Hirvien polku luonnonsuojelualueella

Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksien kunniaksi annettiin ”luontolahja”. Perustettiin n. 2 ha:n luonnonsuojelualue kuvassa näkyvään kalliomaastoon. Valtiohan sitoutui perustamaan saman kokoisen alueen. Yksityiset perustivat näitä alueita n. 3000 ha ja valtio siis saman määrän.
Hirvet käyttävät polkua siirtyessään ruokapaikasta toiseen. Ja usein myös niitä ajettaessa.

Kommentit (9)

 1. Kaunistahan se on jäkälämaasto. Mitään metsätaloudellista arvoahan noin karulla kankaalla ei ole. Maisema-arvo sitäkin suurempi.

 2. Gla

  Tuosta kun tullaan alas kalliolta tuoreen kankaan kuusikkoon, alkaa lahoa olla ja sillä on metsätaloudellista merkitystä.

 3. pihkatappi

  Tuohan on tuttua maastoa, suunnistettiin viime vuosituhannella tuolla useampi harjoitus. Maaston alimman ja korkeimman kohdan ero on noin 150 metriä ja kalliot vuorten päällä ja jopa rinteissä tarjoaa harvinaisen hyväkulkuisia avokallio juotteja. Tämä harjanne on alueen pohjoisin ja pohjoispuolella on kapea Päijänteen lahti. Kiitos Timppa kun saatiin harrastaa.

 4. Pihkatappi on hyvin kartalla. Tosiaan siinä lähellä oli joku harjoitusrasti.

 5. Tuo ura näyttää kyllä vahvasti hiukan enemmän kuin pelkästään hirvieläinten tramppaamaksi. Ehkä jopa maastopyöräilyä.

 6. Visakallo

  Tulepas Jesse joskus käymään, niin esittelen sulle vähän hirvenpolkuja. Ovat tuotakin leveämpiä baanoja ja paskaa päällysteenä hyvinkin runsaasti. Eivät tarvitse ojiin siltojakaan, kun ovat sen verran pitkäkinttuisia.

 7. Polku on metsän rikkaus on sen tehnyt poro hirvi vai muu elukka. Mielellään sitä myöten myös visan tyttären hopoti kuljeskelee. Eri asia on pysyykö nuin isontalon isäntä ku visa kaidalla polulla vai tuleeko syrjähyppyjä ja taimi menee kallellelleen. Selkeesti pari puutakin kelottu. Sillä kärtyää…

 8. Visakallo

  Eipä ole hevosta tai muuta kavioeläintä meillä ollut 70-luvun jälkeen.

 9. Kyllä suunnistajatkin polkuja tekee . Hirvet käyttää samoja reittejä tai toisin päin.

  Eräässä järvenrantataimikossa oli hirvenpolku niin että maa oli paikoin ravalla. Mutta ei ne hirvet siellä talvella asustaneet vaan kesällä kävivät juomassa rannassa. Männyn taimet sai kasvaa rauhassa.

Luonto Luonto

Kuvat