Käyttäjän Timppa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 4,110)
 • Timppa

   Kyllä jokin valtion yhtiö lahjoitetaan  ruotsalaisille, nyt ovat luvanneet myydä Neleksen.

  Neles ei ollut Valtion yhtiö.  Valtio myi omistuksensa Valmetille, joka yrittää estää Neleksen joutumisen ruotsalaisille.

  Timppa

  Lehtikuusta pitäisi kasvattaa kaiketi n 150-vuotiaaksi, jotta se olisi lahoamaton.

  Meikäläinen teki verannan n 20 cm:n lankuista, pituus 3 m.  Muuten mukavia, mutta kieroja vähän joka suuntaan.  Sellaisia sai puutavaraliikkeestä.  Halusin nimittäin vanhaan aittaan mahdollisimman leveistä lankuista lattian.  Nämä olivat sopivimmat.

  Timppa

  Meikäläiseltä ja yhdeltä toiselta hirviporukan jäseneltä meni yhtenä syksynä rengas, kun metsäyhtiö oli sepelöinyt tien.  Eipä voinut vaatia korvausta.  Sehän ei yleensä riitä, että uusi vain vioittuneen renkaan.  Joskus menee toinen ja pahimmassa tapauksessa koko setti.

  Kerran ajoin tiekunnan metsäautotiellä tarkasti mutkan, mutta siinä olikin pientareella liuskamainen kivi pystyssä.  Oikeasta sivusta hajosi toinen rengas ja toinenkin melkein.  Jotenkin pääsin ajamaan vaihtorenkaan turvin korjaamolle.  Koko setti oli pakko uusia.

  Kyllä tiellä pitäisi mahtua ainakin kaksi henkilöautoa kohtaamaan.  Yhtenä syksynä kaksi meidän hirviporukan jäsentä sattuivat jahdin aikana ajamaan vastakkaisiin suuntiin.  Kohtasivat jossain mutkassa.  Kahden Volvon kyljet auki ja pyörät länässä.  Uudet Volvot menivät vaihtoon.

  Timppa

  Takavuosina yritettiin istuttaa kuusta ja koivua sekaisin.  Arvoitukseksi jäi miten olisi toiminut.  Nimittäin hirvet söivät ne raudukset heti.

  Voin kyllä kertoa, että meidän metsissä on useita kuvioita, joissa koivua ja muuta lehtipuuta esiintyy erittäin vähän.  Ensiksi meillä leppää on vähän.  Jos rauduskoivuja syntyy, niin hirvet syövät ne.  Monesti ei rauduksia synnykään.

  Kai niitä siellä kuusikossa joku koivukin on.  Pari riittää siementämään suurenkin alan.

  Lehtikuusi on todella hirvien mieleen.  Jos sitä aikoo metsässä kasvattaa, niin pitää kyllä suihkuttaa suojaa joka vuosi.  Eikä lehtikuusen kasvattaminen taida olla kovin kannattavaa heikon kysynnän vuoksi.  Vääntyilevää puuta.  Tein yhden vanhan aitan verannan lattian lehtikuusesta.  Hyvän näköinen, mutta vähän hammastava.

  Timppa

  Risuparta.  Se lannoitus tekee kyllä hyvää metsälle.  Katselin kolmisen vuotta sitten, että onpa tuo kuusikko ränsistyneen näköinen.  Toissa kesänä lannoitettiin ja nyt on nähtävissä tulos.  Neulaset ovat muuttuneet vihreämmiksi ja latvukset paremman näköisiksi.

  Koita sinäkin Risuparta hankkia jotain piristystä, ettet ole niin hapan.

   

  Timppa

  Meilläkin Espoossa on naapurin pihassa suuria koivuja.  Aikanaan yritin neuvoa, että kaataisivat, mutta eivät uskoneet.  Onneksi ovat meistä etelään, joten pohjatuulella kaatuvat poispäin.

  Äitini oli Aili ja sisar on Aila.  Veikkailin, että kumpi saa kunnian.  Sisar sai.

  Timppa

  n 9,4 euroa tonni levitettynä ja lanaterillä tasattuna.

  Timppa

   

  ”Erittäin selvästi vasojen teuraspainot ovat heikentyneet Varsinais-Suomessa (Pusenius 2012).Alueella, missä selvin vasapainojen pienentyminen on havaittu, hirvikantojen tiheydet ovat merkittävästi korkeampia kuin Varsinais-Suomessa keskimäärin.

  Potentiaalisia syitä pienentyneiden vasapainojen taustalla voi olla useampia. Mahdollisesti korkeilla hirvitiheyksillä on osuutta asiaan heikentyneiden ravintovarojen välityksellä.”

  Vasapainojen putoaminen ei johdu ainakaan hirvenmetsästysajasta.  Putoamista on tapahtunut senkin jälkeen, kun metsästyksen alkua myöhennettiin.  Ministeriö ei kuitenkaan halua tunnustaa, että esitti virheellisen väittämän.  Edelleen jatkaa samalla linjalla vaarantaen turhaan liikenneturvallisuutta ja haitaten monin paikoin hirvenmetsästystä.

  Vasapainoihin saattaa vaikuttaa geneettiset tekijät.  Leudot talvet suosivat heikkovoimaisempiakin.  Voi tulla myös itärajan takaa pienikokoisempia hirviä.  Mitä väliä sillä on, että onko vasa muutaman kiloa painavampi vai ei.  Muutama sata grammaa metsästäjää kohtaan ei merkitse mitään.

  Timppa

  Meillä on louhikkoiset maat ja tiet.  Ne kestävät kyllä metsäkoneen liikkua kuorma päällä.  Tai siirtyä leimikolta toiselle.

  Sitä ihmettelen, että miten sellaisilta teiltä, jotka eivät kanna metsäkonetta, saadaan puut ajettua pois.

  Ongelmia tulee vain siitä, kun koneet kääntyvät ja telat möyhentävät tietä.

  Timppa

  Kolme kirjaa on tullut tehtyä.  Suvun vaiheita: ”Erämetsistä tietoyhteisöön”.

  Puuhamaan historia: ”Yhteismaasta yhteismetsäksi”.

  Sitten vielä ”Luontoretkiä Annen kanssa”

  Kyllä täytyy kirjoittaa kokemistani asioista.  Olen niitä insinööri-ikäpolvia, joiden aikana Suomessa tapahtui siirtymä maatalousyhteiskunnasta teollisuusyhteiskunnaksi ja  näin jälkeen päin hämmästyttävällä tehokkuudella.  Tehtiin tietysti suttakin, mutta suuressa kuvassa onnistuttiin erittäin hyvin.  Saatiin maalta muuttajille ammatteja, asuntoja ja työpaikkoja.  Rakennettiin valtavasti uutta infraa.  Insinöörin kannalta mukavaa aikaa.  Jos hoiti hommansa vähintään kohtuullisesti, niin aina oli joku tarjoamassa uutta työtä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 4,110)