Askeettinen taukopaikka metsätilalla

Ei sen taukopaikan aina tarvitse olla kovin ihmeellinen, kun se taukopaikaksi kelpaa: penkki, pöytä ja laveri !

Mökin rakennukselta jäi epämääräinen määrä rakennustarvikkeiden rippeitä ja niistä se syntyi.

Marjastajat on olleet kuluvana kesänä kovin kohteliaita, kun ovat marjareissulla lähistöllä. Käynnin jälkeen paikka siistitään sinne ilmestyy ja jää paketti klapeja, ei siitä maanomistaja voi pahaakaan sanoa, ainakaan toistaiseksi.

Kommentit (10)

 1. pihkatappi

  On sinne Terttu jo kaivertanut nimensä. Tuossa kohti kuuluisi olla myös taukopaikan valmistusvuosi.

 2. metsä-masa

  Valmistusvuosihan siihen on lisättävä, toisella tilalla oleva laavu on nimetty Kertuksi, se on vähän järeämpi ja hirviporukan tukikohta.

  Ukitettavat oli mukana suunnittelussa ja vähän rakentamassakin tätä Terttua. Laavun vieressä on vanha tervahauta ja sen lähiympäristössä aika kuluu huomaamatta ahman kaivantoja ja eläinten jälkiä tutkien ja tietysti välillä maistuu eväät erittäin hyvälle !

 3. Gla

  Koen noissa taukopaikoissa ongelmaksi sen, että ovat aina väärässä paikassa. Niin pieni ala on sillä etäisyydellä, että työmaalta tuonne viitsisi kävellä. Muuten kyllä ulkoillessa tuollainen on erinomaisen mukava, vaikkei ihan kauneimpien hirsilaavujen veroinen fiilikseltään olekaan. Varsinkin, jos ollaan sen veran syrjässä, että paikalle saapuu vain vastuullista porukkaa ja kaupunkien ulkoilualueiden pussikaljaporukat pysyy poissa.

 4. Niinhän se on että äkkiä jäävät kauas kannolta. Siksi perinteinen havulaavu on parempi kuivattelupaikka räntäsateelle ja lämmittelyyn pakkasviimassa. Siihen kun vielä tervastulet eteen niin avot.

 5. metsä-masa

  Samaa mieltä olen kun Gla ja sitolkka, että taukopaikka on aina väärässä paikassa ja alttiina vahingonteolle, silloin kun töitä tehdään paremmin urakkaluonteisesti. Tämä viritys on ollut kolmevuotta eikä sotkemisongelmaa ei ole ollut.

  Tuohen kerääjä oli suositellut marjankerääjä ” kaupunkilaismummoille ” paikkaa , jotka sai luvan sen käyttämiseen kun ovat paikalle silmänä.

  Lapsenlapsista kerroin aiemmin, heille siinä in ollut luonnollinen ja vapaaehtoinen tapa tutustua metsäluontoon ja sen asukkaisiin.

 6. Mull on toistaiseksi taukopaikaksi riittänyt kivi tai kanto jotka tuppaa kyllä olemaan mätiä ja murtuun alta. Hirvikärpääset pittää kyllä huolen että tauotkaan ei ole liian pitkiä….ja sitten heti pois. Elikkö siihen nää retkeilyt jääpi mun osalta.

 7. metsä-masa

  Hiihtoniilon kanssa samaa mieltä, ettei urakkaluontoisessa työssä malta retkeily mielessä taukopaikalle siirtymään ja taukoa pitämään. Terttu pystytetiin lähinnä lasten lapsille, leikkiä ja lepäämistä ym. varten.

  Aiemmin kesäraivuulla minulla oli tapana pukea suunnistus kamppeet ja ottaa repulta pensapullo ja juomapullo mukaan ja kiertää palstaa niin kauan kun polttoainetta riitti ja siinä tankkaus ja juomatauko, ja seuraavaksi viereistä kaistaa repulle, jossa ruokailu, siinä jäi turha kävely minimiin.

  Nykyisin raivaus-sahatyöt on syys- marraskuun töitä, silloin hyönteiset liika lämpö ei enää haittaa !

 8. Ja mitä noilla tekee, ei tulisi mieleenkään lähteä sateella metsään. Jos taukoja ei pysty pitämään reppujakkaran päällä, ne voi pitää lavitsalla takan edessä.

 9. Eilen olin metsässä yli 6h ja sadetta tuli niskaan koko ajan ms-raivuussa jatkuvan kasvatusalueen vipelikössä.
  Metsurin housut on märkänä aikas painavat. Hirvikärpäset ei kyllä liikkuneet. Totesin hyväksi saksanarmeijan varustelekan sadetakin jossa on kypärähuppu koska kypärälle intissä suunniteltu. Näin ollen niskaa suojasi kypäsän sadehuppu ja lisäksi tuo armeijan kypärähuppu. Suosittelen. Iski tuo sade sillainettä menin tauolla kotio vaihtaan kuivan paidan ja uuden takinkin. Jotenka vain pitkien etäisyyksien Kainuu Lappi yms on taukotuvat ja paikat tarpeen muutoin pärjätään autotukikohdilla tms…

 10. metsä-masa

  Sadepäivä ei kyllä ole se fiilistelypäivä metsässä. Armeijalle suunnitelluilla varusteilla on tosiaan hyvät puolet, esim. huppu kypärän päälle, se toimii kun siinä on riittää väljyys.

  Joskus olen kovemman sateen selättänyt sadeviitalla, sekin toimii aikansa, mutta työtahti on pidettävä sen verran kovana, että hartioilla lämpö säilyy, mutta ei se mukavalta tunnu jos sadetta on yhtenään. Autoon vepasto päälle, kuivat vaatteet ja soitto kotiin, että sauna lämpimäksi.

  Pitemmältä matkalta säätiedot kannattaa tutkia ennakkoon muuten seuraavan päivän aloitus tuntuu hieman nahkealta !

Luonto Luonto

Kuvat