Siinäpä sitä sitten talvi syödä mussutetaan palvilihaa, vakuumiin pantua soppalihaa ja purkitettua ohuempaa lihasoppavärkkiä. Hirvikannat ovat kymmeniä vuosia olleet niin pienet, että hirvivahinkoja ei oikeastaan näe.
Siinäpä sitä sitten talvi syödä mussutetaan palvilihaa, vakuumiin pantua soppalihaa ja purkitettua ohuempaa lihasoppavärkkiä. Hirvikannat ovat kymmeniä vuosia olleet niin pienet, että hirvivahinkoja ei oikeastaan näe.
Onpa kiva kun on niin yksimielistä porukkaa että koko yhteislupa-alueen hirviporukat ovat yhteistilauksena purkituttaneet ja savustuttaneet koko syksyn hirvisaaliin.
Porukka on kyllä sopuisaa ja yksimielistä mutta tämä on Portimon omatoimisuutta. Sain aikoinaan synttärilahjaksi purkituskoneen, joka on ollut joka syksynä ahkerassa käytössä. Omalla kylällä on tosi hyvä palvaamo, joka käytännössä hoitaa aika monen porukan lihat. Portimokin vei palvauksille 15 kiloa paistia ja lapaa. Portimon emäntä laittaa vakuumiin kaikki palvalihat ja soppalihat. Meillä eletään aika lailla tasapainossa hirven kanssa. Vahinkoja ei tule ja hirvi maksaa veronsa.
Onpa kova urakka ennenkuin nuo on hienonnettu wc:n pytystä alas. Meillä kala ja kasvikset ovat tulleet sitkeän hirvenlihan tilalle, alkoi se hajukin jo tympästä.
Sitä ne liian tehokkaat pyssyt teettää. Lihat menee pilalle. 308:lla kaularankaan niin lihan laatu paranee kummasti….no kukin ”marinoi” tyylillään, vaikka tykillä. 🙂
Tällä hetkellä sivulla 22 kuva joesta, portimon laittamana, esitin sinulle sielä kysymyksen, joskus keväällä.
Nyt jo sivu 23.