Kommentit (6)

  1. Tämä ainakin näyttää hyvin voivan ja voittavan muut kasvit.

  2. Tuossa voi käydä kuten eräälle kaverille kun päätehakkasi haavikon ja kasvatteli uuden puuston juurivesoista, harvennettuaan juurivesa haavikkoa niin raivatusta ja lahonneesta kannosta levisi juuristoa myöten laho kasvatettaviin haapoihin.

  3. Oliko peltoheitossa (kai taustalla?) haapa samanikäistä ja samankokoista kuin kuvan etualalla?

    Mielenkiintoista, että jos yhden haapasukupolven jälkeen vanha pelto vielä oikuttelee. Joku ravinnehäiriö peltoheitossa. Puuttuuko boori vai kupari ja näillä jokin merkitys myös vesomiseen?

  4. Kuitupuunkasvattaja oikeassa.Peltoheitossa täytyy olla joku ravinnehäiriö. Ei korjannut vielä yhdellä kasvukierrolla. Sen pellon multaisuus on jotenkin myös liian tiivisrakenteinen. Haapahan kasvaa parhaimmillaan multamoreeni tai jopa rehevässä mutta kivisessä notkelmassa. Jotenkin se hapettaa pintajuuriaan kivien ja soran ilmavuudessa. Seisovaa vettäkään ei siedä yhtään.

  5. Tosiaan samanikäistä kaikki tuossa kuvassa. Taustalla peltoheittoa jossa ei juuri vielä kituliaat juurivesat edes näy. Ja niitä on harvassa.

  6. Pienenä sivuaiheen tynkänä: Nyt möksämaailmoissa Kymenlaaksossa sattui minun istuttama hybridihaapa olemaan jo toisen kerran kaivuiden tiellä. Ensin sähkövetojen, nyt konesuojan ramppien parantelun tiellä. Kaivoin lapiolla juurakon ympäri auki ja vedin ensin mönkijän vinssin vaijerin juurakon ali. Sitten koko paketti parikytä metriä eri paikkaan mönkijällä vetämällä. Ojan varteen jossa nytkin juokseva vesi. Pieni lisäsuodatin minun ojakokeiluuni. Tein yhteen selkiytysaltaaseen vesisuodattamon puista ja moreenisannasta. Tämä h-haapa sen kylkeen kasvuun. Koko oli noin:korkeus 6m. vahvuus rinnan kork. viitisen senttiä. Mielenkiintoista seurata vieläkö sen h-haavan tarina jatkuu. Sitten kyllä on maasto kasvulle kohdillaan.

Metsänhoito Metsänhoito