiselle ollenkaan. Perheellisillä on viikonkopuille muitakin askareita ,kun vahtia saalista vaihtelevalla menestyksellä. Nostan hattua korkealle niile ,jotka jaksavat. Homma kun ei lopu siihen riistalaukaukseen. Saalista käsitellään monesti aamutunneille asti.

  Lauantaina saunan jälkeen tuli lähdettyä jelppaamaan kaveria saaliin jälkihoidossa. Normi nukkumaanmenoaika oli ohitettu jo aikaa sitten ennen ,kun kolme ruhoa roikkui paloiteltuna kylmiössä…..ja kyseessä oli vain kolme otusta.

  suorittava porras suorittava porras

  Saattaa kestää kymmenenkin vuotta ennen ,kun peurakanta on hallinnassa. Jos seuruetta kohti on tarjolla syksyksi tuhatkin pyyntilupaa ,on homma vähintäänkin haastava. Monelta loppuu turnauskestävyys. On huomattava ,että pyyntilupien määrä on tavoite. Jos ei olisi pyyntilupia ,ei olisi tavoitetta ja asiat jatkuisivat entiseen malliin . Peurakannan räjähtämiseenkin vaikutti seurannan ja suunnitelman puuttuminen. Nyt asia on korjautumassa.

  suorittava porras suorittava porras

  Se ,että porukat eivät saa pyyntilupiaan käytettyä VS2:lla ihmetyttää. Ei varmasti ole yhden ihmisen lausumista kiinni. Saalistiheys  kulkee siihen suuntaan ,että kohta ei elukoita kaadu ollenkaan. (Katso aloitussivun käyrästöjä). Muualla maassa on puututtu tilanteeseen tarpeen vaatiessa ihan eri mallilla ,kun VS 2:n alueella. Politikkojen ja viranomaisten syyttelyllä asia tuskin korjautuu  . Tarvitaan alueen yhteinen tahtotila ,mutta sitä ei saavuteta pakolla . VS:2:n rajanaapurin hirvitiheys on saatu pudotettua 2/1000 tasolle ihan käytettävissä olevilla säännöillä ja eväillä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 4,369)