Käyttäjän Timppa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 3,612)
 • Timppa

  Kokemusperäistä tietoa on, että 300 m3/ha metsä kaatuu, kuin sopiva syöksyvirtaus iskee.  Ja olivathan ne Astat, Veerat ym.

  Jaksollinen kasvaa niin hyvin, että on varaa maksaa vakuutusmaksu.  Niin me teemme.  Viime talven lumituhoista saimme vakuutuskorvauksina 3,5 vuoden vakuutusmaksut.

  Jatkuvassa kasvatuksessa vakuutusmaksut ovat samat, mutta esimerkiksi taimikkotuhoja ei vakuutusehtojen mukaan korvata, koska ei ole yli 0,5 ha:n aukkoa.

  Timppa

  Ei meidän metsästysseuralla ole ollut kenelläkään aikoihin jäniskoiraa.  En minä  niitä jäniksiä surrut.  Se mikä minua aina huvittaa, kun kerrotaan tehtävän riistanhoitotyötä vaikka tavoitteena on saada se riista saaliiksi mahdollisimman helpolla.  Kaikkia asioita pitää kutsua oikealla nimellä.

  Timppa

  Visakallo tekee kaiketi kunnon aukkoja.  Sellaiset 10-20 vuotiaat ovat parhaita linnuille.  Voivat liikkua laajalla alalla.  Ei jää hajukeskittymiä, jotka opastavat maapetoja.  Ruokaa riittää.

  Timppa

  Meillä on usein ikääntyneiden kuusikoiden tai männiköiden päätehakkuita, joissa ei ole kertakaikkiaan mitään merkittävää aluskasvullisuutta.  Korkeintaan joku risu siellä tai täällä.

  Metson pesän olen kerran löytänyt aukosta parin sinne jääneen alikasvuskuusen juurelta.  Kaksi kertaa olen metson pesän löytänyt aukosta paljaan taivaan alta.  Vain joku risu oli vieressä ja niitähän aukoissa riittää.  Eivät pesivät kanalinnut näytä tarvitsevan enempää suojaa.  Luottavat suojaväriinsä.

  Timppa

  Näin sanotaan indikaattorissa:

  Metsän muiden kuin puutuotteiden hyödyntämistä tarkastellaan alueelle
  laaditussa metsien tilaa ja käyttöä kuvaavassa suunnitelmassa8)

  Ei ole vielä sen tarkempaa tietoa.

  Timppa

  Vähän Jätkää mukaellen.  Jänismetsästäjät ”edistivät” jänisten hyvinvointia kaatamalla niille talviruoaksi haapoja.  Kumma kyllä laskivat koiransa irti sen haavan luona ja heti ajo alkoi.

  Timppa

  Kolme kuukautta sitten kilpailutin sähkön.  Hämmästyttävää, että toistaiseksi voimassa oleva yleissähkö oli oli n 25 % halvempi kuin määräaikaiset yösähkösopimukset.  Voihan tämä toistaiseksi voimassaoleva kallistuakin yllättäen, mutta ei ainakaan vielä ole tullut ilmoitusta ja saattaa tuo tukkusähkökin halventua runsaiden sateiden seurauksena ja jos saavat Olkiluodon joskus toimimaan.

  Timppa

  Jos puusto on esim järeydeltään epätasainen, voikin hakkuulla runkolukuohjeen polttaa. Se ei toimi…

  Juuri näin.  Etenkin sekä puhtaissa koivikoissa että männiköissä on oleellista, että kasvamaan jätetyt puut ovat mahdollisimman samankokoisia.

  Timppa

  Vapaankasvun metsästä  myydään meillä kohtuullisissa olosuhteissa  8 – 12 vuoden välein 3600€ – vero/ ha . Sen rahan  saa itse hävittää tai säästää miten haluaa. Se on sitä vapaatakasvua ja  ” jatkuvaa myyntiä”.

  Merkitsee siis jatkuvasti vähintään 8 m3/ha/v-kasvua.  Osaatko Perko selittää, miksi Luken jk-metsissä kasvu on vain puolet?  Tai sitä, että noissa entisissä harsintametsissä kasvu oli n 2,5 m3/ha/v.

  Meilläkin tehtiin eräälle suokuviolle jk-harvennus, jossa hakattiin 87 m3/ha,  En kuitenkaan väitä, että 10 vuoden kuluttua hakattaisiin yhtä paljon.  Tyytyväinen olen, jos jatkossa päästään johonkin 3,5 m3/ha/v-kasvuun.

  Varmaan kuusikossa, jossa nyt on puuta 300 m3/ha voi tehdäkin pari kolme harvennusta, joissa saa jotain 80 m3, mutta sitten homma onkin loppu.

  Meillä tehdään 40-50 vuoteen mennessä 2 harvennusta, joista saadaan yhteensä noin 3000 euroa/ha.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Timppa

  Visakallon ja Tolpan emäntiä koskevasta keskustelusta tuli mieleen, että joskus 1900 paikkeilla kaksi Korpilahden Vespuolen isäntää keskusteli, että ”emäntä saa olla vaikka pyykkipunkan näköinen, jos sillä on tarpeeksi metsää”   Tämän sitaatin löysin Veijo Meren eräästä kirjasta.

  Oppi meni perille, sillä toisen isännän poika avioitui isoäitini vähän pyykkipunkaa muistuttavan sisaren kanssa.  Eikä siitäkään mitään hyvää seurannut, sillä tämä aviopari keplotteli isoäitini ja kahden muun siskoksen perintöosuuden siitä tilasta n 10 %:lla käyvästä hinnasta hokuttelemalla siskosten höpertyneen äidin myymään tilan alihintasan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 3,612)