Kommentit (6)

  1. Puolukka kypsyy kerättäväksi täällä Itä-Suomessa ensiviikosta-alkaen, nyt ei vielä ole pakkasöitä ollut, joten puolukoiden kypsyminen on ollut hidasta, siis kerääminen omaan käyttöön !

  2. Horsmanuntuvasta tuli metsäreissulla hankala yllätys. Olin pelastamassa kuusentaimia, joka oli pitkän / tiheän horsman ja vatukon vallassa, en viihtynyt metsurin takin kanssa, se tuntui ylipukeutumiselta joten jätin sen taukopaikalle.

    Päälläni oli Hankkijan myymälästä ostettu flanellinen työpaita, joka keräsi horsmannukan eikä sitä saanut puhtaaksi harjaamalla eikä pesussa, tämä vinkiksi metsässä liikkuville marjastajille ja sienestäjille !

  3. Joo, lippiskin on horsman untuvassa. Mutta on se hyvää tuo puolukkasurvos, vaikka kaalilaatikon kanssa.

  4. Puolukkaa lähtenen keräämään viikon-parin päästä, jos kelit suo ja jaksan työn päälle. Onhan se nopea kerätä ja putsata. Puolukka sopii ihan kaikkeen, ruokien lisukkeena, mehuna, puurossa, marjapuurossa, tehosekoittimella tehtynä tehojuomana, kiisseliin. piirakkaan, leivontaan ymym.

    Horsman hahtuvat ja ohdakkeiden; ovat raivaussahan tukkijoina ehdotonta a -luokkaa. Vauhtipyörä ja ilmanottoaukot ihan mattonaan varhaisperkuulla. Joka päivä saa putsata ’huovat* pois. Sadekelillä ei höytyvät lennä.

    Syksyn aamut on kauniita oli sitten kuulas ja kirkas pakkasaamu tai hernerokkasumu. Auringonnousut kestää kauan ja valo siivilöityy jännästi, kun aurinko pysyy pitkään matalalla.

  5. Kävin ostamassa torilta kaksi sankollista puolukkaa. 20 euroa sankko, puhdistettuina.

  6. Tiedän, Sanko ja Sangollista 😉 Pulmuhillo: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/puolukkahillo-palasokerista

Harrastukset Harrastukset