Kaulattu haapa mäntyjen vieressä

Männyt kuvattu haavan oikealla puolella. Ei välitöntä raivaustarvetta aluskasvillisuudelle 🙂 palstan korkein kohta ja märempää kohti mentäessä raivaustarvekin hieman kasvaa.

Kommentit (8)

 1. Miksi? Itse olisin jättänyt eloon maisemaa värittämään. Tuonkokoiselle männikölle ei voi kuvitellakaan, että minkäänlaista vaaraa yhdestä haavasta.

 2. Ihan hyvin joutaa tappaa haapa pois. Eipähän ole tulevaisuudessa ainakaan mitään harmia. Siihen saa kololinnut koputella pesiä.

 3. Eiköhän niille kololinnuille olisi isosta haavasta ollut enemmän hyötyä. Tuohan katkeaa aika nopsaan juurestaan. Ison haavan ja mielellään lahovikaisen kuivaamisen pystyyn käsitän kyllä mutta tuollaisesta luikusta vielä mitään hyötyä luonnon monimuotoisuuden tukemiseen ole.

 4. Myös metsot syövät haapojen silmuja ja lehtiä. Olisi ollut tuommoisessa männikössa arvokas puu metsojen ruuaksi. Mutta kaikki eivät valitettavasti ajattele riistaa.

 5. Eipä tuosta haittaa olis ollu, mutta vituttaa se häiritsevä kahina mikä lehdistä tulee. Oikeasti täällä saa valmistua aina olemaan syytettyjen penkillä, jos jotain julkaisee ja todistamaan omaa syyttömyyttään, että on varmasti täydellinen ja kaikki huomioon ottava sädekehän omaava metsänomistaja. Voisko olla muualla jo koskemattomia haaparyhmiä, voisko ko. haavan latva häiritä muita mäntyjä, saako kokeilla kaulaamista vaikka ihan vain huvikseen omassa metsässä? Nyt hus kilpeänne kiillottamaan siitä 🙂

 6. Kyllähän tuota ovat hirvetkin kalunneet, eipä siitä isoa ja komeaa kerrostaloa olisi tullut kololinnuille.
  Metsoja en ole tavannut haapaa hakomassa, etupäässä ne hakovat mäntyjä. Jokainen saa omassa metsässään tehdä mitä haluaa. Metsätalousmetsässä tuhoan kaikki haavat. Omalla tontillani ( himpun yli kolme hehtaaria), on varmaan tuhat haavan runkoa, siitä kyllä tänä kesänä lähtee muutama sata klapikoneen kautta varastoon.

 7. Joo.Tuo on uutta,että metso haavan silmuja napsis.Riekko niissä viihtyy,tai viihty.Nyt aika harvinainen lintu.

  Miettimään tässä mitenkä mahtaa jessen hydritihaavan käyvvä.
  Kaajoin vanhan kotipaikan pihapiirin haavat.Kolome vuotta jakso pukata juurista versoa kovasti,sitte katosi.

 8. Mites ne pihapuut sitten korreloikaan minun hybridihaapojen eämää. Mutta Sitolkka sataoikeassa, haapa isona on metsojen lempiolinpaikkoja. Menin kerran potkaisemaan vanhaa haapaa Pohjois-Satakunnan palstalla ja melkoinen ryske alkoi yläpuolella. Iso ”homenokka” sieltä rysähti liikenteeseen. Ja onhan metsot minulla myös hybridihaavikoiden vakiasukkaita. Siksi paljon viitsi niissä kulkeakkaan kun jatkuvasti häiritsee niiden elämää. Yleensä menenkin vain reuna-aitoja kulkien. Kovin helposti ne ei sieltäkään lentoon lähde. Luottavat latvuksien suojaan.

Metsänhoito Metsänhoito