Ahma, ilves, susi vai koira ?

Suurpetoja alueella on kaikki, suurpetoihin kuuluvat, karhu mukaan luettuna.

Paikallinen hirviporukka on aktiivinen joka seurailee hirviaitoja ja lenkittää samalla koiriaan.

Mikä eläin tästä on mennyt, kuva on metsäautotieltä ja jäljet oli suorassa rivissä ?

Kommentit (17)

 1. Ahman ja Ilveksen voi sulkea heti pois.

 2. Tällaisista kuvista, missä näkyy pari tassun jälkeä on varmuudella mahdoton sanoa. Mutta vertaamalla autorenkaan jälkeen kokoa ja askelväliä, niin sanoisin koiran jäljeksi

 3. Koira, tai susi. Ei missään tapauksessa ilves, eikä myöskään ahma.

 4. Sanoisin susi .

 5. Näyttää olevan susi.

 6. Sutta minäkin arvelen. Koiran varpaat on vähän erimuotoisessa nipussa.

 7. Sakaalihan tuo

 8. Oliko nuo jäljet Ruokolahdella eli missä.

 9. hemputtja, Jäljet on Etelä- Kainuussa !

 10. Jaa, Etelä-Kainuu. Eivät sitten ole Ruokolahden leijonan jälkiä, vaikka onhan tässä kyllä aikaa kulunut. Hyvinkin voinut Kainuuseen ehtiä

  Ei näy ihmisjälkiä. Autolla kyllä ajeltu. Tuskin on koira

 11. Sateen jälkeen pehmyt tienpinta ja auton jälki on hieman kaventanut kuvattuja jälkiä. Kyllä nämä jäljet on hirviporukan asiantuntemuksella tunnistettu suden jäljiksi. Näiden suurpetojen olemassaoloon ei tietysti voi luotaa, että onko niistä taimikoiden vartioiksi pitemmäksi aikaa eteenpäin.

  Alue oli vielä seitsemän vuotta ylisuuren hirvikannan talvehtimisaluetta ja samaan aikaan ilmestyi pariksi talveksi myös peurat. Ensimäisten susi havaintojen jälkeen hävisi peurat ja heti perään hirvitihentymät alkoi hajota ja kulkureitit siirtyi eri suuntiin.

  Luonto ja luonnossa liikkuvat suurpedot on tässä tapauksessa olleet avuksi, ainakin toistaiseksi !

 12. Nyt jos vertaatte metsä-masan aiempaan jälkikuvaan, niin tässä ovat reunimmaiset anturat selvästi keskimmäisiä taempana eli on enemmän koiraeläimen näköistä settiä.

 13. Anneli, Samaa minäkin ajattelin kuvan jälistä, mutta auton pyöränjälki on 4-5 cm syvä joka on supistanut sivusuunnassa ko. jälkiä, jonka- ansiosta siinä tulkinnalle lisä haaste !

 14. tää kaver hää on suss.Jolkuttelee

 15. Hyvä miettiä todennäköisyyttä, syksyllä koiria on vapaana ja todennäköisyys vastaavassa koiran jäljelle suurempi. Lisäksi jos lähistöllä on ihmisen jälkiä tms. viittavaa, että koiraa on ulkoilutettu vapaana.
  Mutta näin keväällä valtaosa koiranomistajista pitää koiransa kiinni ja metsä-masan alue Etelä-Kainuussa on sellaista, että susi ei ole harvinaisuus.

  Eli todennäköisyys suden jälkeen sellanen, että se olisi minun vastaus

 16. Hää o Sus, noitakin jälkii näkynyt Kettuloukolla.

 17. Seuraillaan taas suurpetojen lälkiä tulevanakin kesänä, ja mikä tärkeintä miten jälkien jättäjiin suhtautuu peurat ja hirvet, sain jälkiasiaan hyvää palautetta, kiitos siitä !

Luonto Luonto

Kuvat