Kommentit (9)

  1. Ohoh, mikä näky ! Minulle tuo näkymä tuli täällä Väli-Suomessa vastaan kaksikymmentä vuotta sitten, kun uudistettiin vanhan pihapiirin lypsy- ja laidunalue.

    Lypsypaikka n. o,3 ha oli harvaa 02:sen kuusikkoa, josta nostettiin kannot pois muokkauksen aikaan, alue laikku mätästettiin ja istutettiin kokonaisuutena kuuselle.

    Nyt paikalla on 9-10 metrin nuori kuusikko. Lumitalvena 2018 lumi taittoi muutamia runkoja, jolla testattiin lahon leviämistä, mutta rungot olikin täysin terveitä, ainakin siinä vaiheessa.

  2. Melkoisella riskillä mennään Metsä-masan taimikossa. Onneksi on noin pieni alue.

    Mikä on Chesterin suunnitelma tästä eteenpäin?

  3. Tommosia tuli vastaan montakin kun olin metsäharjoittelussa kaatamassa lahokuusia Siuntiossa vuonna 1981. Ehkä entistä laidunaluetta sekin.

  4. Olisiko se karjanlaidunnuksen aiheuttama maannousema vielä lisääntynyt maaperän runsaasta typpimäärästä ?

  5. Taitaa olla mesisieni ?

  6. Jos naapureilta ynnä muilta ohikulkijoilta kysyisi, niin metsä pilalla kun se kaadetaan. Maisema menee ja niin edelleen.

    Kuusikon lahoaminen pystyyn maanomistajan kannalta on rahallisesti huono asia. Itse voin kuvitella jättäväni vanhan kuusikon pystyyn lahoamaan, jos siitä korvauksen saisin. Mutta kun ei saa, niin kenoon ja rahat tilille ja uutta puusukupolvea kasvamaan.

  7. Juuri noin,AL. Vaikka koirat alkaa louskuttaa,karavaani se kulkee…

  8. Eipä nuo jokatapauksessa kauaa pystyssä pysy. Laho on myös juurakossa ja takaa että kaatuu jo pienessäkin puhurissa. On noita omissakin nähty ja aina se varmistaa sen ettei Satakunnassa kyllä myöskään kuusikkoa vanhaksi kannata päästää.

  9. Mesisieni tuo on . Ne ei leviä kuten tyvilahosieni puusta toiseen.

Metsänhoito Metsänhoito