Käyttäjän vmt kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 165)
 • vmt

  Varmaan noita tapoja on erilaisia, mutta minä en omalla kohdalla ole nähnyt huonoksi tuota MHY:n korjuupalvelua.

  Tarjoukset olen saanut niin, että siinä lukee hankintahinta, kiinteä korjuun hinta ja sitten myös noiden erotuksesta muodostuva kantohinta. Ikinä ei ole mitään lisäkuluja tullut ja homma on toiminut. Ainoana miinuksena on pitkä maksuaika, kun maksavat vasta, kun ostajilta on saatu tilitykset.

  Hyvänä puolena sitten se, että koko kauppasumma, joka on merkitty laskelmaan, on metsävähennyskelpoinen. Jovainin kaipaamasta puuttuu vain se fyysinen lasku, kun kulut on vähennetty tilitettävästä summasta, mutta kaikki on laskelmalla ollut eriteltynä ja rivit jopa merkittynä, mikä ilmoitetaan mihinkin kohtaan veroilmoitusta.

  Hyvä vaihtoehto tuo minusta on olemassa, kun ainakin omalla kohdalla esim harvennuksia on viitsitty kiertää katsomassa ja niistä on sitten saanut tuolta merkittävästi paremman hinnan kuin pelkästään joidenkin ostajien karttojen ja puunmyyntisuunnitelman perusteella annettujen tarjousten perusteella olisi ollut.

  Vielä en ole käsittänyt, keneltä tuollainen korjuupalvelun toiminta on pois?

  vmt

  Miksi sitä pitäisi viilata, kun se ei ole teräketju? Eikä sillä tietysti mitään voi sahatakaan.

  vmt

  Hehtaarit liian levällään, että mitään hienoa vois järjestää. Kun mieleen jäänyt, että edellisessä ollut kuitenkin tän maan suurimpia maanomistajia mukana juttujensa mukaan, niin liian kovat on paineet.

  vmt

  Melkeen käy sääliksi tuo jeessin usko venäjän kaikkivoipaisuuteen. Kuinka joka viestissä kertoo, kuinka venäjän voittamaton armeija jyrää kaiken muun ja muiden olisi madeltava tuon hänen kokeman mahtinsa edessä. Yök!

  vmt

  No jos se yhdistelmä pystyy ottamaan kuormaa vaikkapa 35000 kg, niin yhtä paljon siinä on sitä materiaalia, oli se sitten hakkeen tai tukin muodossa. Siksi niiden hakeautojen kuormatilat ovat suurempia. Hakkeessa myös vähemmän vettä, kun niitä kasoja on ennen haketusta kuivateltu aukolla tai tien varressa. Tukkeja ja kuitupuita ei kuivatella.

  vmt

  Eli Tolopaisen laskelmassa rekkakuorma haketta syntyy 17 kiintokuutiosta? Ilmavaa on.

  vmt

  Tuonne Vuosaaren uuteen laitokseen on ilmoitettu tarvittavan 60 rekkakuormaa haketta kuutena päivänä viikossa, silloin kun laitos käy täydellä teholla. Eli suuruusluokka olisi 18000 kiintoa viikossa. Tuo kun on jo aiemman kulutuksen päälle, niin saa siinä keräillä aika laajalta alueelta. Varmaan alkujaan on ajateltu tuotavan iso osa laivalla venäjältä, mutta jos tuo nyt hankittava kotimaasta, niin kysyntää luulisi energiapuulle kohta olevan Etelä-Suomessa.

  vmt

  Harmi, kun  tuon jeessidesantin vanhemmat on silleen onnistuneet piileskelemään, että eivät tulleet hävitetyksi silloin, kun oisi pitänyt.

   

  vmt

  Ollut viikonloppuna noita metsähommiakin, niin ei kaikkia juttuja täältä ehtinyt lukea.. Kuiten jeessin juttuja ainakin sen verran, että kyseessä on varsinainen maanpetturi. Venäläistä sukua?

  vmt

  Kyllä tuntuu oudolta ja pahaltakin lukea tuota Jeessin ryssämielistä paatosta. Ei taida selittää muu kuin perimä sitä? Useimmilla kirjoittajilla varmaan kuitenkin vanhempien tai isovanhempien kautta suoraan kuultua tietoa siitä, mihin niiden kanssa on aiemmin jouduttu..

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 165)