Huolehdi uudistus loppuun.

Melkonen savotta on 4 ha toiseen kertaan uudistus kun heinä on valtiaana.
Viime keväänä.mätästys ja istutus melko piukkaan. Tänä kesänä heinäys noin viikko sitten.
Jälkiviisaana mätästys heti kun maa oli sula, rikkakasvit kunnolla ylös ja glyfosaatti ja 2 viikon jälkeen taimet maahan. Varautuminen heinäkuun tai seuraavan kesän uusintamyrkkyyn.
Sitten vielä taimikon tasoittelua. Hyvä siitä tulee omt pohjalla mutta mikä työ, ei parane palkkaa laskea…
Pitäisi nämä hommat tehdä kerralla kunnol

Kommentit (7)

 1. Tuossa pääkuvassa on tosiaan mätästetty vuosi sitten. Jos ei myrkkyä ensi keväänä niin mitä? Nuo on nyt heinätty,mutta ei mielellään toista kertaa.

 2. Mustan muovin (tai vaikka vanhojen lainapeitteiden tms.) levittelyä voisi kokeilla tukahduttamaan heinän kasvun. Pala kerrallaan sitten uudistaminen, kun harvemmin on mahdollista ha-tolkulla peittää maata .

 3. Eihän tuo näytä oikein pahalta. Maitohorsma ei ole vaaraksi taimille, koska se törröttää talven yli pystyssä. Pitkä heinä on se, mikä taimikon pilaa.
  Jos kyse on tosiaan kivennäismaasta, yksi käsittely saattaa hyvinkin riittää, turvemaalla pitää ruiskuttaa ainakin kaksi kertaa.

 4. Tuossa kuvan kohdalla oli kaikki edellisen omistajan taimet kuolleet, lienee tuo heinä.kaatunut mattona päälle. Horsma olisi armeliaampi kyllä. Parhaiten taimia on jäänyt tosiaan henkiin ensiyrittämällä vadelman valtaamilla aloilla. Ja vadelma ei ole ehtinyt kovin vahvaksi. Sieltä.on hyvät taimiryhmät.lähtenyt. Kaikki täydennyskohdat ovat heinä-osuuksilla.

 5. Hienojakoinen heinä on vihonviimeinen taimille, vaippaansa taimen tukahduttaa. Nykyiset glyfosaatit taitavat osalle metsäheinille tehottomia, toista oli ennen kun vuohenjuuretkin kellisty niillä.

 6. Tasan eivät mene onnen lahjat. Katselin paria 4-5 vuotta sitten istutettua taimikkoa. Kasvoivat kyllä vähän heinääkin, muttei siitä ollut mitään haittaa. Eivät kasvaneet edes vesakkoa. Kantojen vierillä kasvoi mustikkaa.

  Aika paljon reheviinkin kuusikoihin istutettu kuusta, muttei koskaan ole tullut heinäongelmaa vastaan.

  Olisi mielenkiintoista tietää millainen metsä oli ennen hakkuutamutta on. Lähinnä siis kuinka harva.

  Jossain entisellä hakamaalla heinettymistä on esiintynyt, mutta ongelma on hoidettu istuttamalla koivua.

 7. Katselin vanhat ilmakuvat.
  2011 asento on ollut todella harva ja pienaukkoja on ollut jo tehtynä. 2017 ainakin mätästetty ja kuvista näkyy jo vahva vihreä ruoho. Ilmakuvista näkyy myös että sota-aikojen jälkeen ainakin harsinta on ollut vallalla. Eli heinällä pitkät perinteet …. vaan loppui nyt se aikakausi.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat