Kommentit (11)

 1. Just ja älkää ruokkiko kun siitä ei ole kuin harmia niin linnuille kuin muillekkin metsän asukeille.

 2. ?‍♂️

 3. Kuin myös.

 4. Mitä haittaa ruokkimisesta on?

 5. Siitä on hyötyä pihalinnuille kun se ei ole satunnaista. Kun kerran syksyllä aloittaa sitä pitää jatkaa koko talvi, vaikka se maksaisikin. HYVÄÄ JOULUA!

 6. Lintujen ruokkimisen haitallisuutta ei tiettävästi ole tutkittu, mikä tuntuu oudolta, koska mm. hömötiaisten nykyiseen vähäisyyteen on pidetty syynä tali- ja sinitiaisten runsastumista ruokinnasta johtuen. Tali- ja sinitiaiset syövät hömötiaisten piilottamia ruokavarastoja, koska niiden kanta on runsastunut hömötiaisten perinteisillä asuinalueilla. Hömötiaisten vähentymisestä on kuitenkin syytetty metsähakkuita, mm. erään lintujen fysiologian emeritiusprofessorin toimesta. Vetoankin siis kaikkiin lintuja ruokkiviin lopettamaan ruokinnan ja käyttämään säästyneet varat vaikka Ukrainan uhanalaisten tukemiseen. Poikkeuksena tapaukset, joissa ruokittavat linnut muodostavat henkilön ainoan sosiaalisen kontaktin pitkän talven aikana.

 7. Syy uhanalaistumiseen on täsmentymässä: hömötiainen ei löydä talousmetsästä ruokaa. Eikä ole tarpeeksi lahopuita. Tämä on jo pariin kertaan käsitelty. Hömötiainenkin hakeutuu pihojen lintuloudoille ruokailemaan. Ainakin meillä .

 8. Se ikävämpi puoli tuossa lintujen talviruokinnassa koska samalla tulee ruokittua myös rotat ja muut jyrsijät. Myöskin salmonella ja muut taudit/loiset leviävät ruokinnan seurauksena. Sanoisin karhun palvelukseksi.

 9. Kalle62 ei ymmärtänyt minun ja Köppäkynnen kommenttia. Liekö tarkoituksellista kuten teillä piiperoilla tapana on. Puutuomas myös oikeassa. Todella ikävä riesa mökillä Kymenlaaksossa on naapurin lintujen yltäkylläinen ruokinta. Alkuvuosina ei hiiri-ja myyräkannat juuri huolettaneet mutta nyt ne myllää joka paikassa. Mökinkin sisään on vihdoin jostain reitti löytynyt. Rottia onneksi ei vielä ole sentään näkynyt mutta ei sekään yhtään ihmetyttäisi. Ja tuo taudit, kuinkahan paljon juuri hömötiaisetkin ovat niiden takia vähentyneet. Noitahan on lähes mahdoton tutkia kun se hömppä ei tule sieltä kuusipuskista ihmisten terasseille kuolemaan. Sanoisin myös karhunpalvelukseksi.

 10. Piipero? Välillä on vaikea ymmärtää. Mutta hauska olet ?

 11. Tänään kun on pakasta vajaa 15 astetta ruokailijoita riittää. Tuommoiset siemenautomaatit on siistejä ja tippuneet siemenet rusakot syö iltasella. Ei ole koskaan ollut rottia. Ruokintaa ei tarvita jos talvella ei ole lunta ja pakkasta. (Niin kuin ulkomailla tehdyissä tutkimuksissa.) Minä olen pitänyt talviruokintaa niin monta vuotta että en voi sitä lopettaa.
  Eläimet on tottuneet pakkasilla tulemaan… Nyt vaikenen. Palaan kesällä kiistelemään ?

Luonto Luonto