Bracken-muokkaus

Kokeillaan Bracken-muokkausta. Ensi keväänä on tarkoitus istuttaa männyn taimet. Homma on vähän halvempi kuin perinteellinen laikutus ja maasto näyttää jäävän aika siistiin kuntoon. Valmis oli vähän kivettömämpi paikka. Saa nähdä miltä lopputulos aikanaan näyttää

Kommentit (13)

 1. metsä-masa

  Onko Bracken-muokkaimessa kylvö mahdollisuus, vai jätitkö kylvön tarkoituksella pois ?

 2. Jätin tarkoituksella pois. Istutetaan männyt. On asutuksen tuntumassa, joten ei riskiä hirvistä.

 3. Asutuksen tuntumassa ei ole varma tae, että säästyvät. Sata metriä nurkalta on taimia joskus syöty.

 4. Kivikkoista on. Tuntuisi toisinaan, että kaivurilla saa tarkemmin alueen käsiteltyä eikä rauta kolise niin kivien päällä kuin tuossa..?

 5. Ei se kivikkoon oo herkkua kaivinkoneellakaan mennä.

 6. Eivät näytä kääntömättäät (kasvipinnat vastakkain kivennäismaa päällä) riittävän suurilta eivätkä kovin onnistuneilta. Olisikohan kaivuri saanut tehtyä paremmat?

 7. Selvää on, ettei synny mättäitä. Ei niitä kivikkoon synny kaivinkoneellakaan. Sen sijaan syntyy helposti tilanne, jossa kivet nousevat entistä korkeammiksi.
  Helppoa ratkaisua ei kyllä ole. Tämä on yksi kokeilu.

 8. En näe että muokkaus tällaisilla paikoilla maailman suurimpia ongelmia. Kyllähän näihin karuihin paikkoihin aina taimikon saa tulemaan.

 9. Ammattinsa osaava mätästäjä tekee siistit mättäät kivisiinkiin kohteisiin. Mutta se vaatii muuta kuin loppuunasti kilpailutetun muokkaksen. Kun ottaa kaivurimiehen tuntityönä niin aika pahoja saa maastonkohdat olla jos ei mättäitä synny. Olen tällaista kaivurimiehen juttukaverina seurannut. Kyllä siirtyy tavara paikasta toiseenkin sujuvasti.

 10. Kaivurin kuokkakauhalla vois tulla paras jälki , kun on noin kivikkoa. Laikkumätästys luiskakauhalla sopii vähemmän kivikkoisille alueille.
  Eikä se jälki parane yhtään sillä, että joku taho vetää välistä satasen/ha itselleen neuvomalla työmaan urakoitsijalle.

 11. Miten olisi kuitenkin kylvö tuolle alueelle. Uskon että voisi menestyä ja nopea tehdä.

 12. Ollaan tehty kylvöjä monellekin alueelle sekä käsin että äestyksen yhteydessä. Tuollekin alueelle, Omat ongelmansa niidenkin kanssa on. Parina viime kesänä on itäminen ollut hidasta kuivuuden vuoksi. Tuolla alueella on paikoin vielä kivisempiä kohtia, joissa kylvöä varten on vaikeaa saada laikkuja. Siksi taimet.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut