Kommentit (8)

  1. Kummallista, kun hakkuu on ollut käynnissä ja latvuksia ja oksia syötäväksi, niin miksi kaluavat runkoja?

  2. Oma kokemukseni on sellainen,että juuri hakkuun jälkeen usein hirvet suorittavat lisäleimauksia.Olisikohan niin,että tulevat hakkuutähteitä syömään ja vaihteluksi hampaitaan puunkupeisiin kokeilisivat.

  3. Reilu 10 vuotta sitten oli saman tyyppinen tilanne, työn alla vanhanmetsän harvennus kevättalvella p-ala 7 ha, ja Etelä-Kainuussa runsashirvikanta.

    Hirvet seuraili työmaata ja merkkasivat järsimällä leimikon reunaan merkkipuita, lopulta leimikko kierretty ympäri. Koneporukan mielestä siinä olisi ollut reviiri ajattelu, olisiko olla mahdollista ?

  4. Eiköhän ne sarvilla kaluamalla ja kuseksimalla reviirejään merkkaile jos merkkailevat. Hyvin kasvaneen nuoren kuusen kuori ollenee hivenaine- ja muuta suolen täytepettua.

  5. Ei sarvi söhäse kevättalvella !

  6. Joko taas villisika kiipesi puuhun ja pisti parkit suuhun…

    Vai miten se taannoin menikään 🙂 …

  7. Yritkö Oksapuu olla vitsikäs? Myös valkohäntäpeura tekee kuvassa näkyvää jälkeä. Varmaankin,Koivunkaataja tarkisti jäljet?

  8. Voisiko hivenravinteiden tms. tarve olla syynä tähän kuusten kuoren kaluamiseen? Jälleen syksyllä huomasin, että kolme vuotta sitten ensiharvennetulla hehtaarin kuviolla hirvet olivat kalunneet suunnilleen joka toista runkoa. Piruuttani voisin tehdä hirvivahinkoilmoituksen, joskin tuhokorvaus ei kata edes sen teon ajanmenekkiä.

    Nuolukiven voisi kokeilumielessä asentaa sopivaan paikkaan, mutta itsellä ei sellaista ole enkä hirviä ehdoin tahdoin lisää lähde metsiini houkuttelemaan. Rajanaapurienkin tilatkin pitäisi olla hirvituhoriskistä vapaita, ellei sitten satu olemaan metsästysmahdollisuuksia preferoiva isäntä tai emäntä.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat