Käyttäjän Tolopainen kirjoittamat vastaukset
-
Luulisi tuo nyt jo selvinneen sokeimmallekin Reetalle, että Suomen resursseilla ei voida tehdä sellaista tutkimustoimintaa, josta olisi yhtään mitään hyötyä yrityksille. Kyllä se tapahtuu aina yritystasolla, koska toiminta on täysin spesifiä.
Millään kasvulla ei niin suurta ja tehotonta julkista sektoria voida rahoittaa kuin meillä on eikä sellaista edes tarvita.
Se nyt vain on kiistaton tosiasia, että julkisen sektorin työvoima on kasvanut lähes 300000 henkilöllä vuodesta 1980 ja yksityinen sektori on pienentynyt. Tällä tuövoimasuhteella konkka tulee varmasti. Sellaista kasvua ei voi tulla mistään, että talous menisi tasapainoon. Väki on kunnissa puolittunut ja virkamiesten määrä moninkertaistunut.
Kukaan ei enää kiinnitä mitään huomiota siihen, että sähköenergia oli taas viime yönä useita tunteja miinuksella. Kun sähkölle ei ole mitään järkevää käyttöä,tähän on tultu. Aivan turhaa polttaa puuta ja turvetta lämmön tuottamiseksi.
Potilas viipyy vastaanotolla 7min. Tuona haastattelu päivänä lääkäri hoiti 52 potilasta. Sairaslomalappu hoituu alle tuosta ajasta. Juttua varten toimittaja oli käynyt saksalaisella yksityisellä terveysasemalla. Ei siellä lääkärit ole virkamiehiä, he ovat yksityisiä ammatinharjoittajia ja saavat työstä palkan, ei viranhoidosta.
Olen käynyt Suomessa lääkärin vastaanotolla, jossa käynti hoitui alle minuutissa.
Musk ja Trump ovat säheltäneet kuukaudessa Teslan arvosta alas yli 500mrd taalaa, taitaa olla maailmanennätys. Onnittelut siitä. Vielä samanlainen kuukausi ja Teslan nousukupla on taputeltu. Eihän tuo kurssi mihinkään perustu 95% on fiktiota.
Julkisella puolella on yli 700000 työntekijää. Sehän on äärimmäistä tehottomuutta. Jos yksityinen sektori olisi yhtä huono, tämä maa olisi jo konkassa.
Hesarissa on juttu saksalaisesta yksityisestä terveysasemasta, siellä lääkäri ottaa vastaan päivässä 90 potilasta ja vastaanotolla käy 150 potilasta. Kun lääkärissäkäynti ei maksa juuri mitään tähän on tultu. Suomessa terveyskeskuslääkäri hoitaa päivässä keskimäärin 6 potilasta, mahtaa tilipäivänä käsi vapista, eihän tuollaisesta työmäärästä Saksassa maksettaisi juuri mitään. Nyt siellä tuo lääkäri saa 5500€ kuukaudessa. Suomessa lääkäreiden palkat on täysin karanneet käsistä.
Jos ihmiset osasivat digiasioinnin terveyskeskuksiin ei olisi mitään puhelinjonoja, monet rutiiniasiat hoituu tekstiviestillä nykyisin.
Muistaakseni 1980-luvulla julkinen sektori toimi. Silloin siellä oli töissa 410000 henkilöä ja nykyisin yli 700000. Palvelujen saatavuus on kuitenkin heikentynyt huomattavasti. Silloin vielä joka kunnassa oli terveyskeskus ja vuodeosasto. Pieniä kyläkouluja oli tuhansia enemmän kuin nykyisin. Silloin asiat hoituivat vielä ilman tietokoneita suurimmaksi osaksi. Mitä palveluja tuo 300000 työntekijällä kasvanut julkinen sektori nykyisin tuottaa, jota ei ollut 80-luvulla.
Mistä Keturi moista satua on keksinyt julkisen sektorin osuus työvoimasta on kasvanut reippaasti ja yksityisen sektorin osuus on pienentynyt samaan aikaan kymmenen prosenttia, jos katsotaan tilannetta 1980 luvun alusta. Ei ole mikään ihme, että kestävyysvaje on olemassa. Maksajat ovat vähentyneet ja elätettävät lisääntyneet. Olisi ihme, jos talous olisi tasapainossa, ei mitenkään mahdollista.
Sijoitus markkina romahtaa varmasti jenkkilässa lähiaikoina. Kupla on valtava ja maata johtaa edesvastuuttomien pölvästien putinismiin sortuneet huru-ukot.
Puun tuonnin puolesta jauhaa iso propakanda mylly, joka vaatii hakkuiden rajoittamista ja kaikenlaisia suojavyöhykkeitä.