Kommentit (2)

  1. Yhdessä kuvassa olisi ollut miten edellisen metsän aikana syntynyt oja on jo reilussa tukkimitassa ja 2 kertaa harvennettu ja kuusitukkia silti paljon jäljellä.
    Tuossa sit näkyy kokoaja ura ja oikealle lähtee ajouria ja ojanlaidat on on kasvaneet kuusia ojitusmätästystyksen jälkeen ja siitä tulee 2 vaiheinen metsä. Verrattuna JK:oohon ni tuossa ei ajeta ja runnotaan taimia vaan kasvavat siististi kaiken ajelun ulkopuolella. Männikkö on samanikäistä ja on savisella maalla eli samaa kuviota mutta on vaihdettu puulajia ja sekin 2 harvennettu. Päätehakkuu sille koittaa samaan aikaan koivikon kanssa. Tarkoitus on koivikko vielä harventaa lähivuosina. Seassa on myös kuusentaimia, jotka ovat jääneet edellisestä metsästä niin ne on kovassa kasvussa niin päätehakkuulla ei ole kiire.

  2. Täällä oli hirviä kun kävin ottamassa kuvia. Hirviä on tänä keväänä nähty puolenkymmentä kertaa ja tämä metsäkin on vuosituhannen vaihteessa 8-vuotias mut tiheä alkukasvatus pitää olla ja ojitusmätästys auttaa siinäkin. Hirven lempimetsää on suojaisa ja avara yhtäaikaa, ei tiheä taimikko.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut