Istutettu pienaukko

Vuonna 2004 tehtiin tämä 0,2 ha:n pienaukko männikön harvennuksen yhteydessä. Tässä kasvoi lähinnä heikkolaatuista koivua. Laikutettiin 2004 ja istutettiin keväällä 2005. Monta vuotta sitten varhaisperkasin alueen (lähinnä leppää) Alueelle syntyi voimakas saniaiskasvusto, joka on tehokkaasti estänyt muun kasvillisuuden. Pisimmät kuuset taitavat olla jo 8 m ja kasvu luokkaa 6-7 m3/ha/v.

Kommentit (5)

 1. Hienosti timppa metsänsä hoitaa. Siinä on monelle hoitomallia.

 2. metsä-masa

  Ainut oikeatapa metsittää pienaukko, luonnontilaiset pienaukot on aivan jotakin muuta, jos halutaan saada kasvamaan arvopuuta !

 3. Eipä tuo nyt niin huimaa kasvua kuitenkaan ole!

 4. Gla

  Siihen nähden, että Jessen mielestä kuusella kuluu kymmenen vuotta heinikon yläpuolelle pääsyyn, tuo on kasvanut mainiosti. Kuitenkin 0,2 ha on niin pieni aukko, että siitä suuri osa on reunametsävyöhykkeellä ja sehän kasvua tehokkaasti rajoittaa.

 5. MIISU4F

  Pienaukkoja istutettaessa ei olisi liian suuri projekti suojata taimet taimitassuilla, tai ihan sanomalehdellä paksu kerros tai muovittomalla aalto tms pahvilärpäkkeellä. Kuokalla hiukan maa-ainesta roppaisi päälle, niin ei tuulen mukana kulkisi.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut